cartofi aurii
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
slakje spune:
Cartofii ii cureti , ii tai, si ii lasi intr-o sita 1 minut sau asa ceva in apa clocotota cu vreo 2 kuburi knorr(sau ceva de gust), apoi ii scufunzi in ulei si-i prajesti(dupa ce i-ai lasat bine sa se scurga).Iese aurii si moi inauntru si crocanti inafara.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
slakje spune:
Dar probabil ca ce ai mancat tu la rest au fost cartofii fierti in coaja, lasati sa se raceasca(se intaresc putin) si taiati cubulete , condimentati(cu mult curry) si rumeniti putin in unt, nu in ulei.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/crista-s/crista-s.jpg)
crista-s spune:
Carrie eu ii sterg bine, sa nu fie uzi de apa, ii pun intrun castron uscat si acolo torn peste ei citve linguri de ulei si rozmarinul, sare groasa. Apoi in invirt bine cu mina si ii pun pe hirtia de copt in tava in cuptorul incins dinainte, la foc destul de maricel ( mediu spre mare). Nu mai pun deloc ulei, cel cu care i-am amestecat si care acum e ca o pojghita subtirica pe ei le ajunge.
OFF TOPIC Eu sunt mare fan al gatitului la cuptor fara mult ulei si "fara prajeala". Pe aceeasi idee eu fac si snitelele la cuptor : deci snitele normale date prin faina , ou si pesmet .. scuturate bine de pesmet si asezate pe hirtia de copt . La foc mediu in cuptorul incins stai cu ochii pe ele si le verifici adica le ridicicu furculita sa le vezi pe dedesubt, cind vezi ca s-au rumenit pe partea cu hirtia le intorci ...Nu trebuie sa nu le lasi prea mult ca devin tari ... Deci asa doar sa devina aurii ... Si mai fac i chiftele ( doar ca le dau prin pesmet ) si la fel pe hirtie de copt la cuptor ... iese si grasimea din carne nu numai ca nu trag grasimea din tigaie daca le-ai fii facut in mod traditional... deci fffff sanatoase ... dupa mintea mea ...
Cristina
Noi doi... si nu numai
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
roxana1974 spune:
quote:
Originally posted by crista-s
Carrie eu ii sterg bine, sa nu fie uzi de apa, ii pun intrun castron uscat si acolo torn peste ei citve linguri de ulei si rozmarinul, sare groasa. Apoi in invirt bine cu mina si ii pun pe hirtia de copt in tava in cuptorul incins dinainte, la foc destul de maricel ( mediu spre mare). Nu mai pun deloc ulei, cel cu care i-am amestecat si care acum e ca o pojghita subtirica pe ei le ajunge.
OFF TOPIC Eu sunt mare fan al gatitului la cuptor fara mult ulei si "fara prajeala". Pe aceeasi idee eu fac si snitelele la cuptor : deci snitele normale date prin faina , ou si pesmet .. scuturate bine de pesmet si asezate pe hirtia de copt . La foc mediu in cuptorul incins stai cu ochii pe ele si le verifici adica le ridicicu furculita sa le vezi pe dedesubt, cind vezi ca s-au rumenit pe partea cu hirtia le intorci ...Nu trebuie sa nu le lasi prea mult ca devin tari ... Deci asa doar sa devina aurii ... Si mai fac i chiftele ( doar ca le dau prin pesmet ) si la fel pe hirtie de copt la cuptor ... iese si grasimea din carne nu numai ca nu trag grasimea din tigaie daca le-ai fii facut in mod traditional... deci fffff sanatoase ... dupa mintea mea ...
Cristina
Noi doi... si nu numai
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
crista, ce spui tu e extrem de interesant...sa inteleg ca pui hartia de copt intr-o tava, nu? cred ca am sa incerc si eu chiftelele alea...eu urasc sa fac chiftele fiindca miroase in casa dupa...si sunt si grase..dar asa cum le faci tu suna tentant...
ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual
![](icon_smile_approve.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/crista-s/crista-s.jpg)
crista-s spune:
Roxana hirtia aia e un sul din care tai tu cit iti trebuie o foaie ca sa acoperi fundul tavii, eu am o tava neagra dar nu are importanta culoarea care seamana cu tava aia originala a cuptorului daca iti amintesti de cind eram noi mici .. deci nu are margini inalte maxim 2 cm . Pun foaia de hirtie decupata dupa fundul tavii fara sa o ung cu ulei si apoi pun snitele sau chiftelute sau legume taiate cubulete sau cartofi depinde ce vreau sa gatesc. Nu imi place nici mie fumul in casa si in plus e si tare sanatos. Macar iarna sa gatim asa ca vara nu iti convine sa tii cuptorul aprins pina se fac minunile astea.
Cristina
Noi doi... si nu numai
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
denis spune:
Crista
Cu faci tu snitelele si chiftelele la cuptor? Am incercat si eu (e drept fara hartie de copt) dar nu prea mi-au iesit..
Stiu ca ...deviez putin de la subiectul topicului, dar sunt fff interesata.
Imi dai si mie reteta exacta si completa ? Te rog mult.
Denisa, mami lui Cosmin
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
denis spune:
Sorry
Acum ca ma uit mai bine, vad ca ai dat deja reteta...
Sunt cam aiurita .... mai ales dupa atatea zile de "relaxare" cu sarbatorile astea.
Am vazut si mi-e clar...doar daca mai ai sa ne mai povestesti despre alte chestii facute la cuptor.
Pupici
Denisa
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)