Obicei cahh! Cum scapam ?

Obicei cahh! Cum scapam ? | Autor: tibica

Link direct la acest mesaj

Copila mea de 2 ani a descoperit ca ce scoate din nas e bun de papa. Am observat ca daca ii atrag atentia o face si cu mai mare asiduitate.Ce ma faaaaaaaaaaac? Nu vreau sa se duca la scoala cu obiceiul "scormonici/papici". Sfaturi, va rog, cum sa procedez! Daca o ignor, iar nu-i bine.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dora78 spune:

Pai... ce scoate din nas...???? Poate ca ar fi bine sa ai grija sa nu mai aiba nici un fel de mucozitati, nu-i normal sa aiba nimic in nas!!! Daca are in permanenta, mergi la un control ORL sa-i ia un exudat din nasuc, poate e o secreie de natura microbiana, nimic grav, dar trebuie sa iei si tu masuri. Si atunci nu va mai "gasi" nimic acolo... si vezi sa aiba mereu servetele la indemana (s-ar putea sa le distruga, jucandu-se cu ele, dar eu zic ca merita riscul) si se va dezvata... cred... rabdare...!!!!!

Dora, mami de Ami
I'm the best, so "beep" the rest!
Amelia mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Incearca sa nu bagi in seama, pana la 6 ani are timp sa uite obiceiul asta si sa capete altul si mai si. Incearca si invers, adica recompensa cand nu baga in gura.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andora spune:

Stiu ca e oripilant dar noi faceam asa la gradinita, era ca o joaca . Nu dati cu rosii, aveam 3-4 ani si nu mai tin minte cand a trecut, dar e vorba de cateva saptamani-luni..... Cred ca indiferenta o va face sa uite de asta.... Orice e descoperit de curand e si atractiv...

www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea & Gogo site (DN 10.10.2004)
www.123greetings.com/events/new_year/fireworks/fire12.html" target="_blank">UN AN NOU PERFECT!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">Povestea Gogosicii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miruna Enescu spune:

Tibica, si eu am (avut) problema asta cu baiatul cel mic (acum are 5 ani).

Ce am facut eu a fost sa iau o mutra scarbita la culme, si sa ma intorc si sa plec, spunand si ceva de genul "Cum poti face scarbosenia asta, eu nu pot nici sa ma mai uit la tine". Pot spune ca nu-i placea deloc sa il las singur, mai ales daca tocmai ne jucam ceva.

Acum nu mai face, cel putin nu in prezenta mea, si este constient ca este ceva foarte urat.

Sper sa scapati curand si voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by dora78

Pai... ce scoate din nas...???? Poate ca ar fi bine sa ai grija sa nu mai aiba nici un fel de mucozitati, nu-i normal sa aiba nimic in nas!!! Daca are in permanenta, mergi la un control ORL sa-i ia un exudat din nasuc, poate e o secreie de natura microbiana, nimic grav, dar trebuie sa iei si tu masuri. Si atunci nu va mai "gasi" nimic acolo... si vezi sa aiba mereu servetele la indemana (s-ar putea sa le distruga, jucandu-se cu ele, dar eu zic ca merita riscul) si se va dezvata... cred... rabdare...!!!!!

Dora, mami de Ami
Amelia mea

E foarte normal sa ai cate ceva in nas, depinde de cantitate, culoare, etc, ca sa poti spune daca e anormal si semn de boala. Cu totii avem mucus si perisori care retin impuritatile din aerul pe care-l respiram, asa ca incet, incet se cam aduna cate ceva.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dora78 spune:

Donia, poate ai dreptate, eu am zis asa din experienta personala... fiica-mea are nasucul perfect curat in permanenta (cand nu e racita, desigur) si eu la fel, poate la noi nu e normal... Stiu ca odata, dupa o raceala, a ramas cu mucisori verzui, purulenti, si am fost cu ea la ORL si au descoperit dupa un exudat nazal ca era o secretie de natura microbiana, a urmat apoi tratament si totul a fost ok. De asta am spus ca, daca tot "scoate" cate ceva de-acolo, sa fie atenta tibica si ce scoate fetita ei. In rest, problema se rezolva... si noi ne mancam mucii la camin pe vremea lui Ceausescu, si nu se agita nimeni atat:))

Dora, mami de Ami -- 6 ani - 12 februarie 2006
Amelia mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tibica spune:

In nas nu are decat ceea ce se acumuleaza in mod normal.Va dati seama ca ma sesizam daca erau secretii de natura patologica.
Eu banuiesc ca "pasiunea" asta s-a declansat intr-o perioada cand era racita, stranuta f. productiv si pana saream eu cu servetelul, mucisorii ajungeau in gura si a constatat atunci ca sunt...buni.
Eu chiar nu vreau sa-si manance productia din nas la gradinita. Cum s-o dezvat? Am inceput sa ma stramb cand o apuca (mai ales seara la culcare). Se rusineaza, se ascunde, dar nu renunta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Va renunta singura de la o vreme. Mi s-a parut interesanta pozitia de a face o mutra scarbita la culme si de a intoarce spatele, e o "lovitura" perfecta pentru cei/cele care tin seama de asa ceva. Interesant.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput