Pensia alimentara

Pensia alimentara | Autor: valcampan

Link direct la acest mesaj

Salutari mamici, tatici si bebici !

Sunt mamica unui baietel de 5 luni pe care il cresc singura fara nici un sprijin din partea tatalui copilului. Ma intereseaza sa aflu ce cadru legislativ reglementeaza pensia alimentara. Totodata daca exista printre noi mamici sau tatici avocati care sa ma poata indruma. Dau urmatoarele detalii pt a intelege mai biine situatia: sunt necasatorita, copilul a fost recunoscut de tatal lui dar refuza sa plateasca pensia alimentara. Am luat legatura cu un avocat recomandat si dupa ce i-am platit un onorariu piperat mi-a spus ca nu pot sa-l fortez sa plateasca pensia alimentara pt ca nu eram casatoriti. Asa ceva mie greu sa cred : adica orice individ poate sa faca peste tot copii sa-i recunoasca si sa nu plateasca pensia alimentara pt ca nu s-au casatorit cu mamica copilului ? Totodata mi-a mai spus ca pot sa-l dau in judecata dar procesul este lung si costisitor pt ca tb sa aflu unde lucreaza el si ce salariu are si ca s-ar putea ca el sa nu lucreze si atunci nu are ce pensie sa-mi plateasca. Pe de alta parte dr copilului mi-a spus ca pot sa-l dau eu in judecata fara ajutorul vreunui avocat si ca statul este cel ce tb sa faca investigatiile referitoare la loc de mca salariu si nu eu. Iar in situatia in care nu lucreaza legea il obliga sa plateasca totusi o pensie alimentara echivalenta cu cuantumul salariului minim pe economie. Va rog mult daca pute-ti sa ma indrumati pt ca nu mi se pare normal ca acum tatal copilului sa nu plateasca nimic si sa-l numeasca " baiatul meu ". Totodata fac precizarea ca nu am o situatie financiara stralucita motiv principal pt care am ridicat ac.problema. Va multumesc anticipat !

Poze cu noi la http://photos.yahoo.com/valy_david2005

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns giuliatm spune:

in primul rand rusine nemernicului care se crede tata dar nu il intereseaza daca progenitura sa are ce manca macar, nemaivorbind de celelalte trebuinte ale unui bb (si slava Domnului, is muuulte!!!).
odata ce copilul are pe certificat un nume in dreptul tatalui, decurg drepturile si obligatii pe care cel din urma le are in aceasta calitate, iar daca nu si le indeplineste, il poti da in judecata. totul e sa iti permiti avocat sau sa iti gasesti unul sa nu te jecmaneasca ... castig de cauza sigur ai, drepturile banesti ale bb-ului (pensia alimentara) fiind 1/4 din veniturile nete ale tatalui (daca nu are alti minori in intretinere), sau minim 1/4 din salariul minim pe economie in cazul in care nu reusesti sa ii demonstrezi veniturile (lucreaza la negru si se da ca "sta"). procesul poate dura / costa, asta e adevarat, depinde de complexitatea situatiei.
BAFTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valcampan spune:

Multumesc giuliatm pt promtitudine. Mai am de adaugat un detaliu : individul vrea sa plece tara sa munceasca zice. Are o sora si un frate stabiliti in Portugalia si am aflat ca la sf acestei luni va pleca si el acolo. Acum stau si ma intreb: daca el nu e in tara poate avea loc procesul in lipsa lui ?

Poze cu noi la http://photos.yahoo.com/valy_david2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bianca2us spune:

Salut
Si daca inainte a fost casatorit si are si din casatoria anterioara o fetita, nu plateste pensia nici fetitei.
Noi nu am fost casatoriti dar am un act la notariat cum ca nu are nici un venit si copilul este dat in ingrijirea mea.
Care sunt sansele daca respectivul tata ce l-a recunoscut pe copil sa plateasca ceva si a doua intrebare este daca el respectivul tata nu e de gasit, in privinta actelor necesare copilului cum se procedeaza?
Formularul de deducere suplimentara, pasaport in care sa figureze copilul, acte pt gradinita.
Mersi pentru intelegere,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giuliatm spune:

valcampam din cate stiu eu, nu
bianca chiar daca fetitei nu ii plateste nimic, edi poate primi pensie alimentara (in urma unei hotarari judecatoresti - daca ii inaintezi proces evident ); daca individul e de negasit, poti sa il bagi la "abandon de familie".

Mergi la inceput