FRUCTE DE MARE ????
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anamaria/anamaria.jpg)
am cumparat o punga de fructe de mare amestecate (creveti, sepii, scoici, etc) si congelate.
nu prea stiu cum sa le pregatesc, sa iasa festiv si gustos!
pe punga scrie ca se fierb timp de cca 15 min si apoi se servesc cu diferite sosuri, dar care sosuri ar merge?
va rog, da-ti-mi si mie cateva idei!
_________________________________ ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si
Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
CRACIUN FERICIT!
si un AN NOU MINUNAT!
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
copiloi spune:
Ei iti spun cum gatesc eu fructele de mare, dar nu stiu cat de festiv este......eu le fac cu spagheti......pun fructele de mare, 10-15 minute in apa, pe foc.....intre timp, prajesc usturoi tocat (in ulei de masline), pe care il "sting" cu suc de rosii....adaug multe condimente, mai ales sare si piper.....dupa care amestec fructele cu pastele si sosul respectiv si mai las vreo 5 minute pe foc!
E una din mancarurile mele preferate!
Alina
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
asi spune:
Nu vreau sa te descurajez dar am luat si eu odata fructe de mare congelate si le-am pregatit cu un sos de rosii cu multe condimente.Mie nu mi-a placut deloc.De atunci prefer salat de fructe de mare in ulei de masline.Gata preparata si tare gustoasa.
Familia mea
Razvan
Menna spune:
Eu am auzit de retete cu fructe de mare gatite in sos de rosii, insa s-au dovedit a fi de'a dreptul asa ca ... iti recomand reteta pe care am pregatit-o de curand, impreuna cu o prietena si a iesit extraordinar de delicioasa
Noi le-am facut cu paste spirala.
Am pus tigaia pe foc cu putin unt,caci nu aveam in dotare o cantitate mai multa de ulei de masline.Am adaugat vreo 4-5 catei de usturoi taiati marunt (nu zdrobite) si le-am tot invartit vreo 3-4 min.
Am adaugat fructele de mare (si acestea au fost congelate) si le-am rumenit usor la foc mic.
Am adaugat o canita de apa,condimente "secretul gustului" si l-am lasat vreo 10 min ca sa se absoarba sosul.Apoi am adaugat un pahar mic de smantana si am amestecat usor inca vreo 3 min.Am luat compozitia de pe foc si am presarat marar maruntit deasupra sosului.
Dupa ce s-au luat pastele de pe foc, le-am scurs de apa,le-am spalat dinnou in apa rece, apoi le-am pus intr-un vas cu unt si le-am mai invartit putin la foc mic.
In farfurie am pus prima data pastele,apoi sosul cu fructele de mare,ulei de masline si recomandarea mea este sa pui zeama de lamaie deasupra.
Este simplu si delicios.
Pofta buna !
Menna
"I am still determined to be cheerful and happy, in whatever situation I may be; for I have also learned from experience that the greater part of our happiness or misery depends upon our dispositions, and not upon our circumstances. ."
diadaniela spune:
Eu prepar crevetii cu spaghete.Fierb crevetii ,ii calesc in unt si peste ei pun spaghetele fierte.Mai calesc putin adaug smantana,un galbenus si sare.Cand le pun in farfurie presar deasupra cascaval ras.Mananca fii-mea in prostie.
Reteta festiva nu stiu,dar m-ar interesa.
,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,
Dana
CRACIUN FERICIT !
gabibarta spune:
calesc putina ceapa, adaug niste ciuperci si fructele, eventual pun putin vin si le calesc vreo 5-10 minute. le servesc cu paste sau orez, deasupra pun un sos iute preparat din iaurt, curry, chili.Gabi+Robert 20.05.1997
Lili 17.05.2002
pozici poze noi Lili
viorica avram spune:
mi-am permis sa-ti raspund pt ca spre norocul meu am muncit undeva unde gateam si mancam fructe de mare.
fierbi fructele de mare asa cum scria pe eticheta le pui pe un platou sau intr-un bol pui zeama de lamaie peste ele si maioneza ca un mot fara sa amesteci decat in momentul servirii dupa aia poti sa mai pui dupa gust pt ca vei avea alaturi de de platoul cu salata de fructe de mare un bol cu maioneza si o farfuriuta cu felii groase de lamaie.pe marginea platoului cu salata pui felii subtiri de lamaie.sunt delicioase.
quote:
Initial creeata de anamaria
am cumparat o punga de fructe de mare amestecate (creveti, sepii, scoici, etc) si congelate.
nu prea stiu cum sa le pregatesc, sa iasa festiv si gustos!
pe punga scrie ca se fierb timp de cca 15 min si apoi se servesc cu diferite sosuri, dar care sosuri ar merge?
va rog, da-ti-mi si mie cateva idei!
_ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si
Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai)
CRACIUN FERICIT!
si un AN NOU MINUNAT!
viorica
adrienne12 spune:
cu sos Alfredo. uite aici reteta;Ingredients:1/2 cup butter or margarine2/3 cup heavy cream1 1/4 cup grated Parmesan cheese1/4 teaspoon saltdash of peppernoodles or fettuccine, cooked Directions:Cook noodles or fettuccine according to package directions. Heat butter and cream in saucepan until butter is melted. Remove from heat. Add 1 cup Parmesan cheese, salt and pepper; stir until sauce is blended and fairly smooth. Add to drained noodles and toss until they are well coated. Sprinkle with remaining cheese. Variation: Add cooked shrimp, crab or mushrooms
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anamaria/anamaria.jpg)
anamaria spune:
va multumesc frumos pt raspunsuri!
pana la urma le-am fiert si le-am servit cu sos coktail sau de usturoi, la alegere (din comert, nu spui marca ). oricum, se pare ca s-au potrivit perfect cu sosul cokteil, cu usturoi parca nu era ceva in regula...
oricum, mi-a ramas ceva in punga si vreau sa le pregatesc si su paste, ca mi-ati facut pofta!
_ ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si
Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
va doresc un 2006 MINUNAT!