col prea scurt
Am facut azi eco, totul a fost in regula cu bb (23 sapt) dar doctorul mi-a spus ca am colul de fix 3 cm si e posibil sa nu poata sustine sarcina. Cine a mai fost in situatia asta? Cum a fost la voi? 3 cm sunt chiar la limita. Voi ati face cerclaj?
Raspunsuri
Otilia spune:
Draga gio,
Din cite stiu eu, la 23 de saptamini e prea tirziu pentru un cerclaj.
Dar 3 cm nu mi se pare chiar asa de scurt... Nu e 3,5 normal?
Ce ti-a recomandat doctorul, probabil odihna multa, sa stai alungita in pat toata ziua?
Si eu am avut ceva probleme de-astea la sfirsitul sarcinii si a trebuit sa stau numai in pat...
Multa sanatate si odihneste-te!
Sarcina usoara in continuare!
@+...
Otilia & La Adelita
bebelusha28 spune:
Draga Gio,si eu in saptamana 23 la eco am avut colul de 2.5 cm,ca trei zile mai tarziu sa-mi apara o mica sangerare si la control sa descopere dr.ca mai aveam doar 1/2 cm de col! Binenteles ca m-a oprit imediat in spital sa-mi faca cerclaj.Apoi repaus total la pat si ceva medicamente antispastice.Acum am 32 saptamani si cu 2 sapt in urma ,pt ca bebe a coborat mai mult decit trebuie,si-mi impingea cu capul in cerclaj,colul meu era iar de 1/2 cm.Banuiesc ca daca nu as fi avut cerclaj doamne fereste de ce putea sa se intample!
Cerclajul se poate face pana in sapt 25.
Multa sanatate !
Marina spune:
eu am avut colul de 2 cm din luna 4 si cam asa am dus-o pana la capat. e drept ca in sapt 16 am facut cerclaj dar am auzit si de cazuri in care colul si-a revenit cu multa odihna, stat la pat si NICI UN EFORT.
Pupici pe burtici
marina
roxanal spune:
Eu din luna a 5-a de sarcina am stat numai in pat, nu ma duceam decat la toaleta, in rest totul faceam in pat din acelasi motiv, nu stiu exact cati centimetri avea colul dar mi-a spus ca este un sfert din unul normal si s-a scurtat si mai tare spre sfarsitul sarcinii...
nu am facut serclaj ca mi-a zis ca-i totuna si am avut doar de stat in pat si am luat pastilute de sustinere..si asa am dus-o pana la 8 luni si umpicut..Maria s-a nascut fara nici un fel de probleme si acum la 2 ani si 3 luni este cel mai adorabil copil din lume
pupici si aveti grija de voi, trebuie sa stai numai in pat....merita..
Roxana L
Salina spune:
Draga Gio,
Hai ca m-a speriat mesajul postat de tine. In saptamana 17 am facut ECO la dr.Pop si mi-a zis ca lungimea colului este variabila 2,8-3,4 si ca o.i.=inchis. Nu m-a alarmat, dar mi-a zis: repaus cat mai mult - si tot asta mi-a spus si doctorita mea (plus soacra-mea care e de meserie - ea mi-a spus sa stau "in fundul patului" cat de mult pot). Nimeni nu mi-a recomandat cerclaj...
Acum ma straduiesc sa stau lungita cat imi permite timpul...uneori ma doare fundul de atata stat in pat, dar stiu ca puiul meu mic si nazdravan(deja) merita TOT.
P.S.- nu stiu la ce facultate esti tu, dar vezi daca merge studiul in pat. Ia-ti si tu carti, cursuri si...studiaza. Poate reusim sa trecem peste toate problemele astea de sanatate si sa luam licenta
Multa sanatate,
ALINA
romana spune:
Eu aveam 4,2 cm cind am facut ecografia de morfologie a sarcinii in 7 februarie. In 14 martie , la un control, medicul mi-a spus ca am colul scurt.
Nu stiu ce lungime are acum si mai ales nu inteleg de ce s-a scurtat.
Am incercat sa stau cit mai mult in pat pe toata perioada sarcinii. E drept ca am mai carat plasele de la piata dar mai mult de 5 kg in total ( distribuite in ambele miini) nu am dus.
Oare ce s-a intimplat? Medicul nu mi-a recomandat nimic, iar cind l-am intrebat daca as putea intra mai repede in prenatal, mi-a dat sa inteleg ca nu prea se poate.
Eu sint acum la sfirsitul saptaminii 27, si doresc ca din 31 martie sa intru in prenatal. Ar trebui sa nasc in jur de 25 iunie, deci ar ficam cu 24 de zile mai devreme intrarea in prenatal.
Am sa mai incerc la alt medic. Daca nu se poate altfel, macar sa-mi dea concediu medical.
Ce sa fac? Si mai ales ce sa nu mai fac ca sa nu se scurteze in continuare deoarece mi-e teama de o nastere prematura.
Cu drag Romana
bobi spune:
si eu am fost la medic saptamana trecuta si mi-a spus ca mi s-a mai scurtat colul, si daca pot sa imi iau concediu.
eu nu prea as vrea sa intru de acum in concediu - sunt in saptamana 24 - in prenatal am dreptul de abia la sfarsitul lunii viitoare dar mi-a spus medicul daca imi pot lua cateva zile libere.
banii de la servici imi sunt indispensabili, si o sa am grija sa stau cat mai mult in pat. credeti ca pot sa o mai lungesc? nu mi-a spus ca trebuie neaparat, mi-a spus ca ar fi bine sa imi iau liber.
la o ecografie normala se vede colul? e chiar asa grav?
multumesc
bobi
gio spune:
Pt. Bobi: nu stiu daca la o eco normala se vede colul. Cred ca eu am facut una tridimensionala, la Sanador, si acolo ti-l masoara cu destula precizie. Nu stiu cat de grav este, dar doctora mi-aa recomandat sa stau macar doua ore in timpul zilei in pat si sa dorm 8-10 ore cel putin noaptea. E drept ca in ultimul timp m-am agitat cam mult, dar acum incerc sa stau cat mai linistita. A zis ca nu-mi face cerclaj, si mi-a dat tratament in continuare: magne b6, Vit. e,. No-spa la nevoie pt ca am contractii. Oricum am citit ca nu se face ceerclaj atunci cand ai contractii si eu am zilnic.
Pt. Salina: sunt la psihologie, si s-au pus in ultimul an toti pe capul nostru: ne pun absente, vor sa venim la practica... E cam urat. Si am si o restanta si 6 examene intr-o luna. Sunt cam stresata. Tu unde esti? La voi e mai bine?
Aveti grija de voi si sper ca o sa fie bine pt toate.