Contractul Colectiv de Munca si ministerele
Lucrez intr/un minister, am facut cererea pt acordarea indemnizatiei de nastere si mi s/a raspuns, cei drept verbal, ca nu mi se acorda nici o prima, caci sistemul bugetar nu merge dupa acelt CCM si ca ei nu au facut niciodata o astfel de plata.
E adevarat? CCM nu se aplica la Ministere?
Beatrice si
piersicuta Cristina Mihaela (18 februarie 2005)
http://community.webshots.com/user/ixxi
Raspunsuri
andora spune:
Te referi la stimulent, la prima de la nastere (care difera radical in functie de societate/minister) sau la indemnizatia propriu-zisa?
Si eu lucrez intr-un minister si nu am avut nici o problema, tot contract colectiv de munca avem... e ciudat
Ce motivatie ti-au dat?
Insista!!!
Verba volant, scripta manet.
www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea
& Gogo
site (DN 10.10.2004)
www.123greetings.com/events/new_year/fireworks/fire12.html" target="_blank">UN AN NOU PERFECT! 
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">Povestea Gogosicii
ixxi spune:
me refer la acea prima de nastere prevazuta la art 51, in valoare de un sal.
il citez pe seful de la serv salarizare "acest CCM este o frectie, niciodata nu a fost respectat, asa ca stai linistita nu o sa vezi nimic...." foarte amabil, macar m/a anuntat ![]()
Beatrice si
piersicuta Cristina Mihaela (18 februarie 2005)
http://community.webshots.com/user/ixxi
Ana71 spune:
Buna,
Si eu lucrez tot intr-un minister si atunci cand am intrebat de aceasta indemnizatie mi s-a raspuns la fel ca si tie (ce-i drept nu am facut cerere, m-am multumit cu un raspuns verbal).
Abia astept sa vad ce raspunsuri mai primesti!
Ana, Victor (2.01.2000) si Eva (13.03.2005)
marius spune:
Si de ce nu-i spui tot verbal ca probabil vei depunere plangere penala fata de el pentru prejudicierea drepturilor legale asa ca sa stea linistit ca mare lucru nu se va intampla...? Sa vezi ce viteza va prinde.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
andora spune:
Oops, inseamna ca eu sunt realmente norocoasa ca am primit acea prima. La noi prima a fost radical diferita insa in functie de societatile aceluiasi minister.... Nu stiu pe ce se bazeaza cei care refuza astfel de drepturi prevazute clar insa ar trebui batuti la cap in scris
pana dau o explicatie bazata pe ceva legal. Seamana cu orele suplimentare neplatite in veci sau cu zilele-concediu neluate si neplatite nicicand la noi
.. scuze de exprimare, ma trage bebe de haine ![]()
Va pup....
www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea
& Gogo
site (DN 10.10.2004)
www.123greetings.com/events/new_year/fireworks/fire12.html" target="_blank">UN AN NOU PERFECT! 
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">Povestea Gogosicii
Ana71 spune:
quote:
Originally posted by marius
Si de ce nu-i spui tot verbal ca probabil vei depunere plangere penala fata de el pentru prejudicierea drepturilor legale asa ca sa stea linistit ca mare lucru nu se va intampla...? Sa vezi ce viteza va prinde.
Marius Pernes
Marius, spune-mi te rog, crezi ca avem si noi dreptul la prima asta de nastere? Pentru ca atunci cand am intrebat mi s-a raspuns ca noi suntem functionari publici si in pentru noi nu este prevazuta aceasta prima (nu a mai luat nimeni) . Recunosc ca am acceptat destul de usor ce mi-au spus ei (nu am mai cercetat pe cont propriu, cum fac de obicei) si apoi am uitat de problema asta. Dar daca crezi ca avem dreptul o s-o "readuc pe tapet". Multumesc!
marius spune:
Daca prin ceea ce este publicat in Monitorul Oficial in acest sens ar fi scris este valabil pentru toate institutiile sau generic angajatorii de forta de munca indiferent de forma de organizare cu exceptia....... as fi spus nu cumva sunteti in acele exceptii? Dar nu exista exceptii sau eucel putin nu le-am identificat. Pai si in acest caz eu intreb altfel:
Scrie ca e dreptul meu?
Scrie
Scrie ca e valabil sau obligatroiu pentru toti si nu apare nici o exceptie?
Scrie
Pai si atunci matale care incalci legea si ma privezi pe mine de dreptul meu in baza carui act sau fapt o faci? Ca te intreb altfel:
Bine nu vrei sa asiguri plata
Sunt de acord cu tine dar te intreb oficial si ai obligatai oficiala sa justifici baza legala in virtutea caruia iti fundamentezi refuzul. Ca daca nu o faci sau raspunsul tau nu are acoperire tot eu vin si fac plangere penala fata de tine ca persoana nu fata de institutie ca sa raspunzi tu direct in fata legii.
Marius Pernes
Ana71 spune:
Multumesc mult de tot, Marius!
Imediat ce termin cu nebunia asta de dosar pentru obtinerea indemnizatiei (probabil ca ma voi ocupa si de treaba angajatorului, ca e interesul meu sa obtin banii...) o sa fac cerere pentru obtinerea primei de nastere. Nu prea imi convine postura de "deschizator de drumuri", dar nu-mi place nici sa renunt nejustificat la un posibil drept al meu.
Multumesc inca o data.