Miresele anului 2006 (32)
Raspunsuri - Pagina 26
Raza de soare spune:
Sambata, ca o nevasta desteapta, care si-a educat sotul sa o asculte, am mers sa luam bradut... Mi-era asa mila... brazi superbi, de 3-5 m, erau vanduti pe o suta de mii !!!... al nostru, de 3 m, doar pt ca a fost argintiu, l-am luat cu 150 ! L-am impodobit sambata seara, cand am terminat de facut curat... si e absolut superb !!! desi, cand ma pregateam sa incep sa-i pun beteala, imi zice puiu " Pui, bate-ma, omoara-ma, dar nu avem instalatie, ca a luat-o sora-mea... ". Nu l-am omorat, doar s-a dus la 8 seara sa caute... si a gasit ! si a luat 2, asadar avem 280 de beculete in pom si ne jucam la instalatii mai rau ca 2 copii, ca au 8 jocuri de lumini. Ce se mai intampla, nu va spun...
Asa... dupa ce am impodobit bradutul, n-am mai rezistat si am testat sarmalele... nu care cumva sa le fie rau celorlalti duminica... ... duminica am papat, impreuna cu socrii si cumnata ( al ei " sot " nu binevoieste macar buna-ziua sa spuna, se fereste de noi )... ma tot laudam ca niciodata nu mi-a fost rau... si na, c-am patit-o... asa eram... am stat cateva ore in pat, apoi ne-am prezentat la ai mei... unde iar am papat... dar am bagat si gogosari la greu, preventiv... am primit si 2 parfumele de firma, de la unul din fratii mei... si puiu' unul ( a cam facut discriminare )...
Ieri am papat acasa, apoi am fost sa-l cunosc pe bestu' puiului... si aici, bine ca am mancat acasa, ca in afara de o cioco calda, nimic-nimic... dar, mai bine ca nu ne-au servit; la un moment dat, sora respectivului ne povestea ca atunci cand au taiat porcul, caruia nu i-au facut analize, ficatul era plin de basicute, ca la pesta... Doamne ! cred ca daca mancam, in secunda aia tasneam direct spre spital !... am facut o fata... asa ca m-am lecuit de dorinta de a manca in vizite la persoane pe care nu le cunosc....
Si acum la sarmale... si pana ajung acasa mai e...
Raza de soare
Il iubesc pe cel mai bun ! ...
cri. spune:
Raza, daca vreti sa mergeti la munte, grabiti-va, ca astia anunta ploaie si topiri masive de zapada....acu nu poti sa stii cu meteorologii astia....
Don't worry, be happy!
Nunta noastra
ralu_trancu spune:
Neata!
Multumim de urari. Stefanul meu e la firma azi , sa dea de baut bineainteles.
Eu cu albinuta cu pregatirile.
Am intrat si eu pe forum, ca sa nu o las pe Razuca sa vb singurica. Asa ca sunt si eu pe aici.
dyadya spune:
quote:
Originally posted by Raza de soare
la un moment dat, sora respectivului ne povestea ca atunci cand au taiat porcul, caruia nu i-au facut analize, ficatul era plin de basicute, ca la pesta... Doamne !
Raza, spune-mi ca oamenii aia nu au continuat sa prepare porcul ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat!!! Doamne, unii sunt inconstienti?!Pai cu toata "durerea" de a arunca 100 si ceva de kile de carne, nici ca as avea vreo ezitare in a o face!
Apropo de brad, si noi am achizitionat unul superb, tot sambata, cu 100 mii!Adevarul e ca anul asta chiar mi-a fost mila de toti brazii taiati inutil. In primul rand ca, este evident, oferta a fost mai mare decat cererea-oare cine o hotara cati brazi sa se taie in fiecare an? N-o exista o centralizare a situatiei: cati brazi de import intra pe piata si in functie de asta sa se taie mai putini de-ai nostri? Si in al doilea rand, tolomacii astia au tinut la pret pana si-a luat lumea brazi din Polonia! pai cand vedea omu' brad de import, de-ala ca-n filme, cu 700 mii, si alaturi brad romanesc- care are o alta conformatie- tot cu 700 mii, tendinta era sa-l ia pe ala mai bogat, nu? Desi eu sunt adepta brazilor romanesti ca mi se pare ca numai ai nostri miros a ...brad, nu as fi dat 700 mii pe el. Probabil ca nu mai luam deloc daca nu scadeau preturile. Pe de alta parte daca brazii romanesti ar fi costat de la inceput 3-4 sute de mii, nici n-as fi stat pe ganduri, si n-as fi asteptat 24 decembrie pentru ca sa-l iau mai ieftin.
Adevarul dureros este ca, desi a avea brad in casa este o traditie de care tin cu dintii, trebuie sa recunosc ca in ritmul asta in cativa ani nu vom mai avea ce brazi sa luam! Plus ca i-as condamna la ani grei de inchisoare pe cei care taie brazi de unde le tuna lor!
Nu ma intelegeti gresit, ador sa am brad in casa de Craciun, dar mi-as dori sa aiba si copiii mei parte de asa ceva, nu sa le spun: mama, cand eram eu mica, erau niste pomi numiti brazi, care se impodobeau de Craciun. Dar pentru ca i-am facut pe toti araci, uite, ti-a luat mama unul de plastic !!!!!
Raza de soare spune:
quote:
Originally posted by ralu_trancu
Fetelorrrrr!!!
Ce ziceti?
Sa pun ceapa in vinetele pentru invitati?
Si in icre?
Io asta zic... personal sunt mare fan-condimente... romanesti, desigur... si daca salata de vinete sau icrele nu au ceapa, mai bine nu mai pap...ca parca n-au nici un gust... bine, sunt si din aia carora le plac fara, sa nu miroasa, dar cu o gumita se rezolva, zic eu... si daca ei nu vor, adu, fata, mie, ca eu nu-mi fac pb d-astea... ( va si vad, aoleu, Raza miroase numai a ceapa si-a usturoi... Nt', ca nu-i asa !... )...
Raza de soare
Raza de soare spune:
quote:
Originally posted by cri.
Raza, daca vreti sa mergeti la munte, grabiti-va, ca astia anunta ploaie si topiri masive de zapada....acu nu poti sa stii cu meteorologii astia....
Don't worry, be happy!
Nunta noastra
Nu ne grabim, ca am vrea sa mergem dupa reve... multumesc, oricum !
Raza de soare
Raza de soare spune:
quote:
Originally posted by dyadyaquote:
Originally posted by Raza de soare
la un moment dat, sora respectivului ne povestea ca atunci cand au taiat porcul, caruia nu i-au facut analize, ficatul era plin de basicute, ca la pesta... Doamne !
Raza, spune-mi ca oamenii aia nu au continuat sa prepare porcul ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat!!!
[quote]
Ba da ! Si au si mancat !... si zic ei ca e totul in regula... sa speram !
Raza de soare
ralu_trancu spune:
te asteptam Raza, pe seara la bufetul nostru suedez. pe seara ca acu de -abia m-am apucat.
salata de vinete,
salata de icre
bruschete cu mozzarella
ton cu lamaie si piper
tartine cu jambon
tartine cu muschi azuga
si cu sunca de curcan
placinta cu ciuperci
placinta cu dovleac
saratele cu chimen
tort de sarlota cu visine alcoolizate.
ca bauturi: vin alb, sangria, whisky, suc si apa
Raza de soare spune:
quote:
Originally posted by dyadya
Apropo de brad...
Adevarul e ca anul asta chiar mi-a fost mila de toti brazii taiati inutil. In primul rand ca, este evident, oferta a fost mai mare decat cererea-oare cine o hotara cati brazi sa se taie in fiecare an?...in al doilea rand, tolomacii astia au tinut la pret pana si-a luat lumea brazi din Polonia! pai cand vedea omu' brad de import, de-ala ca-n filme, cu 700 mii, si alaturi brad romanesc- care are o alta conformatie- tot cu 700 mii, tendinta era sa-l ia pe ala mai bogat, nu?
Sambata, la Big, nu era vanzator de brazi ( cum s-or numi, de fapt ? ) care sa nu-si blesteme zilele, sa nu injure, ca a pierdut o gramada de bani... si le ziceam de la obraz, cine i-a pus sa ceara 4-5 mil pe un brad, cand aia perfecti, din import, dar fara parfumul de brad, adevarat, sunt 5-700.000 ? sigur ca oamenii i-au ales pe aia si eventual, au luat si un odorizant cu parfum de brad...
Am vazut brazi superbi, cu 70.000 ! M-a impresionat gestul unui OM: era un nene cu baietelul de mana, iar ala mic se ruga sa-i ia si lui un bradut... tatal, probabil nu-si permitea... OMUL a luat un bradut un pic mai mare decat piticul respectiv si i l-a dat gratis ! La urma urmei, ce mai facea cu el ? Aveau camioanele pline cu brazi... buni de pusi pe foc sau de parasit in mijlocul orasului, cum am vzut la tv... oricum, cred ca la inceput si-au scos parleala...
Raza de soare