De la 1 ianuaria a intrat in vigoare actul normativ in care se precizeaza ca CIC se va acorda persoanelor care in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului au realizat venituri supuse impozitului pe venit. In aceste conditii,
1 daca eu am fost angajata timp de 1 an cu jumatate de norma si am nascut beneficiez de CIC?
2 tot in norme scrie ca: se plateste indemnizatiei pentru fiecare 3 copii nascuti dupa 1 ian 2006 indiferent cati copii mai ai-art 3-
Deci o femeie care a nascut al 4-lea copil in august 2005 are sau nu dreptul la CIC ?
Gabriela
Numai incepand cu iulie 2005 stagiul de cotizare nu mai depinde de norma de lucru.
Eu zic cc ca o femeie care a nascut in august 2005 al 4-lea copil are dreptul la cic. Dar de ce nu l-a cerut pana in dec.2005? Ca si stagiul de cotizare era 10 luni.
Deci totusi se tine cont de norma partiala de munca ? Eu am interpretat altfel, ca se acorda persoanelor carora li s-a retinut impozit pe venit. Sau?
Gabriela
Eu cred ca nu mai conteaza daca lucrezi cu norma intreaga sau nu, pt ca se vb despre venituri supuse impozitarii. Doar ca am inteles ca vin modificari la lege ca nu este completa.
La intrebarea a doua, da are dreptul la CIC cum avea si pana acum.
joy si
Vlad Andrei 01.12.2005
poze
quote:
Initial creeata de uneori_om
De la 1 ianuaria a intrat in vigoare actul normativ in care se precizeaza ca CIC se va acorda persoanelor care in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului au realizat venituri supuse impozitului pe venit. In aceste conditii,
1 daca eu am fost angajata timp de 1 an cu jumatate de norma si am nascut beneficiez de CIC?
2 tot in norme scrie ca: se plateste indemnizatiei pentru fiecare 3 copii nascuti dupa 1 ian 2006 indiferent cati copii mai ai-art 3-
Deci o femeie care a nascut al 4-lea copil in august 2005 are sau nu dreptul la CIC ?
Gabriela