Exista vreun ajutor care se acorda familiilor monoparentale? Unde as putea gasi informatii referitoare la acest subiect?
Daniella
Exista o indemnizatie care se acorda familiilor monoparentale,e vorba de cateva sute de mii lunar.
Trebuie sa mergi la admin. financiara unde iti vor spune care sunt actele necesare (nu sunt putine),livret de familie,decizia prin care ti-a fost incredintat copilul,certificat nastere copil,buletin,astea din ce-mi aduc aminte.Mai exista o prevedere prin care se spune ca daca copilul primeste pensie de urmas(unde e cazul),bursa de la scoala sau alte ajutoare oferite de stat nu mai ai dreptul la aceasta indemnizatie.
Eu am considerat ca pt. atat de putin nu merita sa alerg dupa acte si am optat pt. bursa de la scoala pe care nu am primit-o nici in ziua de azi si probabil nu o vom mai primi pt. ca ministerrul a spus ca nu are bani.
Nu am reusit sa aflu cat inseamna acest ajutor,as fi curioasa.
alina
daniela daca venitul pe cap de familie depaseste(nu sunt sigura de suma parca 180 rol)nu ai dreptul la aceste ajutor
Exista topic pe aceasta sectiune si legislatia aferenta pe pagina legislativa, sectiunea asigurari sociale.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro