Daca sunteti in CIC - cititi urgent!
Raspunsuri - Pagina 4
Rozi spune:
quote:
Originally posted by Shobo
eu acum am vb la firma si mi-au zis ca desi NU sint obligati de lege, ne vor ajuta ei cu depunerea dosarelor din februarie incolo pe toate mamicile aflate momentan in CIC dar ca plata pe ian 2006 tb sa mergem singurele sa o ridicam (cu ceva acte probabil) de la Directia Muncii din teritoriu unde ne aflam.
deci cam asta e, legea nu-i obliga, dar unde e putina bunavointa si intelegere fata de saracele mamici care NU AU TIMP deloc de drumuri cu copiii ... se poate!
Salutam mami de Codrin!
Este adevarat ca nu-s obligati prin lege, ca e nevoie de putina bunavointa.
As vrea insa sa ne axplice angajatorul tau cum vei primi tu in ianuarie, de la Directia Muncii, niste bani despre care aceasta Directie nici nu stie ca trebuie sa ti-i plateasca, nici nu stie daca ai dreptul sau nu, atata vreme cat dosarul care spune toate astea va fi depus abia in februarie ?!? 'Ai?!
Shobo spune:
Buna Rozi!
si eu te salu!
deja e hilara treaba... asta nu mi-au mai zis angajatorii mei 
nu-mi mai fac pb pt o luna acolo deocamdata... vad eu mai incolo, macar sa fie clara treaba din febr incolo. mai intrebam 
pupici
Mamica lui Codrin din 21.02.2005
Codrin
Shobo spune:
Rozi, uite exact mesajul de la ei (poate tu intelgi mai bine decit mine):
Legea nu precizeaza ca aceasta este obligatia firmei insa pina la urma dosarul va fi depus de firma. Plata din luna 01.2006 o face Directia de munca iar firma nu mai plateste nici-un ron .....Deci noi facem demersurile .....nu stiu ce va mai urma in legatura cu mamicile....Legea cu plata acestei indemnizatii pentru mamici i-a obsedat atit pe legiuitori cit si pe guvernanti (pur si simplu a fost modificata legea de zeci de ori)
Sarbatori fericite si trebuie sa le multumesti guvernantilor pentru bunele intentii
Mamica lui Codrin din 21.02.2005
Codrin
cris1511 spune:
Fetelor, help!
Am sunat la firma si nu stia nimeni nimic despre vreun dosar care trebuie depus. Nu stiu ce sa fac. Eu am depus cerere pt CIC2 incepand cu 1Dec2005 cand mi-a expirat CIC1. Cine ma mai plateste in Dec? Eu am inteles ca tot firma si din ian Directia de munca.Dar ce trebuie sa contina dosarul si unde il depun (in afara de primaria de sector care am inteles ca primeste dosare din ian 2006) stie cineva (adresa exacta)?
Mersi mult pt ajutor,
Cristina
anyc79 spune:
Dosarul atat al firmei cat si al nostru treb sa contina:
-o adeverinta tipizat pe care au primit-o deja prin posta firmele
-o cerere tip (care nu a aparut inca) care se ia de la Primarie(de fapt de acolo de unde ati ridicat banii pt nastere)
-o cerere adresata primarului prin care soliciti indemnizatia pt cresterea copilului incepand cu 1.01.2006 in care treb sa precizezi: domiciliul, BI, CNP si data incetarii concediului postnatal
-o declaratie pe proprie raspundere din partea sotului ca nu se afla in CIC
-copie (dar nu am auzit ca ar trebui legalizata-nici in ordonanta nu specifica) de la BI si certificatul copilului. BI si certificat in original treb sa le ai la tine in momentul depunerii pt a se specifica pe copii: conform cu originalul.
Cererea adresata Primariei va deveni tip si se va depune lunar cu declaratia sotului.
Deocamdata toti spun ca vor trebui depuse personal, dar dupa 3 ianuarie pt ca plata sa inceapa in februarie(pt ianuarie).
teodraghici spune:
Anyc79, eu nu inteleg de ce trebuiesc atatea acte, pt ca uite ce scrie in Normele metodologice de aplicare a OU 148:
"ART.30 (1) În vederea asigurării continuității plății indemnizațiilor pentru creșterea copilului stabilite conform prevederilor Legii nr.19/2000, angajatorii, plătitori ai acestui drept, depun la direcțiile teritoriale din raza de domiciliu a beneficiarilor, dosarele aferente indemnizațiilor pentru creșterea copilului aflate în plată în luna decembrie 2005, inclusiv dosarele care conțin cereri pentru care dreptul nu a fost încă stabilit.
(2) Dosarele prevăzute la alin.(1) conțin, în principal, următoarele documente în copie, certificate pentru conformitate cu originalul:
a. cererea de acordare a drepturilor înregistrată la angajator;
b. certificatul de naștere al copilului și, după caz, livretul de familie;
c. buletinul ( cartea de identitate);
d. certificatul privind încadrarea copilului într-o categorie de persoane cu handicap, după caz;
e. adeverință, eliberată de angajatori, din care să reiasă îndeplinirea condițiilor de stagiu de cotizare cerute de Legea nr.19/2000, cu modificările și completările ulterioare, situația deschiderii dreptului la indemnizația pentru creșterea copilului și a duratei acordării acesteia. Modelul adeverinței este cel prevăzut în anexa nr.4.
(3) În vederea întocmirii evidenței privind indemnizația pentru creșterea copilului, persoanele ale căror drepturi de indemnizație pentru creșterea copilului fac obiectul alin.(1), depun la primăria din raza de domiciliu numai cererea pentru acordarea, începând cu data de 1 ianuarie 2006, a indemnizației pentru creșterea copilului reglementată de ordonanța de urgență, situație în care condițiile procedurale prevăzute de OUG nr.148/2005 se consideră a fi îndeplinite."
Mie mi se pare destul de clar....nush voua????
si BB Fulvia
Rozi spune:
quote:
Originally posted by anyc79
-copie (dar nu am auzit ca ar trebui legalizata-nici in ordonanta nu specifica) de la BI si certificatul copilului.
Nici sa nu va duceti pana la notar sa legalizati BI - NU se legalizeaza!
O stampila, o semnatura, scrise cuvintele "conform cu originalul" - sunt suficiente.
codruta_grg spune:
Eu pe firma nu am primit nici o adeav tipizata.
Codruta &
Petra Alexandra (9 august 2005)
Poze cu noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra
www.euroski.go.ro" target="_blank">Scoala de Ski
anyc79 spune:
Pt teodraghici:
Am impresia ca ce s-a discutat pana acum a fost degeaba. Firma depune un dosar iar noi vom depune un altul identic.
Asta e legea!
laura radulescu spune:
Anyc, degeaba te stropsesti asa la Teo, ca nu peste tot e la fel! Daca autoritatile in Craiova sunt mai harnice, bravo lor, insa in Bucuresti si in alte orase...................