Bebelusi de mai-iunie 2005 (46)
Raspunsuri - Pagina 7
Mercedes spune:
tzumpiloi- eu vorbeam de stimulentul casre se acorda mamei care se intoarce la lucru in timpul celor 2 ani ai copilului!!!!!
<<Pt asta din 2005 primesc numa cererea! Dosarele pt bebei din 2005 se depun la Directia Terit de Munca. Asa scrie si in lege.>>
pai io nu cred, cred ca vroiai sa spui directia muncii -
andreeaatan spune:
ChrisDun-la noi, a trebuit adev. de la scarbiciu, declaratia aia de 6 pg, copie certificat nastere copil, copie buletin, extras de cont pe numele solicitantului.
Andreea.a-vai de mine ce forum are sotul tau, cu poze mii, la prima fereasta de timp liber, ma inregistrez si eu si zic ceva de el... desi nu ma uit la telenovele. Poate ii creste cota.
Thomas azi a mancat soldatei din paine neagra si pui. A mancat ca si felul 2 dupa vreo 300 ml de supa de spanac cu mult usturoi, ca-i miroase gurita...
LA MULTI ANI IOANELOR si IONILOR! La multi ani si pentru ANA ILEANA, REBECCA, DIANA MARIA !
Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici
nelia spune:
La multi ani Ionilor si Ioanelor! Astazi ar fi fost ziua tatalui meu, de nume, dar la care tinea cel mai mult si pe care si-o sarbatorea de fiecare date cu rudele sau cu prietenii. Dumnezeu sa-l ierte, ii voi face o tochitura moldoveneasca si va voi dai si voua o portie virtuala, asa, de sufletul lui, ca tare mult ii placea. Si impart cu voi si o sticla de vin, ca asta ii placea mai mult decit mincarea.
Loreen, ai avut niste idei demne de un designer de interioare. Foarte frumos, modern si faptul ca se vede lemn peste tot imi place de nu mai pot. Cind oi ajunge la casa mea, sper ca se va intimpla intr-o zi, o sa-ti ceri citeva pareri. In legatura cu depresiile, am glumit cind am spus ca nu inteleg cum poti avea depresii intr-o casa asa frumoasa, am vrut sa fie un compliment pentru casa. Si eu am avut citeva pina pe la 26 de ani si tot din cauza relatiilor cu oamenii dragi din jur. Si credeam ca asa voi fi toata viata, dar de cind am copiii, am observat ca nu mai pot pica profund in vreo depresie reala. Este adevarat ca, de cind m-am maritat si au aparut copiii, in afara de greutati materiale si de adaptare la noi situatii, deloc neglijabile, nu am avut necazuri si viata mea se desfasoara in general lin si fara prea multe creste sau vai. Si, datorita acestui fapt, am ajuns la un soi de echilibru si liniste sufleteasca pe care nu le-am avut poate niciodata inainte. Si chiar daca imi este greu si simt cum ma apasa vreo depresie, imi este suficient sa ma gindesc o secunda ca as putea sa pierd ce am acum si imi trece imediat. Adica nu-mi trece, dar mi-e frica pur si simplu sa nu ma bucur de ce am, am atit de mult in putinul pe care-l am de fapt, ca nu mai am nevoie decit de sanatate sa le pot duce pe toate. In legatura cu Agata, am incercat zic eu, tot ce se poate pina acum. Nasul i-l suflu eu chiar daca ar fi sa ma bat cu ea (si ma bat!), i-am pus sare calda pe piept, mamaliguta calda, nu o las sa bea nimic rece in aceste perioade, i-am turnat pe git ceai de ceapa, miere, siropuri si din tara si de aici (aici nu exista Plafar), sirop de ridiche neagra... Nu e chiar asa de grav cum pare, doar ca iarna tine aici din noiembrie pina la inceputul lui aprilie si face, in medie cam doua-trei viroze in acest timp, care tin trei-patru zile, dar ale caror urmari (tusea in principal, si nasul vesnic infundat) se intind pe perioade de o luna, timp in care tot ma duc pe la medici sa o asculte ca sa nu se complice lucrurile si niciodata nu are nimic. La inceput am luat-o ca atare, dar tusea de acum m-a pus pe ginduri, de asta m-am zbatut sa ajung la doctorul de ieri, sa mai am o parere. Si am de gind sa investighez si problema acestei sensibilitati, desi, de la dermatita atopica pe care a avut-o cind era bebelus, nu pot sa spun ca am neglijat aceasta problema. Numai ca nefiind un copil clar astmatic, nu vreau sa ma apuc sa-i dau cu spray-uri numai pentru a nu-i trece tusea. Vreau intii sa investighez tot si sa epuizez caile naturale si apoi sa trec la solutii din astea extreme. Chiar daca ar fi sa ma mut in Vancouver pentru asta! Ca eu nu vreau, dar daca copilul are nevoie, ce nu face o mama pentru copilul ei!?!
Deocamdata, observ ca acest Stodal i-a facut bine, tuseste mai putin, dar tot urit. In schimb, Tudora se pare ca a scapat doar cu un nas infundat, care e deja pe calea cea buna. Si aici sint tot felul de siropuri, ieri am pierdut o ora, spre disperarea lui Octav, care a stat cu copiii pe afara, ca sa citesc tot ce scrie pe ele. Dar nu sint pentru copii mai mici de 12 ani, ma refer la astea naturale, ca de celelalte sint girla. Ah, si am inceput sa-i dau Agatei o vitamina pe zi (Flinstone), de fapt un drajeu care are de toate, vitamine, minerale, vitamina C, Fe, Ca, acid folic etc. M-am ferit pina acum sa-i dau un surplus de vitamine si minerale, pentru ca ea maninca foarte, foarte bine si de toate, mai ales fructe si lactate, bea sucuri la greu, facute de mine in casa din fructe si legume si e grasuta si mi-e frica sa nu se ingrase peste masura. Hai, ca m-am intins ca o zi de post, daca stiam ca iti scriu atit numai tie, iti dadeam PM, dar acuma nu mai mut, treceti si voi mai departe.
Cornelia,
de
Agata si
Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com
tzumpiloi spune:
Mercedes, scuze daca am fost incoerenta!
Spuneam ca la Primarie nu se primesc dosare pt continuitatea indemnizatiei CIC , ci astea tb depuse de catre angajator la Directia Teritoriala de Munca. La primarie primesc dosare pt bebei nascuti dupa 2006 si cereri ale mamicilor cu bebei din 2005 aflate deja in CIC.
A sunat tati vineri la ei si a intrebat.
La sectoe 2 tel:3101429 - Directia de Asistenta Sociala.
Pt stimulent , la primarie mama depune tot cerere + dovada de la angajator ca are venituri impozabile.
Sper ca de data asta am fost mai clara,
Eu o sa merg luni la primarie si o sa va dau detalii.
patriciaRO spune:
Andreea, gata scrisai! Sarutmaana! Auzi dar el citeste?
Beatrice, mami de
Alex pifos
Androix spune:
Deci stati ca nu mai inteleg nik
la directia de protectie sociala sau la protectia copilului??? Ca una este acolo de unde ne-am luat banii ca am nascut, cei 1.800.000 adik pe mosilor, iar cealalta e de unde ne luam laptele adik la rond la rosetti. Deci? Deci concluzia este ca degeaba si-a tras Ontanu super sediu de primarie la obor ca restul birourilor si directiilor tot la draq cu carti sunt 
Am facut tortul cu crema de zahar ars, astept sa se raceasca sa-l pot scoate din cratita. Cred totusi ca am gresit la copt si mi s-a lasat la mijloc. Ei, asta e, daca nu iese il mancam direct din cratita
Va tin la curent cu progresul 
Andreea mamica lui
Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip
ChrisDun spune:
Simona, ce haioasa treaba: am vazut (de-abia acum!) la tine la semnatura ca pe baietelul tau il cheama ca pe viitorul nostru fin (pe care il vom cununa la toamna) - Dragos Octavian. Cat priveste burtica: noi am chemat pediatra pentru ca zgatia mea a facut febra 3 zile la rand (fara sa tuseasca sau sa aiba nasul infundat) + 5-6 kk/zi. Si a trebuit sa recurg la Panadol si Paracetamol. Dar daca Dragos doar are probleme cu burtica da-i niste orez/ mucilagiu de orez.
Mickyyyy, bine ai revenit. Cu greutatea nu-ti fa probleme, ultima data am retinut ca etalon 7 kg la 7 luni. A mea a reusit la 7 luni un 7.550, imbracata. Adica vreo 7.3 real. Eu n-am mai fost la control, la 6 luni, din cauza epidemiei de rujeola. Am preferat s-o chem (dupa lupte indelungate) pe pedi acasa, si asta a fost.
Multumesc mult de lamuiri, andreeaatan, tzumpiloi, mercedes, Androix. Sper ca n-am uitat pe nimeni. Maine sper sa ajung si eu (daca se misca alea de la mine suficient de repede sa imi dea adeverinta). In fond, de ce naiba trebuie trecut salariul pe adeverinta aia?! Numai ca sa-mi faca mie probleme cu "colegele" de la Salarizare.
Nu era suficient sa zica in adeverinta: da, x-ulica obtine venituri supuse impozitului pe venit. Naiba sa-i pieptene. Ma pun si eu pe citit normele metodologice.
Numai bine,
Mercedes spune:
tsumpiloi - vezi ca faci confuzie una e di Teritoriala de Munca si alta directia muncii -
Vedeti ca cererea si restul documentelor se depune la primarie( la seviciile din subordinea primariilor)
directia pt protectia copilului se afla in subordinea consiiliilor judetene- si deci dupa parerea mea nu acolo se depun
tzumpiloi spune:
Andreea.a , am scris si eu ceva pe forum la sotul tau!
Androix, cred ca la sediul din str olari, ala unde am depus dosarele pt alocatie bb si prima de nastere dar nu sunt f sigura. ( e vorba de sect 2)
tzumpiloi spune:
Mercedes, eu cred ca sunt acelasi lucru!
Exista Directie Teritoriala de Munca la fiecare sector si Inspectoratul Teritorial de Munca care se ocupa de toate sectoarele!
In fine, o fi asa cum zici tu!
La sector 2, Directia Terit de Munca unde va tb sa depuna nagajatorul dosarul pt continuitate CIC este pe Str. Parintele Galeriu nr 6 ( Mosilor colt cu Eminescu).