Deserturile Nataliei (3)
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_woman.png)
Balbina spune:
Crinuta, unde esti? Hai, spune, cum sint trufele dupa o noapte de congelator?
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
crinuta spune:
Balbina, nu am avut loc sa le pun in congelator, sa vad daca reusesc azi sa vac putin loc, deoarece eu le-am pus pe o hartie si hartia pe o farfurie. In frigider s-au intarit putin, dar au un gust de vis. Nu e nici o diferinta intre " trufele" mele si cele cumparate.
Crema tortului insa s-a intarit considerabil.
Crinuta si Rayan
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Balbina spune:
Crinuta, daca s-a intarit crema, e un semn bun pentru frisca Hulala , inseamna ca se poate face si cu aceasta, numai ca trebuie sa stea crema mai mult la rece inainte de a fi batuta.
Iar din descrierile tale mi-a venit o idee: e foarte posibil ca daca se micsoreaza un pic cantitatea de frisca (sau se mareste cea de ciociolata), totul sa fie ok. Ma gindesc ca daca Hulala are 27% grasime, iar in reteta scrie ca e nevoie de frisca care are minim 30%, are sens sa umblam un pic la proportii.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
crinuta spune:
Da, insa imi amintesc ca acum vreo 3 luni am facut un tort in acelasi mod, ma refer la crema, mai precis, puneai smantana Dorna rosie pe foc, apoi bucatelele de ciocolata pana se topeau, iar cand se racea se punea in frigider.
Eu am lasat-o cam o ora, iar dupa aia am baut-o f putin, deoarece s-a intarit imediat.
E mult mai buna decat Hulala, care este frisca vegetala, iar de gust nu mai zic, nu sufera comparatie.
De aceea recomand Dorna rosie, insa, eu uitasem aseara complet de acel tort facut acum cateva luni, ca daca imi aminteam ca atunci folosisem smantana Dorna as fi procedat si acum la fel.
Crinuta si Rayan
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
V. Erica spune:
Natalia, saru-mana pt retete. Esti o adevarata maestra! Deja am testat o parte din ele. Promit sa pun si poze in curand caci acum sunt pe fuga. Intrasem aici pt. o reteta de prajitura cu prune. Parca vazusem una la tine, dar acum n-am gasit-o.
Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Laura T spune:
Balbina, aseara am facut si "Lady-s fingers", a iesit foarte buna si foarte frumoase degetelele. Am insa 2 observatii: mi-au iesit mai bine degetelele puse in tava de teflon unsa cu putin ulei, decat cele pe hartie (astea mi s-au lipit putin de hartie, care era coala alba, nu din cea speciala de copt, poate de aia); ar trebui sa se intareasca astfel incat sa se taie felie? ca noi am inceput sa o mancam asa cu lingurita, ca nu e tare. Poate pentru ca am folosit frisca lichida in loc de smantana, data viitoare o sa o incerc cu Dorna rosie.
Aluatul de degetele se poate folosi si ca aluat de eclere? Imi pare a fi acelasi lucru, e asa?
Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 9 luni) si Ramona (3 ani si 8 luni)
poze_cu_fetele_mele
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
crinuta spune:
Laura, pana iti raspunde Natalia iti raspund eu deoarece am facut Fingers de 2 ori si pentru mine nu exista ceva mai bun, deci:
- la aceeasi concluzie am ajuns si eu privind tava
- si mie mi-a iesit destul de moale crema, si tot cu lingura am mancat-o, dar nu m-a interesat, ca avea asa un gust de nu ma mai interesa nimic.
- eu prima data am facut un platou cu Dorna verde si unul cu smantana la galetusa. Categoric cel cu Dorna era mai bun.
-data viitoare voi face cu Dorna rosie si banuiesc ca va iesi si mai tare, insa cred ca e bine sa folosim si ceva intaritor
- da, aluatul de fingers este e fapt aluat de eclere ( the best if u ask me)
Crinuta si Rayan
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Balbina spune:
quote:
Originally posted by V. Erica
Natalia, saru-mana pt retete. Esti o adevarata maestra! Deja am testat o parte din ele. Promit sa pun si poze in curand caci acum sunt pe fuga. Intrasem aici pt. o reteta de prajitura cu prune. Parca vazusem una la tine, dar acum n-am gasit-o.
Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)
Dana, multumesc de apreciere, cea mai mare placere a mea e sa aflu ca si altora le-au iesit deserturile dupa retetele propuse de mine, si mai mult, le-au placut la fel de mult.
![](floare2.gif)
Prajitura cu prune am in galeria cu poze, dar reteta nu am postat-o, ai dreptate. Sincer, nu mai tin minte reteta exacta,
![](icon_smile_blush.gif)
Astept pozele promise.
![](icon_smile.gif)
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
![](icon_smile_wink.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Balbina spune:
quote:Laura, ma bucur ca ti-au cazut cu tronc si tie "degetele lu' tanti " (vorba Crinutei)
Originally posted by Laura T
Balbina, aseara am facut si "Lady-s fingers", a iesit foarte buna si foarte frumoase degetelele. Am insa 2 observatii: mi-au iesit mai bine degetelele puse in tava de teflon unsa cu putin ulei, decat cele pe hartie (astea mi s-au lipit putin de hartie, care era coala alba, nu din cea speciala de copt, poate de aia); ar trebui sa se intareasca astfel incat sa se taie felie? ca noi am inceput sa o mancam asa cu lingurita, ca nu e tare. Poate pentru ca am folosit frisca lichida in loc de smantana, data viitoare o sa o incerc cu Dorna rosie.
Aluatul de degetele se poate folosi si ca aluat de eclere? Imi pare a fi acelasi lucru, e asa?
![](icon_smile_big.gif)
- E posibil sa se fi lipit degetele din cauza hirtiei (la mine nu se lipesc, dar folosesc hirtie de copt). Dar daca iti ies mai bine in tava de teflon, fa doar acolo, nici o problema.
- Eu tin tava cu prajitura o noapte la frigider, iar dimineata o tai dreptunghiuri fara probleme, ca pe Tiramisu; deptunghiurile le scot apoi cu ajutorul unei palete late.
- Autorul retetei a specificat ca e nevoie de o crema mai lichida, tocmai ca sa se inmoaie mai bine degetele. Eu am folosit smintina la galetura, care a ramas destul de tare dupa ce am batut-o, desi nu se compara cu frisca batuta, adica nu statea bat, ci curgea din lingura. Avea consistenta unui aluat de chec. Se poate face si cu frisca mai tare, cred (gen Dorna rosie), eu (inca) nu am incercat.
- Da, acest aluat se poate folosi si la eclere.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
![](icon_smile_wink.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
anyc79 spune:
Uau, felicitari, cata rabdare poti sa ai. Numai mama poate avea atata rabdare... si timp... am sa i le-arat sa vedem ce facem impreuna.
Altceva, fetelor, vazusem la un topic, nu mai stiu exact care, un link rusesc cu fel de fel de torturi pt copii. Ma ajutati, va rog?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)