concediu medical

Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema!
Sunt insarcinata in luna a 6-asi de ceva timp stau in concedii medicale. Lucrez in invatamant ca suplinitor calificat, post obtinut prin concurs in vara, cea mai mare nota pe judet la disciplina mea. La scoala am zis acum aproximativ 2 sapt ca probabil nu mai vin pana la vacanta (care este intre 24 dec - 8 ian inclusiv), dupa care voi intra probabil in prenatal. Dar nu am semnat nimic.
Acum mi se reproseaza de la scoala ca nu mi-am luat medical si pe perioada vacantei si ca ii incurc. Nu pot plati cica 2 persoane pe aceasta perioada, 24 dec - 8 ian.
Totusi raman la ideea ca postul e inca al meu iar persoana respectiva ma inlocuieste la plata cu ora. Secretara a zis ca nu e plata cu ora ci ca e pe toata norma mea, drept care e legal sa fie platita in vacanta, desi e acolo de doar 2 sapt.
Asta ce vrea sa insemne?
Ce e legal, de fapt? Cine va fi platit?Secretara a ramas cu ideea ca "vede ea ce face"...
Raspunsuri
marius spune:
Nu prea am inteles situatia ta insa sunt certe urmatoarele:
1. Pe perioada concediului medical va trebui sa prezinti actele constatatoare privind incapacitatea temporara de munca (concediul in sine)
2. Pe perioada in care nu ai concediu medical trebuie sa te prezinti la serviciu indiferent daca este vacanta sau nu, dreptul tau legal fiind legat strict de concediul de odihna prevazut in contract si aferent perioadei de timp in care ai fost efectiv la serviciu deci la catedra.
3. In perioada concediului prenatal si mai apoi CIC contractul tau de munca va fi suspendat si pe aceasta perioada in mod legal va fi incadrata o alta persoana pe catedra ta. Tu vei avea dreptul la indemnizatii asa cum sunt ele calculate sau prevazute in cuantum fix dupa caz, conform dispozitiilor legale in vigoare.
4. Nu are nici o relevanta nota obtinuta la concurusul pt ocuparea postului vacant.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
dianad spune:
Kit, sunt in aceeasi situatie cu tine, numai ca in cazul meu nu sunt probleme pe perioada vacantei deoarece ma inlocuieste un pensionar ce este platit cu ora. Cel mai bine este sa ceri secretarei sa-ti arate decizia de numire pe post a persoanei care iti tine locul. Tu ai obtinut postul prin concurs, ai o decizie si te poti intoarce oricand din medical. Cred ca cel mai bine este sa te adresezi inspectorului de personal de la inspectoratul scolar. Si sa-ti dea in scris cum va proceda scoala.DianaD 23+