Bebelusi de mai-iunie 2005 (45)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ioana, ar trebui sa te legi la minute nu doua zile, ci macar citeva ore, ca sa pot citi si eu ce ati mai scris. Ca imi cazu ochii pe mesajele tale si cum imi place de nu mai pot ce si cum scrii, pina le terminai de citit, mi s-a terminat si pauza, asa ca nu pot sa-ti scriu decit tie. Dar dupa ce termin de citit tot, poti sa scrii cit vrei, ca asa ma binedispune cind te citesc, ai un haz teribil si o naturalete de nedescris.
Parerea mea, ca si a ta si a lui Beatrice, este ca doctorul si fizioterapeuta respectiva o fac ca sa-si asigure venitul. Agata s-a nascut cu piciorusele amindoua in pozitie fetala si a trebuit sa-i facem masaj vreo sase lui si gimnastica si sa stam numai pe la ortoped. Si ni s-a spus sa lasam copilul sa se dezvolte singur, sa nu-l ajutam deloc. Pe la sase luni ne-am linistit, cala radiografie a iesit totul OK, la 7 luni s-a ridicat in fundulet singura, fara ajutor, de la 7 luni si doua saptamini a stat in fundulet nesprijinita si s-a aplecat in fata si pe laterale, intinzindu-se dupa jucarii, la 9 luni s-a ridicat in picioare si la 11 luni jumatate a mers singura. Si acum este un copil perfect normal si sanatos (ma putin doua viroze pe an, care am impresia ca tin toata iarna canadiana ). Tudora nu a avut nici o problema la nastere, dar mi-am zis ca daca la Agata a mers in mod natural si firesc, de ce sa nu procedez si la Tudora la fel. Asa ca, nu am ajutat-o deloc, nici cu perne ca sa stea in fundulet (nici nu am! ), nici cu ajutatul la scosul minutei, interveneam doar daca plingea). Dar ea a fost mai precoce decit Agata, si la 5 luni si jumatate a stat in fundulet singura si se ridica in genunchi, la 6 luni si jumatate s-a ridicat in picioare la marginea patutului si acum la 8 luni merge in patru labe toata casa (Agata nu a mers deloc!), se ridica unde gaseste ceva de agatat si merge de-a lungul respectivului obiect, tremurind ca o babuta, cade si o ia de la capat. Cind spun ca nu am ajutat fetele inseamna ca nu am facut nimic inainte de a-si arata ele dorinta, disponibilitatea si puterea de a face ceva. In rest, am procedat ca Beatrice, cam tot ce face ea cu Alex, am facut si eu cu fetele, mai ales cu Agata, ca de Tudora are Agata grija. Poate ca si de aceea a fost si este mult mai precoce decit Agata, eu ii spun ce sa faca ca sa o invete, Agata le face cu mindrie si cu placere si apoi se lauda ca ea a invatat-o, iar Tudora face tot ce face Agata, uimitor de repede si de bine (doar ca si prostiile si totul abia a inceput!).
Si tot discutind cu mamici de pitici pe aici si cu doctorita ei (si ce stiu de la ai lor), am ajuns la urmatoarea concluzie: fiecare bebelus are ritmul lui de dezvoltare, sta in fundulet intre 5 luni si 9 (chiar cunosc un bebelus, mai grasun, care abia acum sta in fundulet si nici acum prea bine, si e perfect sanatos, doar ca il impiedica burtica), se ridica in genunchi si apoi in picioare intre 51/2 si 11 luni, merg de-a busilea intre 6 si 12 (sau deloc), merg in picioare la inceput tinindu-se si apoi singuri intre 91/2 si 20 de luni. Nu va mirati, da, ati citit bine, 20 de luni. Asa mi-a zis si doctorita Agatei si cunosc si eu o fetita de virsta Agatei, perfect sanatoasa, care a mers singura prima data la 20 de luni. Mai trebuie sa spun ca vorbirea coerenta apare intre 6-8-10 luni si 4-5 ani!?! Cunosc o fetita care la 1 an si jumatate recita poezioare, si Agata nu spunea decit mama, tata, papa... sau cred ca ultimul era primul. Si-a dat drumul la vorba dupa 3 ani si acum turuie corect si toata ziua si in engleza si in romaneste si a inceput sa rupa binisor si in frantuzeste. Nu mai spun de olita, ca perioada de invatat se intinde de la 5 luni la 5 ani (aici!) Asa ca, spune-i prietenei tale, ca daca nu apar probleme grave, sa se streseze doar daca la 3 ani nu va avea un copil care face toate cele enuntate mai sus! Nici chiar asa, normal ca daca observi o intirziere mare la ceva, e corect sa analizezi problema, dar nici asa, sa te sperie orice doctor incompetent. Mi-am adus aminte si cit de revoltata am fost cind am citit ce i s-a intimplat Cornelieie cu Stefanu ei.
Am vazut pe diagonala ca ati scris despre limbi straine si invatarea lor de catre copii. Cind termin de citit (nu stiu cind!), voi intra si eu in discutii, pentru ca eu un subiect care ma incinta cind e vorba de Agata, dar care ma doboara cind e vorba de mine, care sint afoana rau si a trebuit si mai trebuie inca sa invat doua limbi straine, de mi se invirte capul ca un girofar.
Va las acum, ma duc la treaba, ca miine lucrez la ziar si vreau sa termin astazi ce am de facut. Ai mei cer iar de mincare, si eu care credeam ca daca am gatit de Craciun si de Revelion, nu mai gatesc macar pina la Pasti. Va pup!

Cornelia, deAgata si Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Nu ma invat minte, am scris un mesaj si i-am dat drumul fara sa ma uit la ledurile modemului si dus a fost… sa rezum…sau pe larg
Mai Ioana cand vad km tai ma ingrozesc, dar asta in prima faza, ca apoi ma imprietenesc cu textul si-l citesc ca pe-o carte care e usoara si placuta si cand ajung la finish ma gandesc ca era bine de mai arunca povestitorul cateva randuri.
Daca ma gandesc la rostogoliri, intoarceri, ridicat in picioare (ce-i asta??!) mi se face rau…sau am optinea rezervarii unui loc la Timis (pt. neavizati e un sanatoriu pt. boli nervoase, dar e placut, liniste, tril de pasarele, pe care il detin si eu), asa ca…ce papucii mei…nu ma gandesc si gata, doar s-o intoarce si fata mea…candva, azi maine va zic ca iar o car pe la neurolog
Iar miscari asa cum spui tu i le-am facut de nspe ori…persista in ambitia ei de a calari mana-proptea
No, hai pune poze acum daca esti “mai onorabila” cu noul look.
Beatrice ti-l trimit, poate reusesti, ii stergi titlul, se refera la casa de vis, vezi ce poti face. De cand ma invart pe-aici nu te-am vazut o data macar intr-o pasa proasta, energie la greu, si tu si Alex, mai femeie dar cum reusesti, care-i secretul sau reteta?
Androix grozava reteta, dar si Filip te ajuta ca nu face nazuri si…merge pe mana ta, zau ca ma tenteaza sa-i fac si eu, dar nu merita, poate ma indur. Calciu nu e musai sa-i dai daca stii ca ii acoperi necesarul zilnic, la varsta asta cam de 500 ml pe zi de lapte, plus branzica, iaurtul, cel putin asa mi-a zis pedi.
Fran ma bucur ca ai mai aparut, dar ma intristezi ca iar aveti febra, da’ chiar asa de ce nu i-o fi scos dopul daca zice ca o deranjeaza la timpan?!
Tot pe la 5-6 dintisori va invartiti, cred ca sunteti in top.
Mercedes si noi avem livret de familie, dobandit in ’98 cand s-a nascut Andreas, l-am “primit” bonus impreuna cu certificatul de nastere, adik am depus pt. amandoua deodata docomentatia. Dar n-ai avut nevoie de el dupa nastere cand primaria ne-a “premiat” cu cei 1.800.000 lei, noua ni i-a dat doar in baza lui, ca a trecut pe verso, acum fiecare primarie cu pasarelele ei.
Simona multumesc pentru lamuriri…dar voi nu astetati cumva dintisorii de sunteti asa maraiti?
Alina_a bine ca ai scapat de varicela si Stefan ca n-a facut...vreau sa vad cum mai aratati dar dupa ce trimit mesajul asta ca de-o ora incerc sa recuperez de prin memorie ce am citit

Eli, Bianca & Andreas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Loreeen, eu tot nu m-am prins unde e link-ul cu pozele de la casa!!! Cred ca sint singura care nu le-am vazut. Vreau si eu!

Cornelia, deAgata si Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com

Mergi la inceput

Alina_a pai mami de ce nu apare in poze? E un scump dolofan Stefan.
Cand ii vad cu cata naturalete stau in fund si picioarele raschirate ma ia groaza, atata sunt de mobili, voi mai puteti sa va duceti piciorul la gura? Vad ca fiu-miu la 7 ani mai poate, de acum incolo si mai mult, dar eu cred ca n-am putut niciodata

Azi mi-am luat inima in dinti si am sunat-o pe sotia lui varu-meu sa incerc sa-mi recuperez patutul cu zabrele )din lemn si cu etaj) si rotobilul, dar convorbirea a decurs neasteptat de bine si cum zicea si ea "asa a fost intelegerea", cand vom avea nevoie sa le cerem, baiatul lor face luna asta 1 an, dar sunt la ei de la primul copil care acum are 3 ani, le-ar mai fi prins si lor bine, dar ce sa fac, oricum le-am dat un ragaz sa poata sa-si procure si ei. Dupa patutul ala am oftat mult si bine ca, zic eu, imi va fi de ajutor, poate se va tine de zabrele si se va impulsiona si Bianca mea sa progreseze. Mi-a adus mami unul cu plasa, dar orisicat parca imi place mai mult cel de lemn. Dar le voi folosi in paralel, unul de zi, altul de noapte. iar dr. mi-a zis foarte raspicat sa nu o pun in rotobil, dar zau ca ma mananca palmele incat nu stiu cum sa ma abtin, mai ales cand va aud cum merg ai vostri strengari, poate mai cer o trimitere la ortoped, altul, sa mai aud o parere. Pai daca toate-s bune atunci de ce sa nu o pun?

Eli, Bianca & Andreas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Elisor, pai nu-l vazui pe mail, il trimiti in seara asta? sau maine?... Mai nu exista o reteta pentru energie, ci asa trebuie, cred sa-ti fie firea... Acum la ora asta, eu imi spal casa. Adica sa nu ramana mizerie pentru maine, sterilizez biberoane, adun jucarii si le pun la locul lor si am spalat si prin baie una alta... Ma invart ca un titirez este adevarat, dar cel putin nu ma ingras... hihihi...
Dar ce zici tu ca in ziua nuntii mele, acasa i-am servit pe toti cu cafea, am spalat vasele, paharele, imbracata in mireasa, mi-am aranjat florile, adica le-am udat, de soacra-mea ramasese interzisa si nu mai pui ca vroiam sa spal si pe jos... dar asta era ultima faza, ca o faceam, noroc ca aveam musafiri... I-am spus sotului, unde se grabesc astia la biserica, ca eu trebuie sa fiu prima!!!

Ma duc sa-mi fac si un dus, na, ca sa dorm mai bine!

Beatrice, mami de Alex pifos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicica spune:

Nelia hehehe iti zic eu ca sunt experta acuma. Te duci la Loreen la pozele Deliei si acolo mergi la pag 2 si e albumul Home sweet home parca ii zice. Succes ca e frumos foc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea.a spune:

Hai ca am recuperat si eu la capitolul citit, in sfarsit!
Ieri a fost o zi de leneveala totala, tocmai buna de stat pe forum si cand colo, ce sa vezi? Nu mi-a mers netul.
Dar s-a rezolvat! Mi-a zis Androix ca vreti reteta lui Andrei de lasagna (adica Loreen si scuze pt intarziere) - o sa-l rog pe Andrei sa o scrie la sfarsitul mesajului meu.
A inceput si fi-miu sa zica "ma-ma-m" si alte combinatii. Si "ba-ba". Si radea ta-su ca facuse caca si tot "ma-ma" spunea. Si ta-su ii zice:"Iar ai facut un ma-ma?"

La capitolul "performatele" bebeilor, sunt total de acord cu voi si simt nevoia sa ma exprim. Adica nici eu nu ma stresez ca fi-miu nu face nu stiu ce. E mai puturos, asta e clar. Dar sunt sigura ca pana la urma tot o sa se ridice si o sa mearga. Cand o vrea el.
M-ati cam speriat cu premergatorul ca si mie mi-a zis pedi sa nu-l pun inca, insa eu fac tot cum ma taie capul.. Acum stau si ma intreb daca fac bine. Ca are zile in care incearca sa paseasca si sa se deplaseze, si zile in care se joace pe masuta din fata si atat.
Gata, un singur lucru mai scriu si trec la reteta. Sunt fericita ca am descoperit cu cine seamana fi-miu, in sfarsit! Ia uitati aici si acum aici. Ce ziceti?
Si.. reteta:
Drage forumiste, aceasta e reteta de lasagna scrisa de mine, Andrei, sotul si tatal, azi 5 ian 2006 dupa Hristos:

Faza I -ingrediente
1. Se cumpara de la magazine specializate paste de Lasagna gata facute. (recomand Barilla)
2. Carne tocata de vita, vitel, manzat sau alte rude (400-500g)
3. Ceapa, usturoi, ardei (vreo 2), ciuperci (preferabil proaspete dar se poate si din conserva),rosii sau bulion(eu pun o conserva de rosii gata taiate) eventual masline... si orice va mai trazneste prin cap.
4. Mozarella (se poate si cascaval), branza topita Hochland(se poate si telemea, se poate si fara), smantana (destula)
5. O tava dreptunghiulara teflon sau iena -cred ca asa se scrie-

Faza II -misterul prepararii propriu-zise
1. Calim ceapa+usturoiul taiate cat de marunt va permite dexteritatea fara a va pune degetele in pericol
2. Adaugam carnea tocata
3. Dupa ce s-a parpalit destul, punem ardei + ciuperci si apoi punem un capac sa se inabuse.
4. Dupa ce s-au inmuiat legumele si s-au imprietenit cu carnea din tigaie punem rosiile, respectiv bulionul, respectiv conserva si le mai lasam un pic. Sosul trebuie sa fie un pic mai zemos decat ala de spaghete.
5. Saram cu sare sau Vegeta, un pic de zahar, piperam cat ne tine si stingem focul. Punem busuioc, oregano, piper rosu, d-astea de spaghete si pizza.

Faza III -asezarea la cuptor
1. Ungem tava cu unt
2. Punem un strat de paste asa cum le-am scos din cutie (nefierte) in tava.
3. Punem cu o lingura maglavais din tigaie si imprastiem echitabil de-a lungul si latul tavii.
4. Asezam peste alt strat de paste.
5. Punem Mozarella si smantana si nucsoara, apoi maglavais, apoi paste si tot asa pana umplem tava.
6. Pe deasupra ornam cu felii de rosii, si aruncam un ou batut cu niste smantana + mozarella.
7. Acoperim cu folie de aluminiu si introducem la cuptor.
8. Dupa ce miroase bine, scoatem folia sa se rumeneasca putin.
9. Mancam tot.

Aceasta e reteta secreta pe care eu am inventat-o si pe care acum v-am spus-o si voua, asa sa-mi ajute Dumnezeu!

Andreea, mama lui Eric Andrei (16 iunie 2005)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Andreea.a, mai dar seamana ca 2 picaturi de apa,... normal, tata si fiu... Si la noi ta-su cu Alex parca zici ca sunt gemeni ... Am vazut si multi tatici care atunci cand ei erau bebici nu semanau deloc cu copii lor...

Mai, dar faina reteta!

Beatrice, mami de Alex pifos

Mergi la inceput

Beatrice l-am trimis in seara asta , eu am ora sexuala...de lene zilnic, eu ce sa fac daca asa mi-e firea , dar trebuie sa iau masuri, cand am chef ma doare capul, cand nu ma doare n-am chef , glumesc, sa nu crezi ce spun

Nelia sper ca nu fac vreo tampenie sa se supere Loreen pe mine, dar mi-am mai bagat nasul din cand in cand sa-mi mai clatesc ochii in casa ei, asa ca intra la semnatura "Delia (26.04.2005)" si pe pagina a 2-a gasesti albumul "home sweethome", ceva in genul asta se numeste, e o minunatie, intradevar. Vizionare placuta!

Eli, Bianca & Andreas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicica spune:

andreea.a suuper pozele parca sunt una si aceeasi persoana.

Radeam zilele trecute ca cica statistic vorbind se observa ca in primele luni de viata bebelusii seamana cu tatii, asta fiind special pentru barbati pentru a le insipra incredere ca al lor e...dupa aia e ok, se pot schimba

noapte buna

Mergi la inceput