cum primim pe cel de al doilea copil?
Raspunsuri - Pagina 3
AMarisa spune:
Mira_m, eu eram in liceu cand sora mea avea gasca completa. Vacantele mi le petreceam la ea, din prima pana in ultima zi, ca dadaca la 2-3 copii (treceam dintr-a X-a intr-a XI-a cand s-a nascut number 3). A fost singurul ajutor de care a avut parte cand erau copiii mici. Acum povestesc din punctul meu de vedere. Am avut in grija asa: copil de 3 ani+ bebelus de 4 luni, copil de 4 ani+copil de 1 an si 4 luni+bebe nou-nout (asta nu se pune, ca in vacanta aia sora mea a nascut si a fost acasa), apoi copil de 5 ani+copil de 2 ani+copil de 1 an si... s-au gatat vacantele. Eram si eu la randul meu destul de mica, nu?, intre 15 si 17 ani, dar nu mi-a fost greu, aveam program de plimbat, masa, somnic si chiar am ajuns de gateam, spalam pentru toata casa (cu mine, 6 oameni, dar tine cont cati kinderi erau la mijloc si cate scutecele!!!). Singurul lucru pe care nu il faceam erau cumparaturile. Cu 3 gandacei dupa mine nu era prea comod, mai ales ca era in vremea cozilor infernale si a magazinelor goale. Nu mi s-a parut deloc ca mi s-au lungit urechile... Cand am avut copilul meu, abia asteptam sa se faca dimineata, sa se trezeasca si sa ne incepem programelul. Papica, plimbarica, mancarica, joculetze, Baby-Club si tot asa... Am stat cu ea acasa 2 ani si 7 luni, ca nu aveam serviciu cand am ramas gravida si pana am gasit a durat mai mult decat ma asteptam. Parca am visat anii astia, nu i-am trait, mi-e un dor cumplit de ei! Acum fetita are 6 ani, oricand as mai face inca 1-2, dar nu vrea 'barzoiul' si nu pot sa-l clintesc.
viorica avram spune:
ma bucur foarte mult ca sunteti atat de optimiste.curajul vostru ma face si pe mine sa ma gandesc serios la cel de-al doilea.
in nov am ramas insarcinata cu al doilea copil dar o intamplare nefericita a facut sa nu-l pot avea ,inca nu pot vb despre asta.cine spune ca avortul nu e o trauma majora cred ca se inseala. eu inca mai sufar....
imi doresc al doilea copil dar tot aman pt ca ma tem. am dus greu prima sarcina,am nascut prin cezariana, am facut depresie postnatala ,febra laptelui,ce mai tot tacamul.stiu ca se merita dar sper sa mai prind curaj pana la vara.
celor care au mai multi copii le spun ca le invidiez ca au curaj si sunt fericite cu adevarat.
va pup si va multumesc ca ma incurajati.
viorica