Sos de piper verde

Sos de piper verde | Autor: Miche

Link direct la acest mesaj

Vreau si eu reteta sosului de piper verve, pt friptura de vita!
ma ajuta cineva?



Miche si
Darius
(26.11.2004)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

uite o reteta italiana, sper sa iti fie de folos ..
Vitel in sos de piper verde
pt 4 persoane:
4 felii de file de vitel(150-200g fiecare) - unt - 1/2 paharut de whisky - 1/4 pahar smintina- 2 linguri mustar dulce - 2 linguri de piper verde (nu uscat) - sare.

Intr-o ceasca amesteci smintina cu mustarul. Intr-o tigaie mare antiaderenta topesti 2 linguri de unt, apoi la foc mare frigi fileul pe o parte, il intorci si il prajesti si pe cealalta parte. Adaugi whisky si il faci sa ia foc. Sarezi si intorci din nou carnea, adaugi piperul verde si sosul de mustar si smintina . Lasi sa se coaca (carnea tb sa ramina putin in singe) o intorci doar de 2 ori; servesti in farfurii calde.

Cristina

Noi doi... si nu numai


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miche spune:

multumesc mult de reteta.
mai am 3 zile de cura de slabire si abia astept sa prepar friptura asta!

mai am o intrebare: de ce nu e bun piperul verde uscat?? ca verde proaspat nu am de unde sa iau



Miche si
Darius
(26.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

raspuns la intrebare : ai dreptate nu stiu nici eu asa era scris in reteta ...
ma gindesc ca o fii mai parfumat ala proaspat ..
dar daca vrei ia boabele, pune-le intr-un servet de pinza si da-le 2 ciocane cit sa se sparga pitin dar sa nu se faca "praf si pulbere ", ma gindesc ca asa vor da mai multa aroma ...

Cristina

Noi doi... si nu numai


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaM spune:

Eu cred ca "verde" nu se refera la crud, nu uscat, ci la culoare:
Exista piper rosu, negru, alb si verde.
Din cate tin eu minte (am mancar la un moment dat "Pfeffersteak" (friptura in sos de piper, pentru cine nu stie germana), piperul din sos era de culoare verde.
Sper sa nu ma insel! Oricum, reteta este delicioasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaM spune:

Eu cred ca "verde" nu se refera la crud, nu uscat, ci la culoare:
Exista piper rosu, negru, alb si verde.
Din cate tin eu minte (am mancat la un moment dat "Pfeffersteak" (friptura in sos de piper, pentru cine nu stie germana), piperul din sos era de culoare verde.
Sper sa nu ma insel! Oricum, reteta este delicioasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Ioana tu ai dreptate dar reteta era cu piper verde ... ca si culoare ( stiu ca e si roz si alb si....) insa uite in pagina cu reteta ei au scris : due cucchiai di pepe verde (non secco).. "non secco" inseamna "nu uscat" deci verde de 2 ori ...
Oricum intre timp am mai citit si sunt si alte retete cu brandy in loc de whisky ..

Cristina

Noi doi... si nu numai


"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Miche,o forumista de-a noastra,cu nick-ul Mina,te poate ajuta...Tot de la ea am luat si eu reteta asta cu sosul de piper verde si a iesit super,extra gustos...Am halit ca ...parca nu mancasem in viata noastra nimic...Fa o intrebare si la ea.
Din ce imi amintesc eu ca am facut atunci e cam asa:pui sos din tava cu friptura...intr-o craticioara si olecuta de faina pe care o dizolvi bine acolo.Cand s-a mai racit torni smantana si piperul verde boabe,gusti de sare si amesteci bine.Ai grija ca,daca sosul e prea firbinte se taie smantana si arata nasol...Pofat mare!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miche spune:

abia astept sa gatesc!
multumesc tuturor pt sfaturi, si o sa folosesc piper verde uscat, ca verde-verde n-am de unde



Miche si
Darius
(26.11.2004)

Mergi la inceput