Ce se mai poate face?
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
rodicaosoian spune:
si totusi daca viata ei si a fetitei este in asa pericol,atunci de ce mai sta?am vazut ca sau mai oferit fete sa o ajute de ce nu accepta?Trebuie sa ne de-a un semn ca vrea sa fie ajutata si ne mobilizam si o ajutam sa scape de nebun.In ce stat este?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
michelle7 spune:
quote:
Originally posted by rodicaosoian
si totusi daca viata ei si a fetitei este in asa pericol,atunci de ce mai sta?am vazut ca sau mai oferit fete sa o ajute de ce nu accepta?Trebuie sa ne de-a un semn ca vrea sa fie ajutata si ne mobilizam si o ajutam sa scape de nebun.In ce stat este?
rodicaosoian
dependenta psihica e ca un drog . e nevoie de eforturi serioase ca sa te rupi de o astfel de relatie-e stiut ca relatiile abuzive creaza o dependenta uneori de neinteles. momentan duc munca de lamurire cu ea pe PM si cred ca si conchita face acelasi lucru. e clar ca singura nu va gasi puterea sa ia o decizie.
Michelle 7
ruxij spune:
Poate reusiti sa o convingeti. Cred ca este important sa stie ca ar avea un sprijin si din partea noastra.
Este important sa stie ce resurse ii stau la dispozitie. De exemplu, statul California stiu eu ca ofera destule avantaje persoanelor cu venit mic, mamelor cu copii, de genul daycare gratis daca o mama singura munceste full-time sau merge la scoala, asigurare medicala gratuita pentru copil daca ai venit mic etc. Exista solutii si sigur i-ar fi mai bine si ei si mai ales fetitei, numai sa vrea. Pacat ca nu stim mai multe despre situatia ei (drept de munca, green card, engleza sau nu, locatie etc.), dar numai daca ea vrea poate fi mai bine.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/hannen/hannen.jpg)
hannen spune:
Michelle,conchita,mult succes!Poate reusiti sa o convingeti sa plece.
Astept cu sufeltul la gura un raspuns pozitiv pt. ca efectiv mi s-a facut frica citindu-va mesajele.Cred ca chiar este in pericol.
Curaj Lizi!Printesele mamii
ruxij spune:
Acum am citit la alta sectiune ca Lizi are un servici bun, unde este apreciata. Asta este excelent, n-ar mai trebui sa stea pe ganduri in conditiile astea! Sper sa fie bine si sa ia decizia corecta.
michelle7 spune:
ruxij , a venit in sua cu loteria vizelor. are green card ,stie limba si are serviciu bun.
Impresia pe care mi-a lasat-o e ca parca nu are incredere in faptul ca are drepturi in sua. ii e frica ca ar putea sa-i ia copilul si sa-l duca in romania, ii e frica ca o va urmari. cred ca se simte neajutorata si pentru ca nu are pe nimeni in sua , are impresia ca nimeni nu poate sa o ajute.
va dati seama in ce situatie disperata e daca a fost la shelter sa se intereseze daca o primesc. i-au spus ca e binevenita oricand, dar a preferat sa amane luarea unei decizii.
Michelle 7
rodicaosoian spune:
sa hotarat sa plece de la sotul ei?ce mai face?am vazut ca ea nu a mai postat nimic la subiect.
Jocelyn spune:
Si eu am vorbit cu ea pe PM cu catva timp inainte sa posteze acest subiect, fiindca citisem in alta parte ca are probleme si am sfatuit-o acelasi lucru, sa plece cat mai repede.
Sper ca situatia sa se imbunatateasca, lizi, mai da un semn de viata.
Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are
adrienne12 spune:
Draga Lizi eu pot sa-ti dau ma multe informatii pt. ca am divortat in tara asta si stiu ca in conditiile tale poti sa beneficiezi de avocat gratuit daca ai sub un anumit venit, care depinde de la stat la stat. Nu stiu exact ce fel de viza ai dar inteleg ca ai servici. In primul rind, nu te mai culca cu el si la primul semn de abuz pune mina pe tel. suna la 911. Ii ai martori la violenta. In plus la orice avocat te duci prima consultatie e gratuita si tu nici nu stii cite drepturi ai. Nu le da cu piciorul si nu te gindi sa te intorci in tara. Primul lucru care ti-l va face avocatul (si pe care probabil ca poti sa il ceri si cind vin cei de la 911) este sa pui restraining order. Adica el nu are voie sa se mai apropie de tine si de fetitza sau sa vina mai apropape de casa ta la 100m sau 50 m. In primele 24 ore de cind suni pt. restraining order vine politia pe loc si nu il lasa sa intre. Asta iti da tie timp sa pleci. Dupa asta daca nu dovedesti ca tipul e violent sau te abuzeaza restraining order nu mai e valabil. Insa daca ai motive practici tipul nu se mai poate apropia de voi. Eu am carti pline de informatii (m-am documentat bine cind am divortat eu) si am o prietena al carei sot e avocat. Tipa s-a mutat cu 2 copii din casa lui si chit ca o luna a stat pe welfare si a mincat pe bonuri alimentare tot l-a parasit. Nu te teme, nu esti singura. Da-mi un pm si te ajut cu placere.