Stimulentul conf OUG 148/3.11.2005
Sunt mamica a doi gemeni de 1 an si 4 luni. In luna Oct 2005 (cand bebelusii mei aveau 1 an si 2 luni) m-am intors la serviciu, desi mai aveam dreptul (conf legislatiei) sa mai stau acasa pana in Aug 2006. Stie cineva de pe forum ce fel de acte trebuie sa depun pt obtinerea stimulentului? Din cate am urmarit eu pe aici, toate mamicile sunt deja sau urmeaza sa intre in CIC.
Multumesc
Raspunsuri
marius spune:
Urmareste te rog subiectele pe aceasta tema vei afla cu siguranta un raspuns.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
victoriamaria spune:
buna! eu sunt intr-o situatie similara, daoar ca m-am intors la serviciu cand copilul avea 4 luni si nu am efectuat nici o zi din concediul pentru ingrijirea copilului;
pot sa-ti spun ca am depus dosarul cu urmatoarele acte(la Oradea):
- cerere tip (ti-o dau ei);
- copie dupa CI al tau si al sotului;
- copie dupa Certificatul de nastere al copilului;
- adeverinta de la serviciu din care sa rezulte stagiul de cotizare si faptul ca realizezi venituri supese impozitului (conform codului fiscal)-
Succes
Mona Truta spune:
Multumesc Marius si multumesc Victoriamaria. Revin asa tarziu pt ca am fost sa depun faimosul dosar la primarie. Numai cine este intr-o astfel de situatie stie ce inseamna ;((( E o adevarata nebunie. Partea proasta este ca nu se stie cand o sa primim acesti bani. La ce brambureala e.... mi-e teama ca la vara. Mie una, mi-a lasat un gust tare amar.
roxana1974 spune:
quote:
Originally posted by victoriamaria
buna! eu sunt intr-o situatie similara, daoar ca m-am intors la serviciu cand copilul avea 4 luni si nu am efectuat nici o zi din concediul pentru ingrijirea copilului;
pot sa-ti spun ca am depus dosarul cu urmatoarele acte(la Oradea):
- cerere tip (ti-o dau ei);
- copie dupa CI al tau si al sotului;
- copie dupa Certificatul de nastere al copilului;
- adeverinta de la serviciu din care sa rezulte stagiul de cotizare si faptul ca realizezi venituri supese impozitului (conform codului fiscal)-
Succes
Victoria, exact in aceasta situatie sunt si eu, dar am nascut in iunie 2004, deci teoretic as mai prinde 6 luni de ...stimulare
ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual
Mona Truta spune:
Eu am depus dosarul fara nici un livret de familie pt ca nu am asa ceva (pe bune, mie si sotului meu nu ne-au dat). Mi l-au cerut, dar le-am spus sa-mi arate unde anume, in normele metodologice, se specifica, ca e nevoie si de asa ceva (din cate imi amintesc eu nu se specifica). Cum spuneam, pana la urma mi-au primit dosarul si asa. In ceea ce priveste adeverinta pt sot, nici de ea nu se specifica pe niciunde si, pana una alta, sotul oricum da declaratie pe propria raspundere ca nu beneficiaza de indemnizatie (una dintre anexele normelor metodologice care sunt publicate in MO7/4 Ian 2006).
marius spune:
Aveti si monitorul 7 pe pagina legislativa.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
albinutza spune:
Buna dimineata !
Si eu ma aflu intr-o situatie similara, am reinceput serviciul in nov. 2005 iar puiul meu face 2 ani in mai.
Problema mea este ca cei de la mine de la serviciul Personal Salarizare care si fac dosarele pentru fetele aflate in CIC, mi-au spus ca eu nu pot depune dosar deoarece am reinceput serv. cand nu se pusese in aplicare respectiva lege ci doar daca as fi reanceput serv in ian.2006 as fi putut beneficia de stimulentul de 300 RON.
Sa mai insist ?
Mona Truta spune:
Buna dimineata !
Si eu ma aflu intr-o situatie similara, am reinceput serviciul in nov. 2005 iar puiul meu face 2 ani in mai.
Problema mea este ca cei de la mine de la serviciul Personal Salarizare care si fac dosarele pentru fetele aflate in CIC, mi-au spus ca eu nu pot depune dosar deoarece am reinceput serv. cand nu se pusese in aplicare respectiva lege ci doar daca as fi reanceput serv in ian.2006 as fi putut beneficia de stimulentul de 300 RON.
Sa mai insist ?
albinutza
Albinutza,
si tu AI DREPTUL la stimulentul prevazut de OUG 148/2005. Cauta art 27 sau 28 din Normele Metodologice publicate in Monitorul Oficial 7 din 04.01.2006. Scrie f clar ca beneficiaza de prevederile OUG 148 si persoanele care realizeaza venituri supuse impozitarii, dar care sunt indreptatite sa beneficieze.
Nu insista la colegii tai de la serviciu. Ei nu trebuie sa-ti depuna nimic. Trebuie doar sa le ceri o adeverinta tip (una din anexele din Normele metodologice) din care sa reiasa ca inainte de nasterea copilului ai 12 luni lucrate, ca te-ai intors la serviciu (incepand cu ce data) etc.
Tu faci un dosar cu tot ceea ce trebuie (daca nu stii, intreaba-ma si-ti raspund, pt ca eu l-am depus deja) si-l depui la primarie. dar ar trebui sa te grabesti un pic. Mi se pare ca sunt niste termene date.
Bafta!
Silvia_Pui spune:
Baietelul meu este nascut pe 19.03.2005 . Eu nu am avut nici o zi de CIC si am depus dosarul pentru stimulent fara nici o problema . De la locul de munca iti trebuie doar o adeverinta ca lucrezi in acest moment si sa iti completeze o adeverinta tip care este anexa la norme .
http://pg.photos.yahoo.com/ph/map75ro/album?.dir=e4c8&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos