Foi pentru cremsnit

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Mai vreti si reteta mea de crema? Ca am facut-o aseara .

- 200 gr zahar tos
- 6 oua
- 6 linguri faina
- 1 baton de vanilie
- 1 l de lapte
- 1-2 plicuri de zahar vanilat

1. Galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, faina si o cana de lapte se amesteca ccc cu mixerul.
2. Restul de lapte impreuna cu batonul taiat bucati se pun la fiert la bain marie.
3. Cand aproape clocoteste, se adauga compozitia de la pct. 1 si se amesteca in continuare la bain marie pana se ingroasa ca o budinca de la plic (10-15 min). Nu dati focul prea mare si aveti grija sa nu apara cocoloase, de aceea trebuie amestecat cam tot timpul.
4. Se ia de pe foc si se adauga albusurile batute spuma.
5. Se lasa sa se raceasca aproape complet si se pune intre foi. Se pudreaza cu zahar pudra. Se da la rece.

Este mult mai buna a doua zi. Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

quote:
Originally posted by Kehleyr

Mai vreti si reteta mea de crema? Ca am facut-o aseara .

- 200 gr zahar tos
- 6 oua
- 6 linguri faina
- 1 baton de vanilie
- 1 l de lapte
- 1-2 plicuri de zahar vanilat

1. Galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, faina si o cana de lapte se amesteca ccc cu mixerul.
2. Restul de lapte impreuna cu batonul taiat bucati se pun la fiert la bain marie.
3. Cand aproape clocoteste, se adauga compozitia de la pct. 1 si se amesteca in continuare la bain marie pana se ingroasa ca o budinca de la plic (10-15 min). Nu dati focul prea mare si aveti grija sa nu apara cocoloase, de aceea trebuie amestecat cam tot timpul.
4. Se ia de pe foc si se adauga albusurile batute spuma.
5. Se lasa sa se raceasca aproape complet si se pune intre foi. Se pudreaza cu zahar pudra. Se da la rece.

Este mult mai buna a doua zi. Pofta buna!

Baton de vanilie????Mai exista asa ceva?Undeee,please?

Jasmine si Radu (26.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mia. spune:

Eu vreau sa intreb reteta de crema cu praf de budinca dr.Oetker pt cremsnit?

www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

si eu cumpar foi din comert. cu ani in urma faceam acasa foile.
reteta de foi este : se face un aluat din 1 ou 3 linguri apa si 3 linguri faina si putina sare. acest aluat se intinde intr-o foaie subtire.
separat se topeste 1 lingura de untura, care se amesteca cu 2 linguri faina, pana devine ca o crema.
aceasta se pune peste aluat si se ruleaza. apoi se imparte in 2 bucati, fiecare bucata se intinde pe dosul tavii si se coace la foc potrivit.

crema: 5 galbenusuri se amesteca cu 5 linguri de zahar, 4 linguri de faina, zahar vanilat si 1 litru de lapte. se fierb la foc potrivit pana se ingroasa. aceasta fierbinte, se amesteca cu 5 albusuri batute spuma.
apoi adaug coaja de portocala si stafide.
pun crema intre foi si o las sa se raceasca.

http://photos.yahoo.com/micumonica

Mergi la inceput

Unde pot sa gasesc baton de vanilie,please?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by Jasmine

Unde pot sa gasesc baton de vanilie,please?

Jasmine, eu am vazut baton de vanilie in supermarkete, la raionul cu condimente.

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Mersi,o sa caut.Am luat ieri foile de cremsnit dar n-am baton de vanilie.Nu pot sa folosesc o sticluta de esenta de vanilie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

quote:
Originally posted by Jasmine
Mersi,o sa caut.Am luat ieri foile de cremsnit dar n-am baton de vanilie.Nu pot sa folosesc o sticluta de esenta de vanilie?

Si eu am intrebat acelasi lucru cand mi s-a dat reteta. Raspunsul a fost ca nu , trebuie baton. Cred ca esenta ii schimba gustul prea tare, ar face crema un pic prea artificiala. Eu am gasit ultima oara baton de vanilie la Billa, dar nu la raftul cu condimente (adica oregano etc), ci acolo unde sunt praful de copt, zaharul vanilat, budincile. Cred ca depinde de magazin.

Mergi la inceput

Mersi.Care va sa zica la loc comanda (si azi).Mi s-au lungit urechile de cand cica fac si eu cremsnitu' asta!Da' si cand o sa-l fac....

Mergi la inceput

Tot nu mi-e clar.Ceea ce am gasit la MegaImage la raionul cu praf de copt,zahar vanilat,alea-alea...e o chestie neagra si stafidita care se numeste "Pastaie de vanilie" Fuchs.

Asta e sau am luat plasa?

Mergi la inceput