Alocatia de stat

Alocatia de stat | Autor: amalisimona

Link direct la acest mesaj

Fetita mea s-a nascut in noiembrie 2004, iar dosarul pentru acordarea alocatiei de stat a fost depus in februarie 2005. Mi s-a spus ca voi primi alocatia acasa, adusa de postas. Fetita implineste imediat 1 an si 2 luni, iar alocatie nu am vazut la culoare. Pentru cat timp se da retroactiv? A mai patit-o cineva?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cum de ati asteptat atat de mult? Mergeti de urgenta sa clarificati situatia voastra la serviciul social din cadrul Primariei si la Oficiul Postal. Cineva "a uitat" de voi.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Din ce-am citit, nu exista termen de "prescriptie" a alocatiei, adica daca nu o ceri sa o pierzi. Totusi, stiu despre un principiu ca orice drept (banesc) nerevendicat in termen de 3 ani, se prescrie (nu-l mai poti obtine).
Ma intereseaza si pe mine pana la ce varsta a copilului poti solicita alocatia de stat si sa o obtii pt fiecare luna, incepnad cu luna nasterii copilului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amalisimona spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri. Citisem ca daca nu ai ridicat banii la timp, ii primesti, dar nu pentru mai mult de 12 luni si eram curioasa daca s-a mai aflat cineva in situatia asta. O sa merg direct la "sursa" sa vad ce se intampla cu dosarul meu. Chiar trebuia sa fac un drum, pentru ca de vreo luna ne-am mutat si trebuie sa declar noua adresa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

quote:
Originally posted by amalisimona

Multumesc mult pentru raspunsuri. Citisem ca daca nu ai ridicat banii la timp, ii primesti, dar nu pentru mai mult de 12 luni si eram curioasa daca s-a mai aflat cineva in situatia asta. O sa merg direct la "sursa" sa vad ce se intampla cu dosarul meu. Chiar trebuia sa fac un drum, pentru ca de vreo luna ne-am mutat si trebuie sa declar noua adresa.

Da, asa e...noi am depus dosarele cind fi-mea avea aproape 5 ani si fi-miu 2 ani si am primit banii retroactiv pe cele 12 luni anterioare depunerii.

Mergi la inceput

Hmmm, asta nu e bine....ca a trecut aproape 1 an si 2 luni, ceea ce inseamna ca pierd 2 luni si nu e vorba de bani, ci de principiu. Tu ca cetatean daca nu iti achiti obligatiile fata de stat la timp esti penalizat (asta in cel mai "bland" caz), dar "statul" daca se face ca uita nu se intampla nimic, ba mai mult tot tu pierzi. Adica pierzi in ambele cazuri de "amnezie".

Problema e ca daca ma duc sa le cer explicatii, s-ar putea sa-mi spuna ca dosarul "s-a pierdut". Acum trebuie sa scotocesc un numar de inregistrare sau ceva sa fac dovada depunerii dosarului, asta asa preventiv, ca sa nu ma trezesc ca imi vor spune ca nu am depus nici un dosar.

Mergi la inceput

Am gasit pe verso-ul certificatului de nastere al copilului o stampila rotunda cu scris mare in mijloc "ALOCATIE DE STAT" si imediat sub stampila data 28 aprilie 2005 (nu stiu de ce am avut impresia ca am depus dosarul prin februarie ). Asta e dovada depunerii dosarului si sper ca nu voi avea probleme in a primi toti banii (nu numai pe ultimele 12 luni), din vreme ce nu e vina mea ca cineva nu si-a indeplinit sarcinile de la locul de munca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana76 spune:

Eu am fost la sediul din str.VEnerei cand Andreea avea 2 ani pentru a le cere banii pe ... 2 ani. Am mers acolo cu un extras de cont si mi-au virat banii restanti pe card si de atunci ii primesc lunar. 3 ani e termenul de prescriptie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Eu am depus dosarul la Primarie in noiembrie,cand a facut Robert un an si mi-au spus ca voi primi toti banii,retroactiv,dar din ianuarie 2006.

Miha si Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput