Nazdravani de aug-sept 2003 (68)
Raspunsuri - Pagina 14
Tango spune:
Saru'mana, mamici, de incurajari!

Azi a fost foarte greu pentru ca a tipat pur si simplu si nu vroia sa se desfaca e mine...imi spune ca o cearta ca plange, pentru ce de asta nu vrea sa merga, pentru ca o cearta. Am dus si cevaul acela pentru fiecare dar....daca tot asa este si la sfarsitul saptamanii viitoare am sa caut alte solutii. Am mai vorbit cu mamicile de acolo si mai toate, direct sau pe ocolite spun ca una din educatoare e mai severa... cea care acum este la amiaza cu ei. Azi, una din fetite, care are un an peste daria si a venit din septembrie pangea de mama focului ca nu vrea sa mai stea. Cand a vazut-o a mea

Sunt tare necajita![]()
Pup si va mai tin la curent
Multumesc ca sunteti langa noi
victoria si minunea mea Daria
http://pg.photos.yahoo.com/ph/victoriaciolacu/my_photos
ankalaura spune:
Aoleu Iuli, 3 saptamani au trecut? Eu ziceam ca numai una... Vorba Cristinei, neuronul meu obosit
Dic ce povesteai atunci - mie mi se pare aiurea sa iti retragi copilul de la gradi ca il musca cienva. Doamne fereste sa nu iti vina cu nasul spart sau cu capul, sau mai stiu eu Doamne fereste.. Dar mi se pare o tempenie sa retragi copilul ca il zgarie altul... Oricum, eu salut sistemul american! Asa e si la Eliza la gradi. Nimeni n-a zis nici o poezie la serbare. iar cantecelele pe care le-au avut erau cu gesturi, nu din alea sa stam in cor si sa cantam 3 strofe.. Au avut Hockey Pockey cu gesturile corespunzatoare, Twinkle Star, samd... Cat despre limba, sa stii ca Eliza a inceput si acasa sa vorbeasca in engleza, ceea ce ma mira, ca noi nu vorbim cu ea engleza. La gradi in schimb se foloseste foarte putin romana. Cred ca mai contribuie desenele animate - urmareste dialogul, noi nu ii citim scrisul. Stiu ca intelege pentru ca imi comenteaza actiune si imi prezinta personajele. De exemplu la Pisicile aristocrate stie cum le cheama pe cele doua gaste. Intervine si ea - "Goodnight Mr O'Maley"... deci e clar ca urmareste actiunea.
Eu altceva vreau sa va itnreb, poate ati vazut si subiectul postat la Parinitii intreaba:
- picii vostri se incalta singuri?
- se imbraca?
Eliza se descalta daca nu are sireturi sau fermoar prea lung. Se descalta usor de ghetele cu arici. Isi da jos pantalonasii, chiloteii, ii trage inapoi cat de cat dar nu poate sa isi bage maieul in pantaloni. Nu poate sa deschida capse, si fireste in nici un caz sa le inchida. E normal sa ceri unui copil de 2,5 ai sa faca cele de mai sus??
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mica, Eliza mijlocie, Eliza mai mare
cristinamh spune:
as, sa se imbrace.. da' ma-sa ce-ar mai face in cazul asta??? vorbesc de andrei...
se dezbraca singurel de pantaloni //chiloti pt olita, daca are chef, normal. daca nu, tipa pana ma duc eu, si cum n-am chef sa faca pipi pe le, ma prezint la datorie. uneori, tot dupa dispozitie, ii si ridica dupa ce a prestat pipi. la kk stie ca trb intai sa-l sterg. daca are bluze mai largi, le scoate si pe-alea. desface nasturi si capse, dar nu inchide. la fel si fermoare.
as prefera intai sa manace singur, ca de imbracat oricum trb sa-l asist.
ah, uitam... unul din flashurile de la chicco pe care le tot laudam is sa imbraci niste bebelusi. andrei le pune suzeta si caciula si zice "gata"... nu vrea sa-i mai imbrace cu nimic altceva... nu mai zic ca nu vrea sa le puna sosete
. na, vorbeam de lup... io scriam aici de zor si el s-a dus si-a descaltat-o pe sor-sa
si fug!
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
iuliana spune:
Acum am venit de la gradinita si sint plina de nervi. Au mutat-o pe Emma in grupa rusoaicei miercurea pentru ca vine plodul ala miercurea. Mie nu-mi convine. Am inceput sa pling...dar ce, copilul meu e un paria de o marginalizeaza? Ea merge la gradinita asta de aproape 4 luni si pustiul ala vine de 5 saptamini si mi-o push away pentru ca probabil ma-sa si ta-su or fi cu influenta. Ma duc azi sa vb la gradinita si o scot de aici. Daca nu si-ar fi imbunatatit compormentul, daca ar mai fi facut asa, as mai zice...bai, copilul meu e un copil problema si au dreptate. Dar nu e asa...nici pe departe. Dar chiar si directoarea mi-a zis ca nu mai sint probleme. Cica parintii copilului au vrut sa o scoata pe Emma din gradinita. dar cine, mama lor, sint astia???? Pai, daca asa se merge la gradinita asta...pe influenta...mai bine o tin acasa unde stiu macar ca nu e marginalizata si e tratata ca toti copiii. Am inceput sa pling...m-a durut asa de tare. La prinz, cind ma duc sa o iau, vine si Alex sa vb cu directoarea si daca nu o muta inapoi in grupa ei, o mut eu de la gradinita asta. Ea o iubeste pe eductoare, si-a facut prieteni acolo, niciodata nu imi zice nimic de miss Ana (rusoaica) ci numai de miss Cori (educatoarea ei). Mi-a mai zis si asta cu care am vb azi dimineata ca nu sint probleme, ca inteleg toate ca a fost vorba de handicapul Emmei (eu zic ca e handicap, nu ele...pentru ca se vede ca au fost probleme) ca nu vorbea engleza, nu intelegea si nici nu putea sa se faca inteleasa. Imi povestea educatoarea ei cum statea tot timpul printre picioarele ei (am vazut-o si eu o data afara cind iesisera la joaca...o pindisem prin gard), cum astepta saracuta sa vada intii pe ceilalti copii ce fac pentru ca e anu intelegea. Asta a si fost unul din motivele majore pentru care am dat-o la gradinita...nu vorbea engleza si nu intelegea. Si acum, cind totul e ok, s-a obisnuit si ea, intelege ce se vrea de la ea, mi-o da la o parte. Sint suparata tare tare tare:((.
poze 1,poze 2,poze 3,poze 4,poze 5,poze 6
iuliana spune:
Sa raspund si eu la intrebarea Ancai. Emma se incalta si se imbraca/dezbraca singura numai de chilotei si pantaloni sau fuste, sosete, ciorapi, dar nu isi poate pune bluze pe ea. Cica la chestia asta cu imbracatul singuri-singurei trebuie sa ne asteptam cind o sa aibe in jur de 4 ani. Eu nu stiu de ce va faceti probleme. Eu eram prin clasa intii cind ma trezeam o data cu mama numai ca sa ma imbrace ea de scoala...si nu ca nu puteam, ci ca era mai convenabil
.
Macar bine ca am terminat cu mincatul hranitul ei de vreo juma de an, ca chiar ma gindeam cum o sa fac sa hranesc 2 copii urlatori de foame deodata. Dar am scapat...mi-a ramas doar unul, ca Emma se vrea fetita independenta care nu ma lasa citeodata nici sa o sterg la pasarica. Si cind face ea chestia asta, desface juma de sul de hirtie:)).
Roisin, sa stii ca mita nu e un lucru rau. Eu asa am determinat-o sa doarma la ea in patut si tot asa am inceput si cu olita, dupa ce venisem din Hawaii si dadea semne de regresie:). Bine, la noi era un pic mai mascata ca intrasera piticii Albei ca Zapada in functiune
. Incearca sa nu o faci sa inteleaga ca e mita, ci ca e un reward si atunci sa vezi ce satisfactie pe capul ei. Eu ii zic Emmei ca ea e fetita mare, printesa etc si Diana e bebe care face pipi pe ea. Tare ii mai place sa fie fetita mare:).
Anka, nu sint 3 saptamini...e vreo una juma, dar sint 3 saptamini de cind nu mai bate copii...vorba vine bate.
Pai, ce sa mai zic de baietelul nanei Dianei care venise cu falca umflata acasa ca il muscase unul de obraz sau cind el trintise pe jos pe unul, se urcase pe burta lui si vroia sa il bata. In cazul asta nu ar mai trebui sa mearga nici un copil la gradinita, ci toti ar trebui expulzati.
Cristina, trimite si mie un email si spune ce poze tre sa iti trimit. dar spune asa clar ca pentru una intrata de mult in clubul HB-urilor:).
iuliana spune:
Am fost la gradi si am facut gura. A mers si Alex cu mine...de fapt l-am lasat pe el sa vorbeasca ca imi era ca eu ma iau in gura cu directoarea. Cica a recurs la metoda asta de a trimite-o pe Emma miercurea in cealalta clasa ca sa vada cum decurg lucrurile...mai mult ca sigur ca a fost ideea parintilor pustiului. Si adica de ce nu l-au trimis pe baietel in clasa aialalta? Sau sa ii fi tinut pe amindoi in clasa si supravehgeati. Ca cica aici in grupa ei sint mai multi baietei...mama, cind a auzit Alex asta, sa faca spume, nu alta. Adica face discriminare sexuala? Aici dai usor in judecata institutia daca face asa ceva. Directoarea imediat s-a corectat ca in clasa cealalta sint mai multe fetite si se joaca impreuna etc. I-a zis Alex ca inainte de a decide sa o trimita in clasa cealalta trebuia sa ne informeze in scris, sa faca documentele ca la carte. Ea ne-a aratat acolo care sint pasii, ca daca zgirie, musca (primul step) endanger alt copil (al doilea step), un copil poate fi expulzat din scoala. Cind am auzit asta sa innebunesc. Cum poate o fetita de 2 ani jumate sa puna in pericol alt copil. Dar ce a facut...doar ca s-a aparat ca baietii o iau si o string in brate, sau ca a fost mai posesiva la jucarii, ca asta e cauza. Dar sint copii care ajung si la scoala si nu impart jucarii si doar asta e job-ul gradinitei...sa ii invete sa share (lucru destul de greu de realizat la virsta asta). I-am zis sa faca scris ca am un copil problema si o duc la scoli speciale:)). bineinteles ca nu e vorba de asta, ea ne-a zis ca o place f. mult pe Emma, ca a invatat multe lucruri, ca nu e un copil problema nici pe departe. Cind i-a zis Alex ca ii da in judecata ca marginalizeaza copilul, ca il scoate din mediul lui in favoarea altui copil al carui parinti au propus scoaterea Emmei din scoala pentru 3 zgirieturi....ceea ce e inadmisibil, a dat-o cotita ca ea vrea binele tutror copiilor, ca asa a crezut ea de cuviinta ca e metoda cea mai buna, ca a mai mutat copii de la o clasa la alta etc.Adica cum vine asta...cind i se tuna directoarei muta copii dupa cum vrea ea? Acum cine stie ce s-o fi intimplat..Alex banuieste ca parintii copilului au adus de la dr. hirtie cum ca copilul a fost zgiriat la scoala si le e frica sa nu ii dea aia in judecata:) ca nu ii supravegheaza pe copii. Am intrebat-o de ce nu l-a trimis pe ala in clasa cealalta din moment ce parintilor nu le convine. Alex i-a zis directoarei sa isi aleaga bine cuvintele cind face documentul in scris si sa fie bazat pe argumente si dovezi clare ca noi ne aducem avocat si mergem pina in pinzele albe. In concluzie i-am dat de inteles ca Emma nu va fi mutata de nici o culoare din clasa ei sau eventual sa faca cu schimbul ea si baietelul. O miercuri el in clasa aialalta, o miercuri ea, ca sa fie fair.
Ca dovada ca Emma e cuminte si ascultatoare a fost si ziua de azi in care a stat cu educatoarea rusoaica cind nu a facut nimic la nici un copilas si asta se intimpla de vreo 3 saptamini asa cum mi-a zis si educatoarea ei. Si atunci nu vad de ce deodata, dupa ce s-a cumintit, iau astia hotarirea sa o mute din clasa ei...ca au facut aia gura si scandal?
Si nu zic pentru ca e copilul meu. E un copil bun, dragalas, iubitor, se joaca frumos cu copiii (o sa o vedeti la vara) ... am urmarit-o si eu la playgroup si chiar e cuminte tare...si are numai 2 ani jumate. Astia uita de terrible twos? E adevarat ca are o personalitate mai puternica, dar daca ii vorbesti frumos si o dragalesti ai cel mai bun, intelegator si ascultator copil de pe lume. Nu a fost obraznica niciodata, doar ca a avut o perioada in care musca si batea, dar am auzit ca multi copii trec prin faza asta. Se vede clar ca s-a adaptat la gradinita si ii place. Miss Ana mi-a zis ca ea e un pic mai dura si severa si cere mai multa disciplina. Azi am intirziat 15 minute sa o iau pe Emma care statea in picioare plinsa, in semintuneric (ceilalti copii dormeau) si singura. Nu mi-a placut deloc asta:(.
Un alt motiv pentru care nu o vreau in clasa cealalta e pentru ca acolo sint copii care stau de dimineata pina seara si sint mai mult ca sigura ca au un program de activitati mai diferit fata de cei care vin numai juma de zi. Vorba aia, au mai multe ore la dispozitie. Ca sa fiu sigura am sa o intreb pe educatoarea Emmei ce stie despre asta sau chiar pe cealalta educatoare. Din pacate directoarea ne-a spus ca sintem primii parinti pe care ii anunta ca Miss Cori, educatoarea Emmei, i-a dat notice ieri si va pleca de la gradinita asta. Sint sigura ca va fi un soc pentru Emma ca ea o iubeste tare tare mult.
Tango spune:
Iuliana uite asa din povestiri si de pe alte continente ne dam seama ca nu s-a inventat nimic in Ro....si daca vrei sa nu te calce in picioare nimeni trebuie sa ai gura mare. Sa va aparati puiul si sa nu puneti capul jos pentru nimeni!
Noi am descoperit misterul refuzului Dariei, sau cel puti asa cred....de marti de dimineata am intrebat toate mamicile daca educatoarea care este acum de amiaza este mai sever si raspunsul este unanim, ca n-am scapat nici o mamica: este rea si toti copiii s-au temut sau inca se mai tem de ea. Si uite asa, eu ultima venita prin bunavointa directoarei, dupa numai 3 zile vreu sa merg sa vorbesc despre situatia asta. Nu mi se pare normal sa merga puiul cu fica in san la gradi si de asemenea nu mi se pare normal sa nu spun ce se intampla numai asa de frica sa nu li se puna pata pe fata mea....una dim mamici spune aca si fetitei ei i-a fost frica de zgripturoaica, dar ca zgripturoaica a facut o serbare cu ei de Craciun unde toti au fost asi, la numai 3 anisori...ei iaca eu nu vreau un supradotat, n-am adus-o la lotul olimpic de poezii, eu vreau sa o stiu linistita si fericita. Da' tot pe sotu' il pun sa vorbeasca ca io ma infierbant repejor, pentru ca am intoleranta grava la atitudinea gen gastele se ingrasa cu boabe si prostii cu vorbe frumoase.
Fata mi-a plans toata noaptea in somn, tot drumul pana la gradi, n-a vrut nici bibe iar la gradi am fost in apogeu
.
M-am certat si cu sotu' ca asa-i place lui sa lasam lucrurile sa se duca naibii, ca sa fie convins ca s-au dus si abia dupa aceea incearca sa repare.
hai ca va mai spun maine ca azi sunt ca vulcanu'
victoria si minunea mea Daria
http://pg.photos.yahoo.com/ph/victoriaciolacu/my_photos
irinuca spune:
Din ciclul #@#$@$!!?@!$%#%@%$ ( a se citi injuraturi),revin si eu azi cu episodul nostru despre....cum ii zicea???Puscarie?NU..parca armata...aaaa...gradinita!!!
Deci : gradi a noastra e de KK.Educatoarea de la grupa mica e o tzarancutza proaspat absolventa de liceu pedagogic care pe langa faptul ca e prostutza tare (asta nefiind vina ei, e drept), moare de somn permanent si abia se misca.Celelalte educatoare de la alte grupe, compenseaza prin faptul ca stiu sa tipe destul de tare si rasunator...
Exista la gradi un hol mare din care se deschid usile spre clase.In hol sunt triciclete, topogane si alte jucarii de plastic.Ee...in acest hol e un frig maxim (nu e calorifer!).In clase e cald rau.Dar cu toate astea copiii se vanzolesc pe acolo intr-o veselie astfel ca una bucata cupil transpirat din clasa iese sa se dea pe topogan si instant ingheata si...surprinzator..raceste!!!
La masa (desi la inscriere lipseau numai icrele negre din meniu)am avut placerea sa constat ca dimineata le da paine cu branza topita si un ceai( conteaza ca era oparit???) iar la marea gustare de dupa-amiaza le da 1 napolitana.Wow!La pranz mi-au spus ca aveau supa de pui si snitele (dar pot sa bag mana in foc?).Azi educatoarele nu stiau ce e de mancare asa ca...am plecat sperand sa fie bine.
Asadar, cum ati banuit deja, Radu e racit.Ii curge nasul dar ce...asta ar fi o problema?Am vazut dimineata ca 80 % din copiii de acolo erau cu mucii pe piept ( e o mica exagerare dar pe barbie jur ca ajunsesera!)I-am dus educatoarei servetele, am implorat-o sa-i sufle nasul si as fi vrut sa-i las si picaturile dar parca se uita prea ciudat la sticluta si am renuntat.
Episodul cu partea educativa si cu ce activitati fac ei acolo il las pe maine, nu de alta dar meritati sa va delectati si atunci cu "minunatele noastre istorisiri".
Va las si ma duc sa dau un telefon sa vad ce mai face.OF,of, of...mama lor de bani.....ca numa' ei sunt de vina....
Irinuca 16+
& Raducu
http://community.webshots.com/user/broscutza
danat spune:
Pfuuuuuuiiiii mama masii de treaba
Ce mai batai de cap si cu gradinitele astea...ce zice si Iuliana si irinuca, tango....![]()
As rade de ce frumos ai povestit irinuca, dar e cam horror si imi trece rasul
iar ce zice tango m-a intristat rrrau de tot...
Ce le-as faceeee, vorba lui Tango, io sunt sloboda de gura si ma infierbant rapid, asa cum am luat-o si pe dr-itza de la cresa lui Raduc.
Eu una cre ca pina cand va fi Raduc major nu voi pricepe de ce sunt primiti in aceeasi incapere copiii raciti cu aia sanatosi....oi fi eu mai rebela defel!![]()
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana
mama lu'
Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
irinuca spune:

...........am sunat acum si-mi zice "stati linistita doamna, doarme ...ca un prunc!"
Irinuca 16+
& Raducu
http://community.webshots.com/user/broscutza