vreau sa am un bebe (uter retrovers si rana pe col

vreau sa am un bebe (uter retrovers si rana pe col | Autor: LucianaT

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor! Sunt noua pe forum si as vrea sa va cer niste sfaturi.Sunt casatorita de aproape un an si mi-as dori foarte mult un bebe ! De curand am fost la ginecolog si am aflat ca am uter retrovers,o infectie si o rana destul de mare pe col Doctorita la care am fost eu ( Zoe Chisleag ) mi-a spus ca nu se stie daca pot ramane insarcinata avand uter retrovers si ca oricum intai trebuie tratata infectia, iar apoi rana pe col(cauterizare). Treaba e ca eu am auzit mai multe pareri atat despre uterul retrovers, cat si despre rana de col.Am inteles ca daca faci cauterizare este posibil sa nu mai ramai insarcinata, iar eu deja am si problema cu uterul retrovers.Daca ma poate ajuta cu un sfat vreuna dintre voi, va rog din suflet sa o faceti! Multumesc mult!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Draga Luciana, in primul rand doctorita ta e ginecolog, de ti-a spus ca nu stie daca poti ramane insarcinata cu uter retrovers??? Pentru ca eu nu sunt medic dar stiu ca multe altele dintre noi ca se ramane insarcinata cu uter retrovers, doar ca dupa contactul sexual trebuie sa stai cam 30 de minute pe burtica.
Mai intai trebuie tratata infectia, apoi cauterizata rana de pe col (dar verifica si la alti medici - s-ar putea sa nu ai nici o rana pe col) si dupa aceea poti incerca sa ai bebe. O cauterizare pe col nu afecteaza nicicum fertilitatea. Sunt insa o gramada de investigatii de facut pentru a depista de ce nu ramai insarcinata, atat pentru tine cat si pentru sot: analize hormonale, spermograma, histerosalpingografie pentru verificarea trompelor sau chiar o laparoscopie diagnostica pentru a vedea ce-i acolo in zona. Pentru a afla mai multe te invit la topicul "aspirante optimiste", "endometru, ..." si fetele de acolo te vor lumina.
Parerea mea ca prim pas e sa schimbi medicul.

Si nu in ultimul rand "bine ai venit pe forum"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Claucia, unde este subiectul cu "uter retrovers"? Ma intereseaza si pe mine, si eu il am tot asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucianaT spune:

Multumesc mult fetelor pentru incurajari si sfaturi! Este adevarat ca m-a cam speriat doctorita, insa eu am si alte probleme de sanatate care imi ingreuneaza posibilitatea de a ramane insarcinata( o epilepsie atipica si hipotiroidie).Stiam deja ca e destul de greu sa raman insarcinata cu tratamentul pentru epilepsie iar cand a mai venit si vestea cu uterul si rana pe col m-am speriat si mai rau!. Claucia, am facut si eu tratament cu ovule si antibiotice dar nu este nici o ameliorare.M-am gandit sa ma duc si la alti dr. ginecologi Tutunaru Dan-Elias sau Magda Petrache-Polizu sa vad ce imi zic si ei. Daca stiti ceva despre acesti doi doctori, va rog dati-mi un mesaj. Multumesc din suflet!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Rana pe col nu e mare brinza daca o tratezi/cauterizezi si nu se transforma in ceva mai grav.
Nu vad de ce sa stai cu ea.
Eu am cauterizat-o si n-am simtit nimic.
In plus, daca vrei un bb ai nevoie - mare nevoie - de col....

Uterul retrovers...cred ca depinde - si eu il am "putin retrovers" dar mie mi s-a spus ca asta nu constituie o problema.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Luciana- eu am uterul retrovers....care s-a intors singur in luna a treia de sarcina. acum avem 20 saptamni de sarcina si suntem bine sanatoase amandoua.
Despre rana nu stiu sa-ti raspund, dar daca doctorul tau a spus ca nu potit sa ramai cu uter retrovers..schimb-o.
si sa ai un bb cat mai curand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florypop spune:

Luciana, sfatul meu este ca mergi la alt medic.
Si eu am uter retrovers si iata ca sunt insarcinata. Trateaya+ti rana de pe col si in privinta uterului retrovers stai linistita. Stiu foarte multe fete care au facut bebe cu uter retrovers.

A si bine ai venit pe forum!

Bafta multa.

Flory 15+ si Andrei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;104/st/20060624/dt/8/k/911c/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Luciana poate ar trebui sa mai ceri si parerea altui medic. In Romania si mie mi s-a spus cam acelasi lucru: ca am uter retrovers si sansele sa raman sunt foarte mici. Aici mi-au spus ca treaba cu uterul retrovers e cam asa: unii oameni au ochii albastrii altii ii au caprui.. nu face nici o diferenta.
E adevarat ca am incercat cam un an si ceva( eu am avut si o sarcina pierduta la 7 saptamani in prima faza)dar se poate ramane gravida cu uter retrovers.Am auzit de statul pe burtica dupa eu una am preferat sa stau cu picioarele in sus pe perete cam 30 de minute...
Cred ca daca iti tratezi rana de pe col si ti hipotiriodia sub control o sa fii ok.
Mult noroc si un bebe cat mai curand!!

Cami 22+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/earendyil/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liana30 spune:

eu timp de 6 ani mergand la diferiti medici am trait cu ideea ca am uter retrovers..pt ca asa mi'au spus niste incompetenti...apoi am aflat cu stupoare ca uterul meu era normal..si am ramas de doua ori ..chiar asa cu acel uter care mi'l botezasera ei retrovers..
rana pe col am avut si am cauterizat'o nu am vrut sa fac tratament pt ca pierdeam prea mult timp si nu eram sigura ca va trece prin tratament...a fost simplu si acum e totul ok..
parerea mea Luciana este ca trebuie sa schimbi dc...nu se poate numi dc ginecolog cel care spune ca nu se ramane insarcinata din cauza uterului retrovers si a unei rani pe col...puahhhhh miii scarba de acesti oameniiii...

olteanca

Gabitza

"Nimic nu-i imposibil!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucianaT spune:

Multumesc mult pentru sfaturi,fetelor! Mi-ati dat curaj. Deja mi-am facut programare la Dr. Tutunaru de la Elias. Va rog, daca stiti ceva despre dansul sau despre Magda Petrache de la Polizu,scrieti-mi! Va pup pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liana30 spune:

io nu pot sa'ti spun decat ce'am auzit...
dc T este minunat din auzite.

olteanca

Gabitza

"Nimic nu-i imposibil!"

Mergi la inceput