nedumerire ord148

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Floruta, voi nu aveti nici o vina, dar de unde sa dea "ei" 200 lei la toti copiii pana la 2 ani? Si din banii cu care ati cotizat voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lya spune:

Ceea ce au vrut ei defapt cu ordonanta a fost sa separe casa de pensii de altele si asta au si facut pentru ca nu au bani si li se duceau banii pe maternitati si altele.
Acum e clar ca cei care incep sa cotizeze anul acesta vor beneficia doar de vechime pt pensie si doar atat,poate se indura de noi si pt cele care nasc in 2006 sa fie valabil contractul.
Legea aceea,care va aparea,cica e o lege care trebuie sa aprobe ordonanta.
Floruta,am aceleasi intrebare ca si tine:la cine sa apelam noi cele aflate in situatii speciale?
Noi mai umblam cateva zile pe unde credem c-am putea primi un raspuns(luni vin cu vesti de la casa de pensii)si am si planul de siguranta.

www.snugglepie.com/ezb/317964.png" target="_blank">Lya16+&www.snugglepie.com/ezb/317544.png" target="_blank"> Ruty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_floruta spune:

Lya te rog sa ma anunti si pe mine ce ai aflat...poate vorba ta ,se indura si de noi.
Da Laura, ai dreptate cand zici ca nu au bani, mai ales pt noi care am cotizat la casa de pensii(dar vorba lui Marius,si daca esti angajat,tot atatia bani se duc la buget de la angajaotr).....dar ce te faci cu mamicile care nasc in 2006,care au avut cele 10 luni lucrate anterior(cum era in vechea ordonanta),dar nu au avut cele 12 luni pt acest an? Si crede-ma ca sunt mai multe situatii de acest gen, nu numai asta.
Clar e ,ca nici ei nu se asteptau la toate aceste situatii,cu atat mai putin ca o sa aiba de unde sa plateasca atatea indemnizatii.
Dar daca au stiut de lucrurile astea,de ce s-au mai angajat la o asemenea responsabilitate, de ce au promis toate lucrurile astea??
Si daca e asa...acum ar trebui sa fie o lege pt toata lumea...parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Asa e, floruta. Cum ziceam si in alta parte sa iti faci planuri de pe un an pe altul bazandu-te pe niste legi a devenit o loterie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

marius, nici concediile medicale nu se mai platesc din CAS, se platesc din fondul de sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Asa este. Trebuie sa apara dupa mine clarificari pt Normele acestea.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

Am postat si eu un subiect acum 3 zile,asemanatotr cu acesta....poate i-mi raspunde si mie cineva......il rescriu aici jos.
Merci mult de tot

Eu am scris:
Salutare.Apelez la cunostintele voastre in domeniul juridic pentru a vedea daca exista o solutie la rezolvarea situatiei in care ma aflu,si anume...
In noiembrie 2004 (studenta fiind) mi-am deschis o firma impreuna cu sotul meu,suntem amandoi asociati,si de atunci am lucrat la firma noastra cu contract de munca.
In toamna am absolvit facultatea cu acte in regula,si este o lege (nu stiu numarul,scuze) cf careia firma mea putea primii o suma de bani de la stat pt angajarea unui absolvent 2005.Una din conditii era ca la momentul absolvirii eu sa nu lucrez...mi-am dat demisia incepand cu data de 1 Septembrie.Degeaba...am facut toate acestea sa-mi spuna ca de fapt absolvent 2005 inseamna absolventii din iunie de parca noi eram carpe....asta e ...am luat teapa.Mi-am facut un nou contract de munca incepand cu data de 23 Octombrie 2005 care este valabil si in prezent.

Intrebarea mea: Ce se poate face sa acopar acele aproape 2 luni lipsa?La acel moment nu stiam ca va aparea OU 148/3 Nov 2005,in care vor fii obligatorii 12 luni neantrerupte de cotizatii pana in momentul nasterii.Ma intereseaza acest aspect deoarece acum este posibil sa fiu insarcinata in 3 saptamani.

Astazi am fost la Inspectoratul Teritorial de munca de unde m-au trimis la casa judeteana de pensii.Acolo am gasit o Doamna draguta care mi-a dat o lista cu actele ce trebuie sa le duc pt a putea platii si acoperii acele luni in calitate de actionar,in functie de profitul firmei in anul 2005.

Ce parere aveti de acestea?Este ok daca procedez asa?sau este alta cale?
Merci mult de tot celor care au avut rabdare sa citeasca acest mesaj ,si deasemenea celor ce vor raspunde.
O zi frumoasa.

Roxi si Rares 9. april.2002

A raspuns ixxi:

o cunostinta a avut lipsa vreo 3 luni si s/a dus la casa de pensii, parca, si a platit cotizatiile pe lunile respective si acum primeste indemnizatia de CIC

sarcina usoara!

Beatrice si piersicuta Cristina Mihaela (18 februarie 2005)

Si iarasi am scris eu:

Noua lege e destul de "noduroasa"....
Hai ca am cautat,am cercetat ,se pare ca toata treaba o vom face luand in calcul Legea 148/2005,care face trimitere la LEGEA nr. 19 din 17 martie 2000 ,art 5,alin 4.

ART. 5*)

(1) In sistemul public sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii:

I. persoanele care desfasoara activitati pe baza de contract individual de munca si functionarii publici;

II. persoanele care isi desfasoara activitatea in functii elective sau care sunt numite in cadrul autoritatii executive, legislative ori judecatoresti, pe durata mandatului, precum si membrii cooperatori dintr-o organizatie a cooperatiei mestesugaresti, ale caror drepturi si obligatii sunt asimilate, in conditiile prezentei legi, cu ale persoanelor prevazute la pct. I;

III. persoanele care beneficiaza de drepturi banesti lunare, ce se suporta din bugetul asigurarilor pentru somaj, in conditiile legii, denumite in continuare someri;

IV. persoanele care realizeaza un venit brut pe an calendaristic, echivalent cu cel putin 3 salarii medii brute, si care se afla in una dintre situatiile urmatoare:

a) asociat unic, asociati, comanditari sau actionari;

b) administratori sau manageri care au incheiat contract de administrare sau de management;

c) membri ai asociatiei familiale;

d) persoane autorizate sa desfasoare activitati independente;

e) persoane angajate in institutii internationale, daca nu sunt asiguratii acestora;

f) alte persoane care realizeaza venituri din activitati profesionale;

V. persoanele care realizeaza prin cumul venituri brute pe an calendaristic, echivalente cu cel putin 3 salarii medii brute, si care se regasesc in doua sau mai multe situatii prevazute la pct. IV.

Mi sa pus ca si conditie ca bilantul la sfarsitul anului 2005 sa fie in profit cu minim 23.046.000 Lei vechi (3 salarii medii brute)

Acuma daca cf acestei legi voi putea recupera acea perioada lipsa...si voi beneficia de CIC(si de indemnizatia de 800 Ron).....va trebuii sa renunt la calitatea de asociat in aceasta firma?Intreb asta deoarece in lege scrie ca in cazul in care persoana aflata in CIC realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit cf. Codului fiscal .(la noi va fii impozit pe profit),aceasta indemnizatie va fii inlocuita cu stimulentul de 300 Ron.

cam asta era problema mea....va rog daca puteti sa-mi raspundeti si mie.

Merci mult de tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

Inca ceva,o secretara de stat impreuna cu un mare director de pe la parlament a fost la o emisiune pe B1TV,spuneau acolo ca la parlament se afla o ordonanta de urgenta cu mai multe schimbari in ceeea ce priveste aceasta lege,printre acestea mentiona si faptul ca mamele care vor naste in anul 2006 vor primii indemnizatia dupa un stadiu de cotizare de 10 luni.Si se va lua in considerare si diferenta intre data nasterii -si DNP(in cazul copiilor nascuti prematur),pe baza unui certificat de la medicul obstetrician.

A auzit cineva mai multe?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki78 spune:

Eu am fost la Casa de pensii Timis si mi s-a spus clar ca nu voi mai beneficia de indemnizatie,se ia in calcul doar Cas-ul platit pina la 1 ian 2006,de acum trebuie sa realizez venituri impozabile...cu alte cuv trebuie sa ma angajez...dar nu oricum si de pe 1 ianuarie.Super..nu?

kyra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lya spune:

Ionela,de situatia noastra,cele cu contract la casa de pensii nu spuneau nimic?Sa speram sau nu?Si oare cand apare legea asta?Daca e asa ar fi si in avantajul tau.
Mi s-ar parea normal ca in 2006 sa ramana stagiul de cotizare de 10 luni desi pe mine nu ma afecteaza treaba asta.
Cum ai putea acoperi acele luni,nu stiu ce sa-ti spun.Stiu doar ca la casa de pensii nu poti plati din urma daca n-ai avut incheiat la aceea data un contract,doar daca ai vro pila ceva se poate face ceva cred.

www.snugglepie.com/ezb/317964.png" target="_blank">Lya16+&www.snugglepie.com/ezb/317544.png" target="_blank"> Ruty

Mergi la inceput