capra ... fostului iubit

capra ... fostului iubit | Autor: danitin

Link direct la acest mesaj

Stiti vorba aceea cu "sa moara si capra vecinului"? Ei bine, eu am o problema similara, dar cu fostul prieten. Ne-am despartit acum 4 ani, eu am fost practic cea care a pus capat legaturii, chit ca am suferit enorm. Sunt casatorita acum, am un sot minunat, o fetita superba ...
Am insa si o problema: lucrez in aceiasi bransa cu fostul prieten asa incat inevitabil aud aproape mereu vesti despre el. Pana nu demult o duceam mult mai bine din punct de vedere profesional decat el si era o.k. Acum insa va primii un post pe care mi l-as fi dorit si eu. Sunt convinsa ca sunt mult mai buna decat el si, trebuie sa recunosc, dar asta numai fata de voi ca ... mor de ciuda. Sincer, as fi preferat sa-l stiu mereu in esalonul inferior si ma infurie cumplit gandul ca va avea un job fain. Repet, nu mai tin deloc la el, dar ... oare ce se intampla? E normal?

Mamica de spiridus

Poze cu Loriana
http://community.webshots.com/user/danielactin

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

E normal daca ne gandim ca asa iti este felul. E normal in raport cu tine. Nu este normal in raport cu altii. Esti probabil foarte ambitioasa si in acelasi timp foarte orgolioasa. Prima e Ok a doau e Ok daca are limite. De aceea personal consider ca trebuie sa te controlezi. Mai mult decat atat consider ca daca resusesti sa ajungi sa te bucuri pentru ceea ce va avea el vei da dovada in primul rand fata de tine ca ai ajuns un om cu adevarat valoros. E mare lucru sa ajungi sa te invingi pe tine. Aici sta adevarata valoare. Si crede-ma ca altii din afara vad imediat si apreciaza (chiar daca uneori nu o vor spune) extrem de mult oamenii de valoare. Vrei o sfat:
Bucura-te pentru el du-te la el si felicita-l sincer. Fa-o pentru tine, fa-o pentru el. Asta inseamna valoare.
mai vrei un sfat:
Vrei sa ajungi mai sus decat el dar nu din orgoliu ci pentru ca TU crezi ca esti mai buna? Fa-o, lupta, depaseste-l profesional dar fair play. Daca vei reusi iti vei dovedi ca DA POT, daca nu vei reusi felicita-te pe tine ca ai incercat si felicita-l pe el ca e mai bun. Sprijina-l deschis cinstit ca pe un partener profesional. Nu se stie niciodata cand tu vei aprecia un astfel de gest venit de la altcineva. Fii tu insati un model - se va vedea.

Acestea sunt opiniile mele.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Marius

La toate gandurile negative pe care le-ai putea avea, Dumnezeu are un raspuns pozitiv pentru tine.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Marius, cata eleganta!

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Eu cred ca e normal....in unele limite. Cred ca pe majoritatea ne-ar intepa un pic invidia sau alte sentimente de genul asta dar important este sa ne relaxam repede ca oricum nu ne foloseste...

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mica-mica spune:

quote:
Originally posted by marius

Bucura-te pentru el du-te la el si felicita-l sincer. Fa-o pentru tine, fa-o pentru el. Asta inseamna valoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Cred ca e normal sa iti pese cind cineva obtine ceva ce tu doresti: poate fi invidie, poate fi regret, un amalgam de sentimente acre, oricum, pozitive nu sint.
Da' cred ca asta nu se intimpla numai in cazul "fostilor".
Se intimpla si daca e vorba de un om necunoascut.
Daca lua altcineva postul, crezi ca nu simteai o stringere de inima?

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Marius, multumesc pentru raspuns! Ambitie - da, orgoliu - imens...poate de asta am si ajuns sa discut cu voi problema asta si nu m-am gandit la prietenii directi. Raspunsul tau e frumos, dar ... nu pot sa ma duc sa il felicit pentru ca unul dintre marile lui defecte este o ingamfare nemasurata. Gestul meu ar fi luat drept unul de regret ca nu mai suntem impreuna, o incercare de apropiere sau ceva de genul asta. Si nu, nu e mai bun decat mine pe plan profesional, din contra, dar treaba e nuantata...
Lauraa - acum sa nu intelegeti ca eu nu mai dorm noaptea din cauza chestiei asteia. Ma gandeam, pur si simplu, de ce nu m-a deranjat nici un moment ca s-a casatorit, ca are un copil, nu m-au interesat lucrurile astea, in schimb ma deranjeaza reusita lui profesionala.
Elise - tocmai asta este problema. Nu, nu ma deranja atat de tare daca lua alticneva postul, cu atat mai mult cu cat nu am nevoie disperata de el dar ma enerveaza ca fostul are acel loc de munca o.k.

Povestea mai are o latura ... eu l-am ajutat sa se lanseze in meseria asta. L-am sprijinit, uneori atragandu-mi antipatia altor colegi, l-am invatat tot ce stiam . . .

Mamica de spiridus

Poze cu Loriana
http://community.webshots.com/user/danielactin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Pai atunci ar trebui sa fii mandra

Eu m-ai sus nu m-am referit la tine ca nu ai aveal imite la sentimentul asta ci asa in general.Pe toti ne cam chishcä de unii sau de altii,important e sa ne treaca repede

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

mai eu zic ca n-are legatura cu faptul ca e "fostul" ci ca e cineva pe care ai ajutat si serviciul s-a intors impotriva ta.
Cred ca si daca era vecina in locul fostului erai la fel de iritata .

PS daca nu vrei sa discuti chestii personale cu amicii ma gandesc ca nici nu vrei sa stie de mesajele legate de fostul de pe forum. Iti spun asta pt ca ti-am vazut pozele pe forum si intamplator te cunosc

"The harder you work, the luckier you get"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Danitin, daca tu crezi ca esti mai buna d.p.v. profesional decat el, probabil ca asa e si o vei dovedi oricum mai devreme sau mai tarziu.
Pana atunci nu-ti fa griji, incearca sa-ti faci treaba cat mai bine, sa te depasesti pe tine, pt ca asta e intr-adevar important si sunt sigura ca rezultatele nu vor intarzia.

Succes!

Daniella4

Mergi la inceput