O intrebare!

O intrebare! | Autor: m_floruta

Link direct la acest mesaj

Buna!
Sunt insarcinata in luna a 3-a si vreau sa stiu, daca sunt angajata la o firma(mai mult de forma, imi platesc contributiile), cand voi intra in concediu (prenatal si postnatal), va mai trebui sa platesc in continuare contributiile,sau firma va mai trebui sa plateasca ceva (cat voi fii in concediu si mai apoi cei 2 ani)?

Si ar mai fii inca ceva, daca o firma angajeaza o proaspata absolventa (din 19 sept,anul curent), nu beneficiaza de ceva subventii de la stat, eu asa stiam.

Va multumesc anticipat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Nu se mai plateste nimic cand esti in cic.
Angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi ai unor institutii de invatamant sunt scutiti pe o perioada de 12 luni de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj aferenta absolventilor incadrati si primesc lunar pe aceasta perioada etc etc etc
vezi legea 76/2002 pe pagina legislativa alui Marius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_floruta spune:

Multumesc mult Laura.
Mai era o parte a intrebarii care nu stiu daca ai remarcat-o...cand voi intra in concediul de maternitate (adica prenatal si apoi postnatal, cel de 126 de zile), va mai trebui sa platesc contributiile care le platesc acum?(la firma care m-a angajat formal).
Si am inteles ca vor fii niste bani pe care ii vom primi pt acest concediu (85% din salariul brut)...cine ii va plati?...angajatorul sau directia teritoriala de munca(din bugetul de stat),care va vira acesti bani in contul firmei si de care ar trebui sa beneficiez!?!
Iti multumesc inca o data tare mult.

Mergi la inceput