Putem gasii o solutie?
Salutare.Apelez la cunostintele voastre in domeniul juridic pentru a vedea daca exista o solutie la rezolvarea situatiei in care ma aflu,si anume...
In noiembrie 2004 (studenta fiind) mi-am deschis o firma impreuna cu sotul meu,suntem amandoi asociati,si de atunci am lucrat la firma noastra cu contract de munca.
In toamna am absolvit facultatea cu acte in regula,si este o lege (nu stiu numarul,scuze) cf careia firma mea putea primii o suma de bani de la stat pt angajarea unui absolvent 2005.Una din conditii era ca la momentul absolvirii eu sa nu lucrez...mi-am dat demisia incepand cu data de 1 Septembrie.Degeaba...am facut toate acestea sa-mi spuna ca de fapt absolvent 2005 inseamna absolventii din iunie de parca noi eram carpe....asta e ...am luat teapa.Mi-am facut un nou contract de munca incepand cu data de 23 Octombrie 2005 care este valabil si in prezent.
Intrebarea mea: Ce se poate face sa acopar acele aproape 2 luni lipsa?La acel moment nu stiam ca va aparea OU 148/3 Nov 2005,in care vor fii obligatorii 12 luni neantrerupte de cotizatii pana in momentul nasterii.Ma intereseaza acest aspect deoarece acum este posibil sa fiu insarcinata in 3 saptamani.
Astazi am fost la Inspectoratul Teritorial de munca de unde m-au trimis la casa judeteana de pensii.Acolo am gasit o Doamna draguta care mi-a dat o lista cu actele ce trebuie sa le duc pt a putea platii si acoperii acele luni in calitate de actionar,in functie de profitul firmei in anul 2005.
Ce parere aveti de acestea?Este ok daca procedez asa?sau este alta cale?
Merci mult de tot celor care au avut rabdare sa citeasca acest mesaj ,si deasemenea celor ce vor raspunde.
O zi frumoasa.
Roxi si Rares 9. april.2002
Raspunsuri
ixxi spune:
o cunostinta a avut lipsa vreo 3 luni si s/a dus la casa de pensii, parca, si a platit cotizatiile pe lunile respective si acum primeste indemnizatia de CIC
sarcina usoara!
Beatrice si
piersicuta Cristina Mihaela (18 februarie 2005)
http://community.webshots.com/user/ixxi
ionela-roxana spune:
Noua lege e destul de "noduroasa"....
Hai ca am cautat,am cercetat ,se pare ca toata treaba o vom face luand in calcul Legea 148/2005,care face trimitere la LEGEA nr. 19 din 17 martie 2000 ,art 5,alin 4.
ART. 5*)
(1) In sistemul public sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii:
I. persoanele care desfasoara activitati pe baza de contract individual de munca si functionarii publici;
II. persoanele care isi desfasoara activitatea in functii elective sau care sunt numite in cadrul autoritatii executive, legislative ori judecatoresti, pe durata mandatului, precum si membrii cooperatori dintr-o organizatie a cooperatiei mestesugaresti, ale caror drepturi si obligatii sunt asimilate, in conditiile prezentei legi, cu ale persoanelor prevazute la pct. I;
III. persoanele care beneficiaza de drepturi banesti lunare, ce se suporta din bugetul asigurarilor pentru somaj, in conditiile legii, denumite in continuare someri;
IV. persoanele care realizeaza un venit brut pe an calendaristic, echivalent cu cel putin 3 salarii medii brute, si care se afla in una dintre situatiile urmatoare:
a) asociat unic, asociati, comanditari sau actionari;
b) administratori sau manageri care au incheiat contract de administrare sau de management;
c) membri ai asociatiei familiale;
d) persoane autorizate sa desfasoare activitati independente;
e) persoane angajate in institutii internationale, daca nu sunt asiguratii acestora;
f) alte persoane care realizeaza venituri din activitati profesionale;
V. persoanele care realizeaza prin cumul venituri brute pe an calendaristic, echivalente cu cel putin 3 salarii medii brute, si care se regasesc in doua sau mai multe situatii prevazute la pct. IV.
Mi sa pus ca si conditie ca bilantul la sfarsitul anului 2005 sa fie in profit cu minim 23.046.000 Lei vechi (3 salarii medii brute)
Acuma daca cf acestei legi voi putea recupera acea perioada lipsa...si voi beneficia de CIC(si de indemnizatia de 800 Ron).....va trebuii sa renunt la calitatea de asociat in aceasta firma?Intreb asta deoarece in lege scrie ca in cazul in care persoana aflata in CIC realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit cf. Codului fiscal .(la noi va fii impozit pe profit),aceasta indemnizatie va fii inlocuita cu stimulentul de 300 Ron.
Roxi si Rares 9. april.2002
marius spune:
Care ar fi luna probabila a nasterii macar orientativ? Septembrie?
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
codruta_grg spune:
Si eu sunt asociat cu sotul la firma. Dar nu avem profit pe firma. Deci nu realizez alte venituri. Am inteles bine?
Codruta &
Petra Alexandra (9 august 2005)
Poze cu noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra
www.euroski.go.ro" target="_blank">Scoala de Ski
marius spune:
Codruta puteti sa obtineti cat profit doriti, dividende sa nu scoateti.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
ionela-roxana spune:
Scuzele mele ca raspund asa tarziu..(am vazut ca nu sa raspuns cateva zile la topic si nu m-am mai uitat dupa ek).....data nasterii va fii undeva dupa 13 sept inca nu se stie exact.Abea spre sfarsitul lunii pot afla mai exact cand va fii.La ultima ecografie data prezumtiva era 21 Septembrie.
Fac o mica precizare.......cand am facut eu tampenia cu demisia....nici macar nu era vorba sa se schimbe legea si sa se treaca la 12 luni in loc de 10.Am calculat eu ceva si eram in grafic.
Inca caut solutia ....si deja sunt tare nedumerita.....
Va sunt recunoscatoare pt orice raza de speranta!
Merci mult!
Roxi
10+ si
Rares 9. april.2002
dariana spune:
Ionela, ai gasit solutia ? Ca si eu tre sa cotizez vreo 4 luni din urma si sunt disperata.
ionela-roxana spune:
Inca nu am gasit solutia.Tot sper sa se revina la legea veche pt mamicile de 2006.
Roxi
21+ si
Rares 9. april.2002