e posibil divortul?

e posibil divortul? | Autor: gabibarta

Link direct la acest mesaj

Din punct de vedere legal poate divorta un sot de sotie daca ea sufera de boala psihica destul de grava? Atat stiu despre ei, ca femeia trebuie sa fie mereu sub tratament medicamentos si cateodata se interneaza si in spitalul de boli psihice.

Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze noi Lili

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Manuc spune:

Din cate stiu eu, poate. Cunosc pe cineva in aceasta situatie. Dar ii plateste pensie de intretinere toate viata.

Manuela si Costin (care nu mai e bb)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Legal, da. Aspectul moral este discutabil insa, iar instantele sunt atente la o asemenea cerere.
Textul spune asa: este considerat motiv de divort "boala incurabila grava de care sufera unul dintre soti, necunoscuta celuilat sot la incheierea casatoriei, facand imposibila coabitarea acestora".
Asa ca depinde cand s-a instalat suferinta si cat afecteaza viata cuplului. Numai pentru ca ia medicamente sau se interneazã in spital nu este suficient sa probeze ca n-ar fi o buna nevasta. Daca era bolnava de stomac, ar fi avut aceeasi intentie?
Daca este o persoana cu o viata sociala relativ normala, daca afectiunea nu-i provoaca crize de violenta (asta fiind un alt motiv de divort), si singura problema este trebuie sa-si tina afectiunea sub control, nu prea sunt motive.
Pe de alta parte, nu poti tine pe nimeni cu forta, asa ca poate ar fi mai bine sa se invoce alte motive colaterale pentru divort, si nu boala. De exemplu, incompatibilitatea fiziologica.
Dar sa avansezi o cerere de divort doar pe temeiul bolii, si mai ales psihice, fara alte completari, nu cred ca solutia cea mai buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

Multumesc fetelor.
Lona, depresia femeii s-a instalat la cativa ani dupa casatorie. Dr-ul ei nu recomanda sa faca copii, el zice ca are alte motive de divort decat boala ei, numai nu stiam daca e posibil sa divortezi de la un om bolnav.

Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze noi Lili

Mergi la inceput