Gateste cineva cu ulei de canola?

Gateste cineva cu ulei de canola? | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

Ce anume? E bun si la salate? Eu am incercat numai niste prajiturele si foi de placinta si a fost O.K. dar mi-e teama sa-l folosesc si la altceva. Voi ce spuneti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

pai canola e pt americani cum e uleiul de floarea soarelui pt romani. in ce sens ti-e teama????
Personal nu-l folosesc pt ca am gasit zeci de site-uri care pretind ca ar fi otravitor de-a dreptul. Nu stiu daca e adevar sam mit dar tinand cont de faptul ca exista si alte optiuni nu-l cumpar.
Eu gatesc cu ulei de masline care e destul de accesibil ca pret si unde am nevoie de cantitati mai mari de ulei folosesc soybean oil.

Michelle 7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbel30 spune:

Imi dau si eu cu parerea, si-mi cer scuze anticipat daca "o dau in bara"
Si aici uleiul canola e folosit de catre majoritatea oamenilor la gatit iar cel de masline la salate. Putin se cumpara cel de floarea soarelui.
Eu stiu ca uleiul canola e de fapt ulei de soia (super)rafinat.Poate gresesc...
Dar aici unii dietanisti recomanda uleiul canola in alimentatia copiilor mici (in cantitati adaptate varstei), asa ca nu-mi imaginez ca ar face asta stiind ca e daunator...
Michelle7, ai putea sa-mi spui pe ce site-uri ai citit ca "ar fi otravitor de-a dreptul"? Nu de alta, dar ma duc intins la dietanista care s-a ocupat de meniul baietelului meu cand era bebe si "ii cer socoteala"!


"Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu gatesc de 6 ani numai cu ulei canola si pana acum suntem grasi si frumosi:)) Va anunt cand dau coltzu'. Din punctul meu de vedere, go ahead si gateste cu canola oil, e f. OK.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

si eu folosesc ulei de canola dar numai la prajit si pe la prajituri. lamincare folosesc ulei de masline sau de simburi de struguri, sint mai sanatoase.

canola e de fapt un hibrid de rapita si se zice ca e "otravitor" pt ca pe linga ca semintele sint modificate genetic se mai folosesc si pesticide din greu.

Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

eu in general gatesc cu margarina caci nu prea fac deep fried. la salate ulei de masline. nicaieri nu am citit ca canola (pardon de cacofonie) ar fi rau. ba dimpotriva stiam ca olive oil si canola sint cele mai sanatoase... si vezi doamne ca sunflower oil nu ar fi asa sanatos ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

quote:
Originally posted by Porumbel30

Imi dau si eu cu parerea, si-mi cer scuze anticipat daca "o dau in bara"
Si aici uleiul canola e folosit de catre majoritatea oamenilor la gatit iar cel de masline la salate. Putin se cumpara cel de floarea soarelui.
Eu stiu ca uleiul canola e de fapt ulei de soia (super)rafinat.Poate gresesc...
Dar aici unii dietanisti recomanda uleiul canola in alimentatia copiilor mici (in cantitati adaptate varstei), asa ca nu-mi imaginez ca ar face asta stiind ca e daunator...
Michelle7, ai putea sa-mi spui pe ce site-uri ai citit ca "ar fi otravitor de-a dreptul"? Nu de alta, dar ma duc intins la dietanista care s-a ocupat de meniul baietelului meu cand era bebe si "ii cer socoteala"!


"Sufletul n-ar avea curcubeul daca ochii n-ar avea lacrimi..."



http://www.shirleys-wellness-cafe.com/canola.htm
http://www.ithyroid.com/canola_oil.htm
http://www.worldnewsstand.net/health/canola.htm
http://www.breathing.com/articles/canola-oil.htm
http://www.karinya.com/canola.htm


si sunt 10 pagini de link-uri pe care le-am gasit. ma rog. intelegeti ideea. oricum, nu stiu daca e adevarat sau daca e mit ce se scrie pe net despre canola oil, fiecare e liber sa decida pt el. tinand cont de faptul ca despre uleiul de masline am auzit cele mai multe lucruri bune eu pe ala il folosesc si asta o sa le dau si copiilor mei .
am gasit si pagini care ridica in slavi canola oil dar parca sunt mult mai multe site-uri care nu-l recomanda.



Michelle 7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

din experienta proprie:

am avut odata o perioada de stress cumplit, care mi-a dat probleme cu bila, singurul lucru pe care am reusit sa-l maninc timp de citeva zile fara sa-l dau afara au fost cartofii rasi si caliti in ulei de canola; nici apa nu puteam sa beau in perioada aceea, doar citeva picaturi de vin rosu si sec!

mai apoi am citit undeva ca uleiul de canola se recomanda in crizele de bila.



"Trebuie-n viata sa te grabesti incet de vrei la timp sa-ntirzii - Pavel Stratan, Amintiri din Copilarie, III"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Si io tot canola, si still alive .

Mai, io inteleg ca cel de masline is the best si e si super accesibil ca pret aici, dar cine poate, frate, sa-l manance ? Io mi-am cumparat o sticla si din ala super virgin, si zace de vreo 4 luni in dulap, imi mai fac din cand in cand cate o masca de fata cu el, ca in rest....doar daca m-as tine de nas as putea presta...

Voi cum reusiti ? Si, mai ales, copiii vostri ? Ca a mea, daca simte o picatura de ulei de masline, intra la greva foamei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

Si io tot canola, si still alive .

parca ai fi tata cand ii spun ca fumatul e daunator. uite fumez de la 16 ani si inca traiesc ...

"The harder you work, the luckier you get"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Me three cu canola si tot still alive:)))
Folosesc si de masline da' din cel cu gust mild ca daca e din ala rich taste imi matzele, cateodata mai folosesc si vegetable oil. Am auzit ca corn oil e naspa rau.
Da' ultima achizitie e grapeseed oil (de la Bic am aflat) si-mi place tare-tare, are un gust excelent (uleiul, nu Bic).

Oana_B

Mergi la inceput