Crema de napolitana
![](images/user_woman.png)
Reteta de Crema Caramel
250 gr de unt
3 oua
300 gr de zahar
1 cana de nuci sau alune macinate fin
1 lingurita de esenta sau 2-3 linguri de rom (optional)
1 lingurita de vanilie
1 lingurita de coaja rasa de lamaie
Intr-un castron se bate bine untul cu 175 de gr de zahar pana se topeste zaharul. Se pun oule unul cite unul, se mixeaza bine de tot dupa fiecare. Se adauga vanilia, coaja rasa de lamaie, nucile sau alunele si se mixeaza bine din nou. Se pune castronul in frigider.
Intr-o cratita mai adanca, la foc potrivit… se topeste restul de zahar. Se lasa la caramelizat doar cit sa se maroneasca usor …daca e prea inchis la culoare crema va deveni amaruie.
Se pune focul la temperatura mica. Se amesteca crema de unt cu caramelul… sa nu va speriati ca se ba imbranzi si se va aduna in bucati… continuati sa mestecati tot timpul pana tot caramelul se va topi…
La sfarsit se va adauga esenta de rom.
Puteti folosi aceasta crema ca umplutura de napolitana sau peste prajiturile favorite.
Napolitanele se umplu cu un strat de crema subtire cit este calda inca. Se pune prajitura la frigider peste noapte cu o greutatea deasupra. A doua zi se unge deasupra cu un strat subtire de miere dizolvata cu cateva picaturi de apa. Se taie cum doriti cu un cutit bine ascutit. Se pudreaza cu cacao.
Lizi si Ana mica (10.07.2002)
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
lizeta spune:
Prajitura de napolitane
Crema
200gr nuca
200 gr zahar
4 galbenuse
250 gr unt
Caramel
200gr zahar
Mod de preparare:
Nuca o prajiti inainte de a o utiliza, atentie nu prea tare
Dupa ce ati prajit nuca pregatiti o stiviti cu sucitorul nu trebuie sa fie nuca ca pudra totusi sa aveti ceva pucatele de nuca.
Pe bain-marine topiti untul. Apoi turnati zaharul, amestecati pina zaharul se topeste cit de cit.
Dupa care puneti galbenusele, lasati sa fiarba ea va deveni ca o budinca.
Compozitia incepe sa se ingroase cand puneti nuca.
Inainte ca sa puneti nuca in crema, in alta oala topiti cele 200 gr de zahar, zaharul trebuie sa fie topit bine.
Acuma crema fierbe bine cu nuca cind zaharul sa topit turnam zaharul peste crema si amestecati rapind, luati vasul de pe aburi si mai amestecati un pic, eu l-am lasat un picut sa se odihneasca cred ca nu mai mult de 3-4 minute.
Dupa ce au trecut 4 minute pun crema pe foaia de napolitana si incerc sa o intind frumos apoi pun cealanta foaie de napolitana peste am pus un fund de lemn iar peste am pus un borcan.
Lizi si Ana mica (10.07.2002)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)