Meniuri la diverse varste

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Danutz@: adaug la ce ai scris tu, ce "papa"(ca nu mananca) puiul meu(are 1 anisor si 3 saptamani).
fructe: ananas, mango, avocado(asta "ascuns" in alte fructe ca nu-i place), cirese, nectarina, piersica. In curand pepene verde/galben.
Pediatra mi-a spus sa mai astept cu kiwi, capsuni si alte fructe de padure. Asa ca anul acesta cred ca fac pas la ele, recuperam vitaminele din alte fructe.
legume: brocoli, conopida, cate un pic de ceapa si usturoi verde(amandoua fierte), marar, frunze telina si patrunel, spanac, salata verd(fiarta), frunze loboda verde(cate o frunza, doua), dovleac(bostan). De 3 zile i-am introdus rosia(fiarta).
Se poate introduce si mazarea dar cred ca o sa astept dupa 2 ani.
O sa incep in curand sa-i fac cate 30 ml suc sfecla rosie o data/saptamana.
albusul: dupa 1 an si jumatate.
I-am introdus untul de cca 2 saptamani. Smantana nu-i dau inca. Nu sunt sigura ca am enumerat tot acum.

Medeea76: cascavalul dupa 2 ani. In plus are multe grasimi si sare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Initial creeata de Lorenyy

Fetita mea s-a cam saturat de laptic,suc de fructe,supica o primeste si nu prea,nu stim ce sa ii mai dam de mancare.Nu ca nu ar fi destule varietati,dar ce este indicat ptr aceasta varsta!!??Mama mea in aceasta dimineata i-a dat putin iaurt,fara grasime,cu biscuite,atat de mult i-a placut,dar este bine sa mai continuam??Brianna este si slabuta ptr varsta ei,nu este deloc o mancacioasa,si este foarte pretentioasa;-)Astept"meniu-urile" voastre,va rog mult!!!

Loredana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

Initial creeata de Lorenyy

Fetita mea s-a cam saturat de laptic,suc de fructe,supica o primeste si nu prea,nu stim ce sa ii mai dam de mancare.Nu ca nu ar fi destule varietati,dar ce este indicat ptr aceasta varsta!!??Mama mea in aceasta dimineata i-a dat putin iaurt,fara grasime,cu biscuite,atat de mult i-a placut,dar este bine sa mai continuam??Brianna este si slabuta ptr varsta ei,nu este deloc o mancacioasa,si este foarte pretentioasa;-)Astept"meniu-urile" voastre,va rog mult!!!

Loredana

Loredana, pediatrul sau medicul de familie l-ati intrebat?
Ca eu nici nu stiu de unde sa incep.
Ce lapte bea copilul? Ca daca e vorba de lapte de san, asta ar trebui sa fie inca singurul aliment din meniu.
Pe continentul nord american se recomanda ca diversificarea sa inceapa cu cereale imbogatite cu fier, orezul este de obicei prima optiune.
Pentru iaurt este prea devreme, la fel pentru biscuiti. Iar o regula foarte importanta a diversificarii este ca sa nu se dea decat un singur aliment la un moment dat pentru a obeserva cum il tolereaza copilul.
Sucul de fructe nu trebuie sa inlocuiasca o masa, iar supica nu ii aduce aport de mai nimic, poate doar de arome si cateva minerale si vitamine care eventual supravietuiesc fierberii.
Eu iti recomand din inima sa intrebi medicul care supravegheaza copilul, sigur iti va da niste sfaturi foarte bune.
Pana atunci ai putea sa citesti www.babycenter.com/refcap/baby/babyfeeding/113.html" target="_blank">aici, sunt cateva sfaturi foarte bune.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Autor: Aaka
Subiect: Ce fructe le dam copiilor de un an si cat?
Trimis la: 23/06/2007 02:37:48

bambilica mea nu refuza nici un fruct si ma intreb daca orice fruct e bun. pana acum am incercat banane mere pepene galben , lebenita, caise ,piersici si inca altele care acum imi scapa . ma intreb insa cam cat e bine sa le dam . ea ar manca oricat si orice.voi cum procedati?si ce fructe le dati.?
--------------------------------------------------------------------------------

Autor: Oana C
Raspuns la: 23/06/2007 07:37:11
Mai incearca blueberries (gusta-le tu mai intii ca sa te asiguri ca sint dulci), boabe de struguri decojite si taiate in jumatate, pere ...
Ai grija la capsuni si citrice.
Eva are aproape 2 ani, dar de cind era mica ii dau fructe cu breakfast, cu lunch si ca snack. Daca iti maninca si mincare bine, da-i fructe, ca sint foarte bune.
--------------------------------------------------------------------------------

Autor: irinuca
Raspuns la: 23/06/2007 07:37:50
Buna!
Pitica mea implineste 1 an saptamana viitoare si, ca si a ta,mananca orice si oricat daca e vorba de fructa.Eu ii dau destul de multe si limita o fixeaza ea.Daca face diaree stiu ca alta data sa nu-i mai dau.Pe primul loc in top e zmeura la noi.Apoi cirese, mere,caise,capsuni,banane...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

Cum se prepara sucul de morcov? Ar trebui sa ii fierb sau se pot da cruzi prin blender?|

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

quote:
Originally posted by analessya13

Cum se prepara sucul de morcov? Ar trebui sa ii fierb sau se pot da cruzi prin blender?|

uite aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=98359
sau: prin storcator de radacinoase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aaka spune:

multumesc fetelor pt raspunsuri
deci pot sa ii dau cam orice si oricat.
mananca si struguri ciresse nu am incercat ca stiu ca sunt cam diareice dar poate ar trebui sa incerc pt ca oricum facekk mai tare.sanatate si bebeilor vostri

Mergi la inceput

Autor: Candy
Subiect: Vinete - de la ce varsta?
Trimis la: 25/06/2007 17:13:35

De la ce varsta se pot da copiilor vinete (sub forma de salata de vinete cu paine, musaca, tocanita de vinete)?

Eu pana la 2 ani si 5 luni nu i-am dat niciodata vinete, ciuperci, castravete, alimente care stiu ca se digera greu. Dar acum e perioada vinetelor, noua ne plac foarte mult, oare e prea devreme sa-i dau cate un pic? Eventual fara maioneza? (pentru noi folosesc maioneza gata preparata la borcan).

Autor: Natasa
Raspuns la: 25/06/2007 17:36:52
Eu i-am dat prima data vara asta, la doi ani si sapte luni. Nu ii dau foarte mult, dar o felie de piine cu vinete tot maninca. I le dau asa cum le fac pentru noi, cu ceapa si maioneza (facuta in casa, mie nu-mi place aia cumparata).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarrice spune:

Copilul meu in varsta de 9 luni refuza sistematic masa de pranz. Adica nu vrea sa manance: supa, ciorba, carnita, pireu de legume (fie el simplu sau din mai multe legume), etc. Uneori (destul de rar) ia cateva linguri si apoi intoarce capul si nu mai primeste nimic. Daca ii dau iaurt cu fructe (nu din comert, ci preparat in casa) sau banana cu branza sau cereale cu lapte e OK, de unde deduc ca ii este fomita, insa nu agreeaza decat gustul dulce, si drept urmare daca nu-l simte nu mananca.
A avaut o perioada (destul de scurta) cand ii placeau cat de cat borcanelele de la Hip sau nestle, insa acum nici pe astea nu le mai vrea.
Pentru mine e destul de frustrant, pentru ca mereu incerc sa gasesc noi meniuri care sa-i fie pe plac si se pare nu reusesc.
Mama mi-a zis ca poate face mofturi din cauza ca mancarea nu e sarata, insa eu imi dau seama ca neavand termen de comparatie nu se pune nu poate fi asta motivul.
O perioada am facut pauza si nu i-am mai dat aceste mancaruri, insa cand am reluat reactia a fost aceeasi.
Precizez ca atunci cand am inceput diversificarea nu a facut mofturi si ca astea au aparut pe parcurs.
Oricum, intrebarea mea e: Ce ar trebui sa fac? Sa mai insist sa ma opresc? Aveti niste retete minune pentru vartsta asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axa_io spune:

Bubu sa stii ca uneori copii se plictisesc. Sunt diverse cauzele lipsei de apetit. Ai vorbit cu medicul lui Vald? Ce spune? Poate are nevoie de vitamine, poate e doar caldura de vina sau poate pur si simplu el se satura din 3 lingurite. Nu te ingrijora, in primul rand nu-i da nimic inafara meselor. Adica lasa-l sa-i fie foame, dar nu foame de lup. Copiii nervosi si infometati...mhhh....nu-i prea bine. Deci incearca in primul rand sa nu-i dai nimic inafara meselor si a gustarilor. Schimba-i meniul, nu pune sare, nu are nevoie de sare pana la varsta de un an...in rest? Succes si daca nu merge nimic si nimic, du-te la pediatru.

Mergi la inceput