maioneza fara oua crude?

Stie cineva daca se poate face maioneza fara oua crude?
Multumesc,
Carmen.
Raspunsuri

mariussimiuc spune:
Si eu imi puneam aceeasi intrebare,caci vreau sa-i fac "salata boeuf" lui Robert.Eu m-am gandit sa incerc cu smantana in loc de ou crud.Am sa vad ce iese.
Miha si
Robert (18 nov 2004)
Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun
Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!


Darria spune:
Da, am vazut la cineva cum facea: mai multe galbenusuri fierte cu mai mult ulei(din pacate). E la fel de buna.
Fetele de pe Dc spuneau ca se poate adauga telina si patrunjel(radacina) fierte in loc de galbenusul crud.
Nu mi-a trecut prin cap ideea cu smantana
Vad ce o sa iasa si cum o sa fie fara galbenusul crud.la purtator
noi


Danna_36 spune:
Da se poate,eu doar de cativa ani ami introdus oua crude, inainte faceam maioneza doar din galbenusuri bine fierte si pasate (le treceam prin strecuratoarea de ceai).Intra ca 1/2 l ulei la 6 oua daca imi mai amintesc eu bine.Cand se intarea prea tare puneam o lg. zeama de lamaie, apa minerala sau apa simpla, apoi continuam frecatul.Iese mai groasa decat cea cu oua crude si chiar mai gustoasa.
Spor la treaba


Lya spune:
Eu fac maioneza cu ou fiert,inclusiv albusul.Pun oul fiert(si racit) intreg intr-un vas si apoi il sfaram cu mixerul,pun o lingurita de mustar si procedez exact ca la oul crud.
www.snugglepie.com/ezb/317964.png" target="_blank">Lya13+&www.snugglepie.com/ezb/317544.png" target="_blank"> Ruty


roxana1974 spune:
quote:
Originally posted by Danna_36
Da se poate,eu doar de cativa ani ami introdus oua crude, inainte faceam maioneza doar din galbenusuri bine fierte si pasate (le treceam prin strecuratoarea de ceai).Intra ca 1/2 l ulei la 6 oua daca imi mai amintesc eu bine.Cand se intarea prea tare puneam o lg. zeama de lamaie, apa minerala sau apa simpla, apoi continuam frecatul.Iese mai groasa decat cea cu oua crude si chiar mai gustoasa.
Spor la treaba
Danna, mami de printese
nu credeam ca e posibil..am intrat doar de curiozitate sa vad daca exista...musai sa incerc si eu :))
ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual



diadaniela spune:
quote:
Originally posted by Danna_36
Da se poate,eu doar de cativa ani ami introdus oua crude, inainte faceam maioneza doar din galbenusuri bine fierte si pasate (le treceam prin strecuratoarea de ceai).Intra ca 1/2 l ulei la 6 oua daca imi mai amintesc eu bine.Cand se intarea prea tare puneam o lg. zeama de lamaie, apa minerala sau apa simpla, apoi continuam frecatul.Iese mai groasa decat cea cu oua crude si chiar mai gustoasa.
Spor la treaba
Danna, mami de printese
Cred ca o sa incerc si eu reteta ta.Dar tu de ce nu o mai face asa?
,,Iaca si eu pe aici ma bag in seama...poate invat si eu cate ceva de la cineva...sau mai invata si altii de la mine,,
Dana






Stefana spune:
Eu fierb oul numai 5 minute, asa ca interiorul galbenusului ramane moale, iar exteriorul se intareste. Asa il strivesc si incep sa pun ulei. Iese f bun.
It's nice to be important, but it's more important to be nice
Rochita de vanzare


Siminaf spune:
Sau cu cartof fiert si zdrobit, cu ulei, fara pic de ou. Asta-i maioneza vegetariana. Nu glumesc! Am mincat si era f. buna. Daca mai e si cu ulei de masline...
Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities


micalondra spune:
Se mai poate face maioneza de post doar din mustar: incercati cu 2 linguri de mustar si apoi adaugati ulei si frecati si o sa obtineti maioneza care sigur nu va va fi teama sa o mancati(apropo de gripa aviara! ...profesorii de la cursul de bucatari ne-au recomandat in perioada aceasta sa facem asa.)
