Reteta Fois Gras

Reteta Fois Gras | Autor: IoanaM

Link direct la acest mesaj

Fetelor, in special cele din Franta:
Stiti cum se prepara Fois Gras? Se apropie Sf. Ion si as vrea sa fac (daca gasesc)...

Am mancat atunci cand am fost in Franta si a fost delicios! Stiu ca se tine ficatul in lapte peste noapte, se curata de pielite si cam aici se rupe filmul... De fapt bucatarul nu a vrut sa ne dezvaluie "secretul" - am fost invitata la masa la o familie de aristocrati, sa zic asa, si am avut onoarea si placerea de a fi servita de un mare maestru bucatar, cu toate detaliile puse la punct, ca la carte - La antreu somon afumat, salata cu sos de lamaie, fasole cu peste, si o praji super-buna, cu multe nuci si alune, peste care am pus "Creme Anglaise"
A! Sa nu uit de branzeturile de la sfarsit, chevre, Roquefort..etc...Imi ploua in gura...Si peste toate astea, cred ca am baut (de la inceputul mesei, de pe la 13 pana la 16) vreo 6 feluri de vin sau sampanie, care mai de care, si nici nu m-am imbatat!

Deci? Ma ajutati? Sau poate stiti sa imi mai spuneti si alte retete frantuzesti ca ma apuca dorul...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

E in franceza, daca e nevoie de traducere, imi fac timp, sau poate alte fete, ca eu n-o sa prea am timp azi...

Foie gras au torchon

Pour 10 personnes
Temps de préparation : 25 min
Temps de repos : 2 jours

Ingrédients :

- foie gras de canard de 800 g environ : 1

Pour le bouillon
- eau : 1 l
- os de veau : 1
- carcasse de canard : 1
- oignon : 1
- clou de girofle : 1
- céleri : 1 branche
- bouquet garni (persil, thym, laurier) : 1
- porto : 20 cl
- cognac : 20 cl
- poivre en grains : 1 c. à soupe
- sel, poivre du moulin

Préparation :

La veille, préparez le bouillon : faites cuire à petit feu pendant 3 heures tous les ingrédients - sauf les alcools - avec l'eau.
Dégraissez, filtrez, laissez refroidir. Goûtez, le bouillon doit être très relevé.
Laissez le foie gras durant 1 heure à température ambiante ; écartez les 2 lobes, ôtez les nerfs, les vaisseaux sanguins apparents, les traces vertes du fiel. Salez, poivrez les 2 surfaces, mettez dans un plat, couvrez d'un film plastique et mettez au frais 24 heures.
Le lendemain, placez le foie gras 2 h à température ambiante ; enroulez le très serré dans un torchon fin, en fil, très propre.
Nouez les 2 extrémités avec une ficelle. Placez le foie gras dans la moitie du bouillon froid, agrémenté du porto et du cognac.
Portez très lentement à frémissement le bouillon ; il ne doit pas bouillir mais juste frémir durant 20 mn.
Dans un saladier contenant le restant du bouillon froid, déposez aussitôt le foie gras toujours dans son torchon, ceci afin de stopper la cuisson. Laissez refroidir et laissez au frais dans le bouillon pendant 24 h. Ôtez du bouillon, égouttez.
Servez le fois gras coupé en tranches avec un couteau passé sous l'eau chaude.
Il se dégustera sur du pain brioché grillé.




.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne. »
Kyo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

noi am avut-o invitata pe 31 dec pe prietena mea din facultate, care acum traieste in paris. ea a adus Foie Gras - pregatit de ea, si a fost excelent!
mi-a spus si reteta, incerc sa o reproduc.
ea face cca 500 g ficat de rata/ gasca. il pune de seara intr-o forma de cozonac cu vin de Porto, sare, piper, curry, alte condimente, ulei de masline. a doua zi, il pune la cuptor, in bain-marie, asezand deasupra lui smochine si sosul de la marinat, si il lasa vreo 30 min (parca).
sper ca am retinut bine, oricum garantez ca a fost extrem de gustos si deosebit!
a, si se mananca pe paine prajita sau nu, eventual cu unt.

_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )

va doresc un 2006 MINUNAT!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaM spune:

Multumesc mult fetelor!
De inteles reteta in franceza am inteles-o, voi incerca sa fac traducerea chiar azi, daca am timp, daca nu, cat mai curand!
Va pup!

Mergi la inceput