Cu ce ati spalat rufele nou nascutului?
Eu mai am o luna si ceva pana sa nasc si vreau sa pregatesc hainutele pe care le-am cumparat. Am de gand (pentru ca sunt o persoana comoda si cu burta mare) sa l-e arunc gramada in masina si sa l-e spal cu Ariel o apa, sa l-e clatesc f bine si sa l-e dau cu balsam Silan senzitiv special pt copii. Ce credeti, e bine cum m-am gandit? Nu am nici un chef sa l-e pun la fiert cu sapun de casa cum am facut la prima sarcina, nici rufele nu mai sunt ca atunci, majoritatea scutece, si camasute de panza, acum am mai mult body si costumase, bluzite, pantalonasi, nimic de panza, si mai sunt si colorate.
Astept sfaturi si va multumesc anticipat. Dana
Raspunsuri
petruta spune:
Si eu procedez la fel. Si puiul( pielea lui) nu a fost afectat cu nimic pina acum.
Petruta & bb Mihai
iuliacm spune:
Ai gasit o solutie foarte buna. Si eu tot asa as face. Sfatul meu ar fi sa nu amesteti hainele bebeului cu ale voaste pana mai creste si el un pic.
Cand era Alex mic, nu stiu ce era in capul meu ca le spalam cu sapun cu glicerina, la sugestia soacrei mele!!! Asta pana mi-am adus aminte ca am masina automata!!!
Iulia
cl spune:
Dana d si eu am facut la fel. Puiul meu are 4 ani si nu a patit nimic, iar de cand a implinit 4 ani am inceput sa-i spal lucrurile impreuna cu ale noastre. Sanatate si nastere usoara.
Claudia
florinela spune:
Mie medicul pediatru mi-a sugerat sa le spal cu sapun de casa.Si asa am facut,ba le-am si fiert-dar numai in primele 2 sapt. cat a stat mama la mine...Eu sunt o fire mai comoda si le-am bagat la masina.
Flory.
Anina_n spune:
Mult timp le-am spalat cu sapun de rufe "Rex", iar dupa 6 luni am trecut la "Ariel" si "Coccolino". Nu am avut probleme, defel.
Nina&Cristinuca
cristina liliana spune:
Dana depinde de sensibilitatea bebelusului.Eu spal cu orice detergent ,dar le prefer pe cele mai bune si apoi folosesc clatitor Silan sau Cocolino.Pana pe la 6 luni am spalat hainutele lui Cristian separat de ale noastre.Cel mai important lucru este sa fie bine clatite si de aceea eu le clatesc in masina automata de doua ori.Mai poti clati si separat in chiuveta lasandu-le mai mult timp in apa calda si apoi in rece,dar tinand cont ca ai burta mare e mai comod in masina de spalat.Eu asa am procedat si la Edina(6 ani) si la Cristian (8.5 luni).
Cristina Liliana
Otilia spune:
Eu te sfatuiesc ca la inceput sa nu pui deloc balsam, chiar daca este "senzitiv, pentru copii"... Este mai prudent. Pielea lui bebe este foarte sensibila si este bine sa eviti sa o pui in contact cu orice fel de produse. Balsamul este pentru COPII, nu pentru nou-nascuti.
@+...
Otilia & La Adelita
roserb spune:
Si eu i-am spalat Biancai inca de la inceput rufele la masina automata, la 40 grade cu Ariel- multe dintre hainute sunt colorate , si la 90 grade se fac praf; nu am avut nici o problema pana acum (1an4 luni) din cauza asta .Si apoi , daca putem sa scutim eforturi suplimentare , de ce sa nu o facem - Evident depinde si de sensibilitatea bebeului. Sanatate si nastere usoara!
Roxana
diana904 spune:
Am vazut ca a aparut un detergent special pentru bebelusi..parca Teo se numeste, are un ambalaj albestru si un capsor de bebe pe cutie. NU stiu daca e bun, doar l-am vazut in rafturile cu produse destinate bebelusilor (la Mega Image).
cristina78 spune:
Buna Dana
Eu i-am spalat hainutele in primele 6 luni de mana cu sapun pt. bebelusi Jhonson ,Nivea etc...
Dupa aceea am trecut la masina automata cu Ariel si Lenor.
pentru Alexa de la Cristinica