Bebelusi de mai-iunie 2005 (42)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Androix daca nu ma insel Elisor se refera la tricotat...la noi in Ardeal la asta se spune "shtricalit"...

Cate batai de cap cu contractul asta de munca...ce bine de mine nu am supt apevist asa ca la pensie merg direct la cimitir...

Azi am facut sarmalele in rit ardelenesc...mai lipsea chisca dar asta e...abia astept sa le pun la fiert...dar sambata cand fac pomul...mi-am facut stocul cu mirositoare de sezon ...Meniul pentru sambata va fi unul mai simplut ca nu am cale de desfasurare cu Delia...ma rezum la o salata mexicana cu macrou afumat niste ciumpercute cu afumatura.porcariile de rigoare si la felul doi muschiulet umplut cu cartofi frantuzesti culesi de prin retele lui Beatriced...la dulce m-am rezumat la a face comanda la o cofetarie de niste prajituri dumnezeesti...

Elisor am sa mor cand voi auzi colinda "Impodobeste mama bradul" cantata de Fuego...dar poate bucuria lui Bianca cand isi va vedea cadourile sub brad,zambetul si candoarea Deliei ma vor face sa-mi doresc sa traiesc suficient de mult cat sa-mi vad copii la casa lor si sa apuc sa-mi cunosc nepotii...

Speranta tute la farmacie sunt si pe la noi...ma doare capul cand trebuie sa le explic ceva...si se uita precum curcile la mine...

Tdi ce sa va zic ...sa traiti o poveste de dragoste toata viata...
de la revolutie au trecut 16 ani...o viata de om...

Ioana pe unde umbli?! S-au cumva te loveste oratoria mai tarziu ca sa-mi faci mie in ciuda...dar nu scapi de mine in seara asta...

Hai ca ma duc sa-mi spal jegoasa,sa o adap si revin in forta...

P.S. ne-au marit astia alocatia la copii cu ....1 leu

Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefania Nicolae spune:

Mai hai ca nu ma rabda sufletul sa nu ma laud, a papat fata mea 3/4 dintr-un borcanel nestle - portocala, mar, banana si morcov deci sunt in extaz, si 2 lingurite de supa crema de pui si lapticul 300 ml pana acum, se pare ca a inceput sa-i placa laptele tot e bine si asa.
Mai fete cum 7 - 5 cutii de lapte ca mie imi da 3 si diferenta o cumpar eu. pe semne ca am fata de proasta, vorba lui Loreen.
Si sa va mai povestesc ceva - imi recomanda dr-ul ceva pt. imbunatatirea memoriei, i-au dimineata prima pastila si pe la 3 asa ma intrebam daca am luat-o si pe a doua,, halal memorie.

Poze Bumbutza
Photofilm www.siluette.ro/tmp/botez800x600.wmv" target="_blank">Bumbu Botez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Stefania Nicolae, pai multam de urari. Dar Anastasia nu e fata mea, e fata prietenei mele... Eu il am doar pe Alexut... Si dac-o vrea Dumnezeu o sa mai fac un bebe peste vre-o 2 anisori dar fata vreau sa fie...

Beatrice, mami de Alex pifos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzumpiloi spune:

Buna seara ,
Nelia, ma bucur sa mai aud si despre tine ceva...Lasa colajul, il faci tu ...va fi cu atat mai dragutz cu cat il faci mai tarziu!

Loreen, si mama mea este din Ardeal si imi aduci aminte de vacante petrecute acolo cand eram mica si mergeam la colindat si veneam acasa cu pantalonii inghetati si cu cozonac, nuci si mere...
Ce frumos mai era!

Eu de gatit nu am gatit nimic dar maine as vrea sa fac file de porc la cuptor cu unt si rozmarin, salata de ciuperci cu maioneza si usturoi, icre si carnatzi de casa...
Cam atat ca stam putin acasa, plecam intre Craciun si Revelion ...
Apoi sarmale face soacra-mea o tona si nu are rost sa ma mai stresez si eu...cozonac bun o sa halim de la mama ( eu am cumparat unul cu ciocolata si unul traditional). Ei poate mai fac si un tort de mere , sa vad ce timp mai am...dar mai bine nu , ca il mancam!

Craciunul este si sarbatoarea mea preferata...abia astept sa cantam colinde si sa vina moshu'...Il imbracam pe tati in mos , sa vedem cum il primeste Mariuca!

Beatrice, eu ma inscriu cu Mariuca pe lista la alexutu tau!
Stam si noi la coada , poate , poate...

Pun si io maine poze mai noi cu Bubu meu si cu bradutzul...
Beatrice, ia vezi poate ii place lui Alex de fata mea...

Somn dulce alaturi de bebicii vostri scumpi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Bey, deci vreau si io pastile d-alea de memorie. Intrasem mai devreme ca sa va dau un link de poze de cand am fost io nasha si m-am luat cu scrisul si am uitat.
Uite acilea http://pg.photos.yahoo.com/ph/diana2roro/album?.dir=/f0c4&.src=ph&.tok=phkHxHEBtjxM9T.e
Spuneti-mi daca merge ca e facut de fina mea albumul si nu stiu daca l-a facut public sau mi-l arata doar mie.

Andreea mamica lui Filip Stefan
Pozici cu Filip
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53375" target="_blank">Cum s-a nascut Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzumpiloi spune:

Mai ce nasha faina!

Se vede , Androix!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Meyy Androix, de ce duci tu atatea copii dupa actele familionului cand iei laptele praf?! La noi la cartier se cere doar sa arati copia dupa certificatul de nastere al copilului. Reteta, in original, si-o retin ei. In plus, persoana care vine sa ridice laptele se legitimeaza cu BI/CI... In fine, important e sa o treaca pe lista, cum ziceai si tu. Doctorita mea de familie ii trece pe toti ploduletii aflati pe listele ei, indiferent daca au sau nu nevoie de lapte. Numai ca nu iti vara mura-n gura reteta. Dar daca ceri, iti da pronto. Pentru asta are de la mine o bila alba
Olga, Nelia, imi pare bine sa va mai vad pe-aici.
Stefania, in Bucuresti se dau 3 cutii de Bebelac, si in fiecare cutie sunt doi saculeti. Felicitari pentru cele trei sferturi de borcanel!!! S-o tineti tot asa! La mai bine!

Cam slabut in seara asta... intr-adevar... Ioana, ce faci?

"Bine" ca mai merg si maine la serviciu, sper macar sa apuc sa citesc ce scrieti in noaptea asta... si de marti incolo iar o sa am de recuperat...
Carina si-a reluat programul de somn de la ora 20.00. Se pare ca ii place supita cu tot cu morcov si albitura. Azi, cel putin, a ras un castronel "in 10'", vorba soacra-mii.
Cam atata de la noi. Noapte buna!

Mergi la inceput

Tzumpiloi nu am nimic cu celelalte zone geografice,etnice,dar in ardeal mi se pare ca timpul sta in loc pe timpul sarbatorilor...si acum am intiparita in memorie ignatul facut ca la mama lui,cand animalul este parlit cu paie si frecat cu zapada,cand stai in casa la caldura la gura sobei si afara se aud colindatorii,cand in bucatarie miroase a minuni culinare...doamne cat poate sa-mi fie de dor de acele timpuri...ma bucur si ma intristez in acelasi timp ca fetele mele nu vor cunoaste aceste minuni...

Androix se vad pozele...si sa-ti fie de bine da imi pare rau ca-ti spun dar ai fost mai frumoasa ca mireasa,asa grasa cum spui tu ca esti...nu vrei sa fi cuscra mea?

Stefania faza de-asta am patit eu la farmacie cand m-am dus chitita sa-mi iau ceva pentru uituceala...pai sa mor daca vreo 10 minute mi-am adus aminte cum le zice...i-am tot desenat aleia ce si cum dar aia mai tolomaca ca mine habar nu avea...era vorba de ascolecitina...bomboanele copilariei mele,impreuna cu cavit 9,9 vita si multivitamin praful ala la cutie albastra pe care scria in chinezeasca...Pana la urma am plecat plina de draci pe mine ca nu eram in stare sa-mi aduc aminte...
Cu Bumbuta...go for it...

Nelia bine-mi pare sa te mai aud...ma bucur si pentru fetele tale ca sunt bine si cresc frumos...uite asa maine poimaine ne trezim cu petitorii la usa si ne intrebam cum a trecut timpul...
Apai cu colajul ...las ca nu stam in apa...

Fetele din tari straine daca nu ne mai auzim vreau sa va urez cele mai fericite sarbatori alaturi de puiutii vostrii,de sotii vostrii de toti cei dragi voua,sa savurati fiecare clipa a Craciunului...si sa ne vedem sanatosi la anu'...

"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

)Loreen, se vede treaba ca nu ai trait in Bucovina! E la fel de frumos sau cel putin era. Of, Doamne, ale tale baremi traiesc acolo... dar ale mele!?! Pentru Agata Romania este tara aia cu munti si de unde a venit bunica cu avionul... mai stie ea cite ceva, dar e teorie. Dar a vazut poze cu munti, avem una si pe Desktop si una din bunici a ajuns pina aici si a vazut si simtit macar ce e aia bunica (si eu soacra, dar asta e alta poveste ). Ce traditii, ce sarbatori... habar nu am daca va avea chef vreodata sa stie cum si-au trait parintii Craciunul! Of, uite asa as pe porcii de sus, care fac viata in acea tara insuportabila si chiar imposibila pentru unii si a trebuit sa ne luam cimpii si sa ajungem prin tari straine ca sa traim decent si sa bocim dupa vremurile bune! Acuma, eu is constienta ca amintirile despre Craciunul copilariei noastre sint pastrate in mintea si in sufletul nostru in cufarul copilariei si sint impregnate de aerul acesteia. Nimic, oriunde si oricind, nu va mai fi la fel si nu va mai avea aceeasi intensitate, frumusete, mister si tot ce vreti voi ca in anii minunati cind eram pitici... indiferent cum am trait. E o lume aparte, o lume mirifica, cu care nu mai avem contact decit prin ochii mintea si sufletul puiutilor nostri si prin amintirile pe care le purtam in noi. Dar tot e bine si atit, altii nu mai au nici macar aceasta sansa sau, daca o au, nu mai au puterea sa o valorifice. EI, hai ca m-a apucat si pe mine nostalgia! E sarbatoarea mea preferata si minunata, si perioada din an care imi place cel mai mult (si luna septembrie!), dar nu ma pot abtine sa nu fiu si un pic nostalgica dupa tot ce fuse si nu mai e! Craciun fericit si romanesc, voua tututor, oriunde v-ati afla in lume!

Cornelia, deAgata si Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com

Mergi la inceput

Vai Nelia n-am vrut sa deschid cutia Pandorei cu amintiri dureroase...Asa-i ale mele sunt aici si ce folos ...acuma sunt prea mici sa cunoasca lumea inconjuratoare insa mai tarziu,daca nu se schimba ceva totusi si in tara asta,vor ajunge sa dea piept cu o lume uratita...rea...rece...Daca lucrurile continua tot asa am sa ma lupt sa-si faca un rost afara printre straini decat sa stea aici si sa se roage in stanga si in dreapta pentru drepturile lor...Dar sa fim noi sanatosi pana atunci si poate se indura Dumnezeu si de tara asta,ca-i pacat sa ne pierdem valorile pe drumul spre libertate inceput acum 16 ani...

Na ptiu drace ce patrioata m-am facut...io care eram cat pe ce sa emigrez...

Cu Bucovina am luat-o original la Radauti unde am stat din 7 zile de concediu 5 cu masina in service...eu injuram cu foc la moldoveni si se infoaie seful de-acolo la mine ca moldoveni nusunt tot una cu bucovineni...pentru mine toti erau la fel ca tot "shi vrai"...dar la ce draci si concediu am avut ma mir ca nu am confundat Putna cu Derventul...

Mergi la inceput