Contract cu casa de pensii DA, carte de munca NU
Buna,
As avea o intrebare si sper sa ma lamuriti si pe mine.
Sunt in CIC fiica mea are 14 luni, dupa facultate n-am lucrat fiindca l-am nascut pe primul copil. Norocul meu am incheiat in timp un contract cu casa de pensii, si am beneficiat de indemnizatie. Ce se v-a intampla cu noi? Vom primi in continuare indemnizatia? De la cine? Trebuie sa depun si eu un dosar?
Mersi,
Noemi
Raspunsuri
marius spune:
Ai un raspuns la intrebarea ta pe adresa de mail.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
Lya spune:
Dar cele pe care le-a luat prin surprindere aceasta ordonanta si sunt deja insarcinate?
Ce se va intampla cu ele?
Am mai pus intrebarea asta si mi s-a raspuns,dar ma gandesc ca acum dupa ce-au aparut normele se poate spune cu siguranta ce va fi cu noi.
Trebuie sau nu sa ne facem carte de munca de la 1 ian 2006 sau se face un compromis pt noi?
Lya spune:
Marius,poti sa-mi raspunzi inca odata te rog,avand in vedere ca acum au aparut normele.Poate e ceva schimbat ca eu tot in ceata sunt.
www.snugglepie.com/ezb/317964.png" target="_blank">Lya15+
&www.snugglepie.com/ezb/317544.png" target="_blank"> Ruty
Lya spune:
Am contract cu Casa de Pensii inca din 2002,sunt insarcinata in 15 saptamani si urmeaza sa nasc in iunie 2006.
Beneficiez de cic sau nu?Trebuie sa-mi fac carte de munca incepand su 1 ianuarie 2006 sau nu e nevoie?Ca eu din norme nu inteleg nimic clar pt situatia mea pt ca se pot interpreta intr-un sens sau altul ....in plus cei de la Casa de Pensii nu au un raspuns clar,sunt zapaciti complet.
m_floruta spune:
Lya am sa-ti spun eu la ce concluzie am ajuns...sunt exact in aceeasi situatie ca si tine.
Eu sunt din Oradea si dupa luni intregi de cautari, nervi si raspunsuri care mai de care mai variate, am ajuns totusi la trei pareri comune, din partea oamenilor care iti dau raspusul la dosarul pe care il depunem pt indemnizatie.
Mie mi-au zis cei de la casa de pensii, de la ASCO( protectia copilului, cei care iau dosarele aici) si de la Directia teritoriala de munca,ca cele care au semnat un contract individual cu cei de la casa de pensii inainte de 1ian2006 vor beneficia de indemnizatie, cu conditia sa ai cele 12 luni de CAS platite (anterioare nasterii), fara intrerupere.
Cam asta e, sper sa fie la fel si la voi, desi vad ca e foarte mare diferenta intre ceea ce se petrece la noi si celelalte judete...e un haos, fiecare cum il duce capul si cum interpreteaza legea.
Da si tu un telefon la cei de la directia muncii(de unde apartii) si spune-le situatia ta, sa fii sigura.
Sarcina usoara iti doresc si sper sa te fii luminat un pic.
bumbucutza spune:
Buna
Noemi(khelln)si eu sunt in aceesi situatie ca si tine.Am avut contract de asigurare sociala la Casa de Pensii.Ce raspuns ti-a dat Marius pe e mail?
Eu am inteles din OUG48 SI NM ca vom primi in continuare indemnizatie( vezi cap II art.4 alin. l din OUG 148).
Marius raspunde-mi si mie, te rog!
Am un baietel de 14 luni si sunt in CIC.Am avut contract de asigurare sociala la Casa de Pensii. Ce acte trebuie sa depun eu si unde?
Cei de la Casa de Pensii au zis ca depun ei un dosar la institutia de pe str.Venerei! Eu cred ca trebuie sa depun o cerere si declaratie (Anexa1 la NM ale OUG148)la Dir de Asistenta Sociala a primariei de sector.
Lya spune:
floruta,sa fie chiar asa?
Ce bine ar fi!
Sapt asta merge sotul eu in audienta la casa de pensii.Va scriu ce raspuns a primit.
Rozi spune:
Lya, nu mai pierde timpul la casa de Pensii! De la 1.1.2006 NU mai plateste CIC! Nu sunt ei in masura sa-ti raspunda corect!
Raspunsul Florutei este bun, dar incomplet. Adica tu esti "acoperita" pana la sfarsitul lui 2005 (prin contractul individual de asigurare", dar mai trebuie sa obtii venituri impozabile / profesionale si pe perioada 1.1.2006 - data nasterii! Deci trebuie sa iei masuri (nu intra in panica, cred ca este suficient sa te angajezi in ianuarie, nu neaparat din 1; termenul de inregistrare a unui contract de munca care incepe pe 1 ian este pana la 20 ian.