tort de biscuitzi

tort de biscuitzi | Autor: greierash78

Link direct la acest mesaj

Vreau sa fac un astfel de tort, dar nu prea shtiu cum!Avetzi ceva retzeta, pt ca vreau sa il incerc la onomastica bblushei mele!

ppv shi Sara Ioana(7 octombrie 2004)
pozele noastre:http://photos.yahoo.com/greierash78

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Happyalex spune:

LENEA CUCOANEI

In 500 ml de lapte clocotit se adauga 250 g rahat. Se lasa la fiert pana cand se dizolva rahatul. (Eu folosesc oala special de lapte, aia care fluiera). Cand s-a dizolvat rahatul se lasa putin la racit, apoi se adauga 300 g biscuiti sfaramati, amestecati cu 2 linguri cacao, arome, 100g nuci rumenite in zahar ars si tocate. Se omogenizeaza acest aluat si se va turna intr-o forma de chec unsa bine cu unt. Se da la frigider pentru cateva ore. Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca, sau glazura de ciocolata.

TORT CU BISCUITI

Se face un blat obisnuit din 5 oua .
Crema: 250 g unt se spumeaza cu 150 g zahar pudra, 3 galbenusuri, si 2 plicuri de zahar vanilat. Jumatate din crema se va pune peste blat.
Se prepara un sirop din zahar ars astfel : 3 linguri de zahar se caramelizeaza si se stinge caramelul cu 150 ml apa; se fiebe siropul pana se dizolva zaharul . Cand siropul este caldut se vor inmuia unul cate unul bisuitii si se vor aranja peste crema de pe blat. Acum acoperim acest strat de biscuiti cu inca o patrime din crema ramasa si repetam operatiunea cu alti biscuiti. Pe acest strat de biscuiti eu pun un strat de gem de capsuni. Apoi pun un alt strat de biscuiti muiati peste care pun si ultima parte de crema. Se orneaza cu ciocolata rasa.

EUGENIA

Se fac doua blaturi fiecare din 5 oua.
Se pregateste o budinca de vanilie dar se va fierbe doar in 400 ml lapte si se adauga 150 g unt spumat.
Unul dintre blaturi se pastreaza in tava in care a fost copt . (Folositi tava inalta la acest blat ca prajitura se va "construi" in aceasta tava). Jumatate din budinca se toarna asa calda peste blatul din tava, apoi peste aceasta crema se va aseza un strat de eugenii inmuiate in sirop de zahar ars aromat cu rom (eu cumpar vreo 25 de bucati + inca vreo 5 bucati pentru pofticiosii care nu mai au rabdare pana e gata prajitura...) si repede mai pun si a doua jumatate de budinca iar peste budinca se pune al doilea blat, pe care il insiropez cu putin din siropul de zahar ars . Deasupra se pune frisca si se rade cioco. Se da la frigider pana a doua zi.

P.S.Eu folosesc eugenii de la fabrica Dobrogea.

Am mai cautat niste retete de praji cu biscuiti si uite ce am gasit: www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=6483&hl=cabana" target="_blank">Cabana din biscuiti sau www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=9128" target="_blank">Prajitura din biscuiti si cu ness (pentru copii se poate inlocui ness-ul cu nesquick)

Sper sa iti fi fost de folos!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora35 spune:

din cite imi aduc eu aminte din lectiile de bucatarie pe care le faceam la scoala in clasa a 8 cam asa arata tortul de biscuiti reteta o am de atunci mi-a placut foarte mult atunci

Ingrediente:
1/2 kg biscuiti, 200g unt, 200g zahar, 1 lingura cacao, 2 linguri rom, 1 pahar lapte indulcit, citeva nuci

Mod de preparare
Se face o crema din unt bine frecat cu zahar, cacao si rom. Se inmoaie biscuitii in lapte indulcit si se asaza pe farfurie un rind de biscuiti, un strat subtire de crema. Se repeta, terminind cu un rind de biscuiti. Se acopera tortul cu crema sau cu frisca si se presara nuci pisate. Biscuitii pot fi inlocuiti cu foi de tort.

nu calca adevarul in picioare ,daca vrei sa ai trecere la oameni
poze

Mergi la inceput