reteta de pui umplut?
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
adrienne12 spune:
Eu umplu puiul cu felii de mere si miez de nuca. Ung puiul cu ulei de masline, apoi sarez bine si pun tot felul de condimente pt. pui gen vegeta (din comert). Nu stiu ce xista in comert in Ro ca sa va indic un brand anume. Dar puteti pune coaja rasa de lamiie, morcov ras, busuioc, rosmarin, depinde ce gust vreti sa predomine. Asez puiul pe un pat de ceapa si morcov ras si il vir in cuptor 45 minute (cu pieptul in sus). APoi il intorc si il mai las circa 15 min. Il coc la foc mediu ca sa se patrunda. Puiul e gata cind intepat cu furculita iese suc incolor (sau daca puiul avea o pioneza deplastic in el cind l-ati cumparat, acea pioneza e mult sarita in afara).
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
slakje spune:
Ingrediente: Un pui netranshat, 7-8 ficatzei de pui, o ceapa potrivita, un cub de pui piper, un ou, o lingura (nu cu varf) de orez, frunza de patrunjel.
Ficatul cu celelelte maruntzishuri cu exceptia orezului, oului si patrunjelului se trag la tigaie, cand ficatul e facut se da prin mashina de tocat, se amesteca cu orezul fiert, oul si frunza de patrunjel. Potriveshti de sare si piper dupa gust. Puiul se tzine in prealabil in apa cu vreo 50 grame de sare, o ora buna. Apoi se spala si se curatza bine si incepe operatzia estetica : ai pregatit dinainte un ac mare cu atza mai groasa (sa nu taie pielea puiului). Se coase la gat. Se desface ushor pielea dintre piept si picioare. Se umple puiul atat in cutia toracica cat si in portziunile unde ai desprins pielea la picoare/piept. Apoi se coase. Se condimenteaza tot puiul deasupra, dupa gust (piper, paprica dulce, etc, catziva stropi de ulei de maslina). Se pune intr-o cratitza acoperita cu capac sau folie de aluminiu. Se pune la cuptor la foc potrivit, se mai scoate cu atentzie si se pune pe pui zeama ce si-o lasa. Dupa vreo 3/4 - 1 ora se poate lua capacul(folia) si se da la foc bun pentru rumenit vreo 10-15 min-atentzie sa nu se arda.
Pofta buna!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
nematics spune:
Mai intii cu un cutit ascutit ii scot toate oasele (exceptind cele de la aripi si pulpe ;) ) dupa care il umplu cu ce se gaseste (ficatei caliti cu ceapa, verdeata, piper si ciupercute, cascaval, citeva fishiutze de carne, cirnaciori, putina afumatura, un ou crud sau doua, batute bine. dupa care cos si-l dau la cuptor cam o ora, acoperit cu folie de staniol. Daca pun si citiva cartofi intregi pe linga el se fac f. buni. Cu 1/2 ora inainte sa fie gata dau folia la o parte si-l las sa se rumeneasca. Il ung cu sosul din tava sau si mai bine pun o fisie-doua de sunculita afumata peste piept, ceva decoratie gen "Napoleon"
"Trebuie-n viata sa te grabesti incet de vrei la timp sa-ntirzii - Pavel Stratan, Amintiri din Copilarie, III"
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)