Cum se prepara merluciul ?
![](images/user_woman.png)
Cum se prepara merluciu file fara piele ?
Mi-am cumparat pt prima oara,pt ca-mi pare a fi un preparat usor pt stomac, mai ales pt ca nu sunt mare amatoare de peste (din pacate). Va roooog ajutati-ma si pe mine cu o reteta simpla si rapida.
Menna
"I am still determined to be cheerful and happy, in whatever situation I may be; for I have also learned from experience that the greater part of our happiness or misery depends upon our dispositions, and not upon our circumstances. ."
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
slakje spune:
Merluciul il lasi sa se dezghete(il poti sara bine), cand e dezghetat il poti da prin faina de porumb si prin faina de malai amestecate si il prajesti in ulei incins.
Sau il pui in tava de cuptor cu legume si sos de rosii si il dai la cuptor, cand e gata il servesti cu cartofi prajiti.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
danyce spune:
Alinuto, porumbul si malaiul sunt acelasi lucru, probabil ai vrut sa zici altceva:de grau cumva?
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adi2003/adi2003.jpg)
adi2003 spune:
Am luat si noi merluciu fara piele pentru Rev. Se dezgheata, se spala, se portioneaza, se pregateste cu sare si piper, se lasa cateva ore sa patrunda condimentele in el, iar inainte de a-l pune in "oala magica" (un fel de gril pentru ochiul de aragaz cu capac deasupra) il ungem cu un pic de ulei, ca sa nu se lipeasca de gril.
Cam atat.
Vrei sa-i fac si poza maine?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Leditia/Leditia.jpg)
Leditia spune:
Mie imi place pt ca-i slab si nu are oase.Insa e printre putinii pesti pe care-i pot manca..
Sotul meu mi-l face prajit sau la gratar.Il da prin pesmet si-l prajeste in ulei incins(doar asa mananc si eu peste).
Pt el il mai prepara la cuptor,cum spunea si slakje,insa eu nu mananc.
Poti sa-l stropesti cu zeama de lamaie daca vrei si-ti place.
Se serveste alaturi de-o mamaliguta si-un mujdei de usturoi..daca-ti place si n-ai vreo intalnire imediat dupa
Pupici cu lipici.Sarbatori fericite tuturor!
Judecand prea mult oamenii,uiti sa iubesti!!!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bubu05/bubu05.jpg)
bubu05 spune:
Eu sunt fan merluciu, si sotul la fel. Eu fac asa: dupa ce s-a dezghetat, il tai felii, il dau prin lapte, apoi faina si il prajesc. Fac un sos din jum. pachet de unt topit, zeama de la o lamaie, sare, piper si facultativ, cui ii place, o lingura-doua de capere. Garnitura: cartofi natur cu patrunjel- iese super bun!!!
Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
nematics spune:
portioneaza-l ca pentru snitele; fa un aluat din un ou, sare, piper, faina, apa - de consistenta unei smintine groase; tavaleste pestele prin aluat si prajeste-l in ulei incins - delicios!
"Trebuie-n viata sa te grabesti incet de vrei la timp sa-ntirzii - Pavel Stratan, Amintiri din Copilarie, III"
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Menna spune:
quote:
Originally posted by adi2003
Am luat si noi merluciu fara piele pentru Rev. Se dezgheata, se spala, se portioneaza, se pregateste cu sare si piper, se lasa cateva ore sa patrunda condimentele in el, iar inainte de a-l pune in "oala magica" (un fel de gril pentru ochiul de aragaz cu capac deasupra) il ungem cu un pic de ulei, ca sa nu se lipeasca de gril.
Cam atat.
Vrei sa-i fac si poza maine?
Sigur! Chiar te rog !
![](icon_smile.gif)
Menna
"I am still determined to be cheerful and happy, in whatever situation I may be; for I have also learned from experience that the greater part of our happiness or misery depends upon our dispositions, and not upon our circumstances. ."
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
slakje spune:
quote:
Originally posted by danyce
Alinuto, porumbul si malaiul sunt acelasi lucru, probabil ai vrut sa zici altceva:de grau cumva?
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
Danyce, merci
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
mcm spune:
Eu am prajit merluciul fara piele (dat prin faina de malai) dar mi-a iesit imbibat de ulei. La cel cu piele indepartez pielea si e ok dar cu asta nu stiu cum ar trebui sa procedez. Probabil nu trebuie numai faina de malai simpla ci si faina de porumb sau chiar si ou dupa cum ati scris mai sus.
Cristina si bebe Alexia Maria Uimirea (02.10.2004)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Nedda spune:
Pregateste-l la abur. Condimenteaza-l, pune-i alaturi niste legume si ai obtinut cea mai rapida, usoara (pentru stomac) si buna mancare...
Daniela si papusa LARA - 7 aprilie 2004
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)