Meniuri la diverse varste
Raspunsuri - Pagina 14
Medeea76 spune:
Iata cum am rezolvat noi problema oului:
Am incercat de mai multe ori sa ii dau fetitei mele galbenus de gaina in diverse forme si in perioade diferite. De fiecare data ori a facut alergie, ori a vomitat, ori a refuzat complet sa guste. Asa ca am cumparat oua de prepelita. Nu a refuzat niocodata oul, iar de atunci mananca intreg galbenusul (gol) cu mare placere. E drept ca o sa spuneti ca e alergica la oul de gaina, dar cred ca e vorba si de gustul in sine...
Medeea, mamica de bebe Tea - 17 iulie 2006
doina_a spune:
Si al meu de vreo doua zile nu mai vrea sa manance exact masa cea mai importanta, legumele si carnea. Sa fie caldura? Sa fie faptul ca se dezvolta personalitatea lui si incepe sa aiba preferinte, de genul asta-mi place si asta nu? Daca pana mai ieri plangea de foame cand vedea crema de legume, acum abia daca o mai gusta...Vrea doar lapte, iaurt si banane si ceea ce gatesc pentru mine si pentru sotul meu... Am incercat sa-l las sa flamanzeasca un pic, dar degeaba, tot nu mananca zarzavaturile pregatite pentru el! Dar cand vede iartul incepe sa tipe de foame... Cum sa fac?
clarrice spune:
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri.
Shennamp si doina_a, e oarecum o usurare sa stiu ca nu suntem singurii care ne luptam cu masa de pranz. Oricum, nu insist si incerc sa nu disper ci sa ma adaptez la cerintele copilului. Am sa pun in aplicare sfaturile voastre, multe dintre ele mi s-au parut foarte utile si recunosc ca nu ma gandisem la ele.
Mii de multumiri!
Sheannamp spune:
Autor: monalac
Subiect: porumbul fiert,bun pt copii?
Trimis la: 28/06/2007 18:43:45
cris al meu are 2 ani si jumatate si as vrea sa i dau porumb fiert?oare o fi sanatos?
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: Ramona J
Si eu ii dau porumb fetitei mele de doi ani, nu avem probleme.
-------------------------------------------------------------------------------
Autor: corinadana
Da!
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: Balbina
Eu i-am pus baiatului meu boabe de porumb in mincarea de legume inca din timpul diversificarii, adica inainte de 1 an, si a fost ok. Chiar ii placea mai mult cind piureul avea si porumb in el, deoarece era mai dulciu la gust.
Autor: Roxana Claudia
Subscriu la ce scris Natalia: si eu am dat porumb congelat si apoi in mancare bebelusului meu de pana la un an. Fara probleme!!
Autor: Cristina_C
E bun, dar s-ar putea sa nu-l digere si sa-l gasesti intreg in kk (noi asa am patit cand eram mai mici), dar nu vad o problema in asta.
Autor: monalac
multumesc mult!
Sheannamp spune:
Autor: andaua
Subiect: Cum ii "imprietenim"cu mancarea gatita?
Trimis la: 04/07/2007 16:36:16
NU stiu cum sa fac, sa reusesc, ca o fac pe fetita mea de un an sa manance si mancare gatita, in afara de lapte iaurt,danonino si cereale.Am incercat in toate modalitatile care mi-au trecut mie prin cap.Am ajuns sa-i dau si cu degetele ca numai daca ma vedea ca vin cu lingurita spre ea incepea sa urle de mama-mama.Am cam ajuns la capatul puterilor mele.
Dimineata la 7 a mancat biberonul de lapte,iar la 7 jumate am iesit cu ea pe usa si am stat pana la 10,cand am intrat in casa si am culcat-o.La 12 s-a trezit si am pus-o la masa.Doar 2 lingurite a mancat si apoi a inceput cu obiceiul ei de-a se freca la oki cate 5 minute.Cand ma vede ca vreau sa-i dau sa manance incepe din nou cu frecatul la oki.Daca vede si vede ca nu ma convinge incepe sa urle.Azi nu a mai mancat nimic in afara de biberonul de lapte.Am renuntat si la danonino si la iautr numai sa o vad ca mannca si mancare,dar ea deloc.Ce sa fac?
ps.Eu vad asta o adevarata problema drept pentru care astept raspunsuri fara urma de ironie s-au rautate.Multumesc anticipat.
Autor: mamagiuliei
Raspuns la: 04/07/2007 16:49:13
Cand Giulia avea zile de greva, ii umpleam blidul cu meniul zilei respective si asteptam. Daca nu avea kef, ii goleam eu blidul sub okii ei si apoi o scoteam de la masuta si la revedere. Bine-nteles ca a vazut k nu e de gluma si la urmatoarea masa papa. In ziua respectiva ii scadeam si cantitatea de lapte din bibe si nu vedea nici urma de prostii (biscuite sau altceva).
Am lasat-o de mica sa pape "singura" felul 2 cu lingurite colorate
Am mai participat si la papat cu alti copii in parc, asta a dat intotdeauna roade, stii si tu, spiritul de turma
p.s. va trebui sa-i testezi si gusturile. De ex. fi`mea nu refuza ceva daca ii pun multa smantana si ea vede procedeul
-------------------------------------------------------------------------------
Raspuns la: 04/07/2007 18:35:14
Mmagiuliei mersi mult pentru sugestie.
I-am pus iaurtel in piureutul de cartofior si morcovior,i-am rupt pesticul in bucatele mici,si i le-am pus in fata.A mancat putin,dar mai mult s-a mozolit.La sfarsitul mesei,arata ca o purcica,dar nu conteaza.Important este ca a mancat putin si a mancat singurica.
Astept si alte idei,cu rugamintea scrisa in prima postare.Multumesc
Autor: Guguluff
Raspuns la: 04/07/2007 20:37:29
Pune-o cu voi la masa. Macar stai tu cu farfuria in fata si mananca si ei da-i din a ei. Poate chiar din farfurie si cu tacamuri de adulti. La fi-mea asta a mers si tot pe la un an, pana atunci a mancat mai mult pasat. Acum mesteca ditamai bucatile de paine cu unt si cu gem sau covrigei tari. Important este sa pofteasca pt ca au o perioada cand il iau pe "nu" in brate si nu-i scoti din ale lor. Mai fa-i budinci sau ceva apropiat de iaurt, chiar cu iaurt in ele: budinca de dovlecei, de conopida, macaroane cu branza, papanasi, etc. Si la capitolul mancare de pranz incearca ciorba de legume sau de pui cu bucatele de paine in ea. Diverse combinatii pt ca pana la urma o convingi sa iasa din pasa cu iaurt si cereale. Poti sa incerci si borcanase Nestle sau Hipp, pate ii plac.
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
Autor: trischa
Raspuns la: 05/07/2007 12:17:13
fetitza mea are 9 luni,acum 2 säpt a fost o säpt in care nu a vrut sä mänänce mai nimik.ea bea lapte doar in somn si in afarä de lapte nu mänca nimik.nici nu vroia sä guste,cum mä apropiam cu lingurita strängea gura.mäncäcioasä nu a fost niciodatä dar acum släbise si abia mai fäcea un kk mic dimineata.am sunat dr.care mi-a spus cä de nu are alte manifestäri si bea lichide sä las cä-si revine.mentionez cä ii fäceam o sticlä de suc (mere,morcov si gref)pe care il bea.la sfärsit de säptämänä am plecat la nasi (la care mä väitasem in prealabil)si in ziua aceea eu nu i-am dat sä mänänce(nici mäcar nu am stat cu ea cät a mäncat)i-au dat nasii si a mäncat copila de nu mi-a venit a crede.a mäncat in ziua aceea 3 castronase de supä(ii fäcusem si eu acasä dar nimik) si de atunci mänäncä de mä sperii.acum nu stiu ce i-a fäcut bine,dar schimbä si tu locul,cäutä pe cineva sä-i dea mäncare si sä nu te vadä si nu-i da nimik de rontäit intre mese iar iaurt doar dupä ce mänäncä mäncare.succes si räbdare sigur e doar o perioadä care trece!!
Raspuns la: 05/07/2007 12:52:39
Guguluff,am incercat si varianta cu mancatul cu totii la masa,si cu budincile dar nu a dat roade.I_am facut budinca de vanilie,gris cu lapte dar tot degeaba,am sfarsit prin a manca eu budinca iar grisul a-l arunca la gunoi.
Pofticioasa nu este deloc.De cand am inceput diversificare,de la 5 luni ea niciodata nu a deschis gurita sa-a bag lingurita de manacre.Niciodata nu a dat semne de foame.Singura incantare pe care o arata este atunci cand vede biberonul cu lapte/cereale,insa deja am ajuns sa implinim un an iar laptele nu mai este suficient.
Dimineata cand s-a trezit i-am inlocuit biberonul de lapte cu ousor fiert mai moale si cu painica.Degeaba,nu a fost bun si a ajuns o parte pe jos,o alta parte arunata de mine la gunoi.Nu i-am mai dat nimic altceva si am scos-o afara.Acum la pranz i-am facut copanel la capac si piureut de morcovior cu cartofior . A luat de 3-4 ori apoi a inceput iar cu fitele.L-am luat si l-am aruncat(ce mai ramasese dupa ce imprastiase ea pe jos).Acum vreau sa fac o ciorbita de dovlecei sa vedem dak are succes.
Guguluff,poti sa-mi dai si mie retete de budinci?Macar de budincile de care vorbeai.
Mersi mult
Autor: filofteia
Raspuns la: 05/07/2007 13:52:27
Adi are 6 ani jumatate...
Pana la un an masa a fost un chin. Apoi am inteles de ce... uraste piureurile. Nu a mancat niciodata cartofi fierti, iar prajiti foarte rar.
Carne mananca ori fiarta simpla, ori gratar.
Ii plac fructele,crude si compot, asa ca ii asigur multe.
Mai mananca rosii, castraveti si varza.
Nu manaca nimic combinat, adica friptura separat, salata de varza separat.
Paine foarte rar si goala.
Am incercat tot ce se poate... pus cu noi la masa, plescait, jucat, strambat, infometat... exact cum spune dr. Spock "din razboiul mancarii copii ies intotdeauna invingatori" si cata dreptate avea.
Ei acum m-am relaxat.. sta cu noi la masa, dar are altceva in farfurie. Sunt multumita ca manca fructe si cele cateva legume. N-am avut probleme sa-i interzic ceva, nici macar cola, pentru ca nu bea decat suc facut in casa de portocale fara zahar si lapte. Din ciocolata manca o bucatica, chipsuri etc... la fel.
Este un copil activ si vesel, cu analizele OK.
Nu a spus niciodata ca-i este foame si a avut saptamani intregi in care manca doar o banana si un pahar de lapte sau ceva de genul asta. Este un slabanog, dar nu a slabit prea tare cand a fost bolnav, desi a mancat si mai prost.
Mai sunt si astfel de copii... eu am unul. Eu nu-i spun mofturos ci ciudat. Pentru ca refuza niste mancaruri super la gust, dar manaca spaghete chioare cu un pic de ketchup pe ele (sincer i-am spus si lui cum de poate sa manace asa ceva).
Autor: leokris
Raspuns la: 05/07/2007 15:12:39
filoftea, parca l-ai descris pe fiul meu doar ca al meu are 5 ani si jumatate si e foarte slabut seara cand ii fac baie ma speriu de cum i se vad coastele dar de mancat mananca bine zic eu fata de cum manca la varsta de de 1-4 ani ma rugam de el alergam cu lingura sa-i bag in gura, acum dimineata cum deschide ochi ma intreaba ce avem la micul dejun.De activ e foarte activ nu prea a fost bolnav eu zic ca asa e [soiul]in schimb mai am un baietel de 1.9 luni el e foarte mancacios asa a fost de mic se si vede au aproape aceasi greutate.Eu zic sa nu fii disperata se va rezolva doar sa nu o fortezi.
Autor: Candy
Raspuns la: 05/07/2007 15:59:53
La Eric, secretul e sa nu insisti. Cu cat insistam mai mult cu mancatul, cu atat mai vehement se opune si refuza mancarea. Daca il asezam in scaunelul de masa si ii punem ceva in farfurioara avem mari sanse sa manance.
La el au foarte mare importanta si vasele din care mananca, de multi ori o mancare refuzata anterior o vrea din alta farfurie care-i place mai mutl sau dintr-una noua. Noi avem un set de vase de melamina f. rezistenta si vreo 4 canute diferite, cu diverse animalute si desene, le alternam sa nu se plictiseasca.
Desi nu e recomandabil, el mananca cu povesti, cu cartile in fata, cu reviste sau cu jucarele care primesc si ele papa...
Autor: Ramona2006
Raspuns la: 05/07/2007 17:27:31
La virsta asta multor copii le place sa se hraneasca singuri. Spuneai si tu mai inainte ca atunci cind ai lasat-o sa manince singura, a mincat. La inceput maninca mai putin, dar pe urma se va obisnui si va minca mai bine. Eu intotdeauna cind ii dau fetei mele de mincare ii pun pe tavita de la scaun bucatele de mincare ptr ea. La micul dejun, de ex. ii pun cheerios daca avem iaurt cu fructe sau smoothie. Altfel, ii fac tartine sau french toast, le tai bucatele si le maninca singura. La gustare, ii tai bucatele de fructe, piersica, nectarina, caisa, avocado, banana, daca-s prea alunecoase, le pudrez cu cereale de-ale ei sau germeni de griu.
La prinz, iar, ii tai cubulete de tofu, parmezan ras, piine si in timp ce ea e ocupata sa se hraneasca, eu ii strecor cite o lingura de mincare.
Sigur ca se face ca o purcica, are de obicei mincare si in par sau in urechi...iar eu trebuie sa curat de 3 ori pe zi bucataria, dar maninca de toate asa si mai reusesc si eu sa-i strecor din mincarea pe care vreau eu sa o manince.
Ai multe posibilitati, multa mincare se preteaza la taiat bucatele, inclusiv legume fierte. Totul e sa ai imaginatie...
Sper ca ti-am fost de folos. POfta buna si multa rabdare!
Autor: ralu80
Raspuns la: 05/07/2007 22:56:35
Am si eu o sclifosita de 1 an...se hraneste mai mult cu lapte, iaurt nu mananca, i-l mai ascundeam in piureul de banana, dar d-ra nu mai vrea piure...acum ii dau dimineata bucatele de paine cu unt sau cu branza sau cu branza si galbenus, dar ia cateva bucatele si incepe sa tipe...la pranz numai legume fierte si carne din supa,fara zeama... mai nou nu mai vrea decat cartof...intre mese ii dau fructe sa rontaie...dar toate sunt la noi in cantitate foarte mica, de aceea eu inca ii dau lapte si la mesele de solide...tr sa spun ca nu bea nici ceai, iar apa foarte putina, mai mult de aceea nu-i scot completarea de lapte...ii dau sa manance numai cu degetele, nu deschide gura decat foarte rar la lingurita...eu una ma bucur ca mananca lapte, ca de nu ar muri de foame.
Raspuns la: 06/07/2007 13:15:02
Dupa cum spuneam,ieri am facut o ciorbita de legume cu dovlecei,brocoli,cartofi,etc.A mancat fi-mea de a rupt,nici nu s-a miscat in scaun.A terminat portia ei care era destul de maricica,si apoi a mai mancat si de la mine din farfurie.Se pare ca merge treaba cu infometarea.A,si nici nu am insistat cu mancarea.A vrut,bine,nu a vrut,iarasi bine.
Multumesc pentru promptitudinea voastra cu care m-ati sfatuit ca eram panicata rau de tot.Acum parca a rasarit soarele si pe strada mea.MULTUMESC.
Taty spune:
Ce idei de meniuri pentru 11-12 luni aveti? Parca sunt spalala pe creier..nu prea am idei noi (tot supa pasata de legume variate cu carnita pt pranz iar mic dejun si cina: iaurt cu fructe si cereale)
Voi ce le mai dati?
Fetitei mele nu ii place nici o varianta de lapte-formula incercata, papa doar de la mine si voiam sa va intreb: dupa ce trecem de 1 anisor cum incep sa ii dau lapte de vaca? E vreo metoda, ii dau treptat sau diluat cumva? I-am dat de curind sa guste o lingurita si a baut-o f incantata...sper sa continue asa.
Tatiana siMariuca (02.08.2006)
Ramona2006 spune:
M-am gindit sa incerc sa-ti dau citeva repere in legatura cu mincarea ptr fetita ta, intrucit a mea e putin mai marisoara decit a ta, are 13 luni.
Ideea este ca de la un an poti sa-i dai din ceea ce mincati si voi, cu conditia sa nu fie prea sarat, condimentat, prajit etc. Eu am sa-ti scriu aici in li8nii mari ce maninca fata mea si tu te poti orienta. Vei vedea ca lipseste de pe lista carnea noi fiind vegetarieni. Ea uneori maninca ce mincam si noi, alteori mai "imbunatatit".
Dimineata:
piine cu unt de arahide, miere+iaurt cu fructe
french toast (piine cu ou, lapte, scortisoara, zahar brun)
omleta simpla, cu brinza sau legume
crenvursti vegetal
smoothies cu fricte
iaurt cu fructe
piine cu unt si miere sau brinza
fulgi de ovaz cu sos de mere
brinza cu fructe
pancakes
briose
plus cereale sau cheerios
Prinz - aici posibilitatile sint practic nesfirsite, am sa-ti scriu pe categorii
- eu fac multe sufleuri, din diverse, broccoli, conopida, cartofi cu morcovi, ton, vinete etc
- paste cu legume multe sau sos de brinza cu legume, sos de rosii cu legume,
- supe-creme de dovlecel , cartof, porumb, broccoli, dovleac etc, mazare cu tapioca servite de obicei cu piine integrala si parmezan
- mincaruri de linte, fasole, naut
- garnituri de quinoa, orez integral, cous-cous, noddles, paste de orez
- chiftele sau burgeri din diverse legume
- tofu
- peste
La cina la fel ca la prinz iar inainte de culcare iaurt ca ea nu bea lapte de la 8 luni, din motive doar de ea stiute.
Cind nu am chef de gatit, ii fac snadwichuri cu tot felul de paste: hummus, tehina, pasta de brinza, de ton, de ou, de avocado
Ii mai dau germeni de griu, seminte macinate de bostan,feliute de migdale, ca snack, fructe.
Sint sigura ca am uitat o multime, dar asta e in mare meniul nostru.Sper ca vei gasi ceva sa te inspiri.
Despre lapte nu stiu ce sa-ti spun, ca a mea refuza cu incapatinare laptele, dar presupun ca daca-l introduci treptat ca orice lucru nou, e ok.
Sanatate si pofta buna!
roxanaz spune:
Mic dejun
petibea
buna ziua la toata lumea.
am o mica problema. o problema de imaginatie, si poate cineva ma poate ajuta cu un sfat, sau mai multe
nu mai stiu ce sa-i dau de mancare de dimineata, fetitei mele de 9 luni. inafara de lapte care e la ordinea zilei, fructe pasate cu biscuiti si o data la 3 zile cate un ousor moale, nu mai stiu cu ce sa-i diversifica masa de dimineata.
ce ziceti? ma outeti ajuta?
multumesc
petibea
adriana
Sheannamp spune:
Initial creeata de Klaus29
in lunile astea calduroase de vara.... voi ce le dati la copii la masa de seara.... dar care sa fie si consistent sa nu se trezeasca noaptea si sa ceara mancare...
pupici
Claudia si bebe Andrei (13martie2004)
http://community.webshots.com/user/klaus29100
si
NOUTATI 2006
http://community.webshots.com/album/547409738gamZWG
analessya13 spune:
Am o intrebare, iar in acelasi timp o nedumerire. Citeam in acest topic, ca morcovul introdus zilnic in alimentatia bebeilor ar determina coloritul pielii, care devine mai galbuie!!!!?????????????
Eu stiu ca morcovul ajuta ca pielea sa se bronzeze mai rapid, dar ca devii galbui nu stiam.
Intrebarea mea poate parea banala, dar ii faceam zilnic puiului meu de 7 luni piure de legume, printre care era si morcovul si as vrea sa stiu si parerea voastra daca e adevarat sau nu.