Atentie tuberculoza!!!
Raspunsuri - Pagina 2
Gabriella spune:
Mai fetelor fetita mea nu are vaccinul facut(BCG parca se mai numeste) ca nu s-a nascut in Romania,si chiar ma speriati!! Acuma ce sa facem sa il facem????Acum vreo 2 luni i-am facut un IDR ptr cresa si i-a iesit negativ,deci nu are nimic dar ptr mai tarziu ce ma sfatuiti?Va pupicesc si pe bebei de asemenea si...sa fim sanatosi!!! Bebe Jill si mami!!
simonab spune:
Of ! Azi am fost si i-am facut vaccinul contra tuberculozei. Aici in Belgia nu este obligatoriu dar noi i l-am facut insa speriati de ce este in Romania. Si pediatra ne-a dat "trimitere" la spitalul din cartier (spital de stat !) caci ea nu-l face si nici nu se gaseste in farmacie de cumparat.
Asa ca azi ne-am dus (dupa ce am facut programare inainte caci aici fara programare nu te primeste nimenea). M-am simtit ca in Romania, cand stateam la usile doctorilor inconjurata de copii bolnavi de imi era frica sa nu se imbolnaveasca fata noastra. Asteptam si asteptam si intr-un final vine si nenorocitul de doctor (nu o asistenta, ci un doctor !) si ne pofteste in cabinet unde era o caldura de nu puteam sa respir iar copilul facuse deja bubite pe fata de caldura si se tot agita. Apoi doctorul ne spune sa-l asteptam vreo 5 minute si el pleaca. Si minutele treceau si el nu mai venea, iesim pe hol sa vedem ce se intimpla, urlau si alti copii, fata era din ce in ce mai agitata. Intr-un final vine si alt doctor si ne spune sa-l asteptam pe doctorul acela, vine doctorul si zice ca se duce sa caute o sora sa-i faca injectia (asta dupa ce ne-a intrebat ca de ce am venit numai pentru un vaccin !!!!). Intr-un final vine sora, mergem in alt cabinet si sora scoate o seringa (aflasem de la Otilia ca se face altfel), intrebam sora daca e sigura ca-i vaccinul contra tuberculozei si sora ne zice ca asta este !!! Apoi pleaca sora sa -l caute pe doctor caci doctorul face injectia. Vine si intr-un final doctorul si ii face injectia si apoi sora cauta ceva sa-i puna pe manutza (un plasture) si intr-un final a gasit ceva mare de i-a acoperat aproape un sfert de mina. O intrebam daca mai trebuie sa revenim si ne zice ca nu ! asta e tot ! Imi venea sa-i omor !!!
In sinea mea m-am felicitat ca nu am nascut in acest spital (care este unul foarte mare in cartier - Saint Luc ) si ca am nascut in acel spital particular chit ca era tare departe de casa. Si daca mai sunt ceva cu copilul acolo o sa mergem caci "la stat" e tot ca la stat, tot ca in Romania. Gust amar !!!!
Simona
ralu spune:
Otilia, Fetita mea a facut testul in gradinita si i-a iesit bine!!!
Fetita mea are 3 ani si noi am venit in Franta cand ea avea 2 ani si 8 luni. Deci toate vaccinele le-a facut in Romania!
Multa sanatate!
Ralu-mamica Ioanei
nelia spune:
M-am linistit! Si in Belgia este la fel ca in Canada, cel putin in privinta spitalelor se stat si al medicilor. Noi am venit aici cind Agata avea un an (acum are un an si 9 luni), si stiu ca fost vaccinata impotriva tuberculozei, dar nu mai stiu la cite luni. Credeti ca ar trebui sa-i fac un test (sta acasa inca si nici nu stiu cind va merge la gradinita unde inteleg ca i se va face asa ceva)? Intrebarea este mai ales pentru mamicile din Canada.
Cornelia, mamica Agatei
simi spune:
Nelia,fetita mea are aproape 2 ani ,merge la gradinita, nu i-am facut vaccin (ca nu se face) si nici test nu i-a facut nimeni. Ceea ce ma ingrozeste realmente este acea pneumonie atipica ce face ravagii prin Ontario si in fiecare zi aud la radio de alte victime. Acum mai nou, cica e vorba despre un copil
Cu tuberculoza, ce sa zic, eu am intrebat cind am nascut (ca stiam de la baiat ca e nascut in Romania si a facut vaccinul in maternitate)si s-au uitat alea foarte chioras la mine. Au zis ca daca ma duc vreodata cu fata in tara sa ii fac vaccinul, dar nu e cazul, n-avem de gand!
Te pup, Simona
Gabriella spune:
quote:
Originally posted by nelia
M-am linistit! Si in Belgia este la fel ca in Canada, cel putin in privinta spitalelor se stat si al medicilor. Noi am venit aici cind Agata avea un an (acum are un an si 9 luni), si stiu ca fost vaccinata impotriva tuberculozei, dar nu mai stiu la cite luni. Credeti ca ar trebui sa-i fac un test (sta acasa inca si nici nu stiu cind va merge la gradinita unde inteleg ca i se va face asa ceva)? Intrebarea este mai ales pentru mamicile din Canada.
Cornelia, mamica Agatei
Vaccinul ptr tuberculoza s-a facut obligatoriu in Ro chiar la nastere in maternitate;tu in canada nu are sens sa ii faci vreun test ptr ca nu am auzit de cazuri de tuberculoza aclo;dupa cate stiu eu tuberculoza predomina in tarile mai slab dezvoltate nicidecum in Canada,de-aia la ei nu se face vaccinul asta in maternitate si nici dupa...(am nascut acolo)Multi pupici si lasa-l pe bebe asa ...Sa fim sanatosi!! Bbe Jill si mami!!