lapte matern sau lapte praf?

lapte matern sau lapte praf? | Autor: iustina

Link direct la acest mesaj

Problema mea e defapt ca nu mai am lapte suficient si as vrea sa aflu
o metoda pentru marirea cantitatii\productiei de lapte matern pentru ca altfel ma vad nevoita sa recurg la lapte praf. Mentionez ca folosesc pompita pt a recolta laptele dar aceasta metoda si toate celelalte citite in articole nu da roade. BBul meu a crescut(are 4 luni, 6.800 kg, 67 cm)e un mancacios si nu-i mai fac fata. Doctora pe de alta parte nu ma crede ca nu am lapte suficient pt ca, spune
a luat ff bine in greutate. Eu ce sa ma fac caci bbul plange de foame dupa fiecare masa.
Va salut mamicilor, bbeilor, taticilor!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andreea spune:

Nu stiu sa-ti raspund la intrebare dar iti scriu pt ca si eu am trecut prin asa ceva pana acum 2 saptamani cand l-am intarcat pe Vladut (5 luni si jumatate, 8.400kg).
Si el lua bine merci in greutate dar dupa 4 luni il alaptam ziua cam la o ora jumatate iar noaptea la trei ore. Cand am ajuns sa ii dau sa manance noaptea la doua ore am renuntat pentru ca eram epuizata si fizic si psihic. Probabil ca daca as fi rezistat sa continui asa s-ar fi ingrasat in continuare. Dar era rau si pentru el ca nu se odihnea si era in permanenta marait iar eu ajunsesem in asa hal incat cand vedeam ca trebuie sa "prestez" din nou incepeam sa plang.
Nu vreau sa fac o pledoarie pro-intarcat, ti-am scris numai din solidaritate pentru ca inteleg prin ce treci.
Andreea.
P.S. am auzit ca ceapa ar spori "productia" dar poate afecta gustul lapticului, eu n-am incercat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

berea nealcoolizata face minuni ,garantat,incearc-o

Roxy si Cristi cel vorbaret

huianur

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Da-i completare cu lapte praf. Eu l-am alimentat mixt din aceleasi motive. Ii dadeam sa suga la san apoi ii completam cu lapte praf. Inainte de culcare mai ales. In felul asta de la 3 saptamani a dormit 8 ore pe noapte. Nu a dus la intzarcare la noi, l-am intzarcat cand am vrut eu si din motive obiective. Se spune ca unii bb-i nu vor sa pape si san si biberon pentru ca se lenevesc si nu mai vor sa "munceasca" la san, preferand sa vina papa mai repede din biberon. La noi n-a fost asha. Eu zic sa incerci. Marirea productziei de lapte nu stiu cum se poate face, se spune ca doar daca bb suge des de tot. Pompa ajuta, dar astea manuale nu sunt bune de nimic, cele electrice de spital sunt bune cu adevarat.

Sanatate!

Ruxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

Incearca sa mananci fff multa branza si ffffffff multa carne, sau poate ii mai diversifici alimentatia , uneori aceste trucuri, chiar dau roade .Numai bine pentr voi!

Maryam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela spune:

In primul rand, NU INTRA IN PANICA!!!
Intr-adevar, bebe a crescut f. bine si trebuie sa te gandesti mai intai la asta - uita-te la el ce frumos e si realizeaza ca asta e doar datorita TIE!

Eu nu m-am confruntat inca cu problema asta si sper nici sa nu am parte de asa griji - Ilinca are 3 luni si 10 zile - dar in locul tau, decat sa-i dau lapte praf, mai bine as incepe diversificarea!
Si asa as impaca si capra si varza!

A, si la mine nu a tinut figura cu berea, dar a mers si merge de minune ceaiul de fenicul. Cand am o zi mai agitata - beau 2 cani de ceai si e perfect- abia o astept sa se trezeasca si sa pape!
Si, chiar daca poate o sa se rada de ce scriu acum, fff important mi se pare sa gandesc pozitiv! Sunt f. convinsa ca mama natura si ritmul Ilincii isi fac treaba - doar a functionat la mama mea care a crescut 3 copii, si la bunica mea - si tot asa!

Si nu te stresa inutil! Esti obosita - odihneste-te! Si curatenia in casa si gatitul si vizitele sunt facultative - bebe e pe primul loc!

Iti doresc nervi tari si muuult, mult laptic!

Numai bine la mamici si la bebici!
Manu si Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iustina spune:

Va multumesc mult de tot, deja ma simt mai bine !
Am incercat berea fara alcool, dar fara succes. Pompita o folosesc
din obligatie de cand s-a nascut Victoras pt ca mananca numai din biberon. Sunt intr-adevar stresata deoarece trebuie sa ma descurc singura cu treburile si nu prea mai fac fata.
Mananc multe lactate si destul de multa carnita avand in vedere ca am
fost vegetariana.
O sa incerc cu ceai de fenicul. Merci de sfat.
Lapte praf as vrea sa-i dau eu pe cont prorpiu (v-am spus ca doc nu vrea sa-mi dea) dar nu prea stiu cum sa incep. Cat sa-i dau la inceput?
Diversificarea am inceput-o cu o masa de fructe. Atat mi-a dat voie doc.
Inca o data multumesc pt solidaritate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Nu conteaza cat ii dai la inceput, adica nu exista o cantitate fixa, dupa ce papa lapticul tau, daca vezi ca mai vrea, ii dai lapte praf si va papa el cat ii trebuie, dupa care se va opri. Cred ca nu ai lapte suficient si pentru ca pompezi in loc sa alaptezi. E o minune ca ai ajuns pana la 4 luni jumate in felul asta, ai avut mare putere! Cand bb suge la san, stimuleaza mult mai bine productzia lactata decat o pompa.
Doctorii zic ei teorie, dar fiecare mama vede cum reactzioneaza copilul ei si simte ce trebuie sa faca. Eu am patzit la fel in primele 24 ore dupa ce s-a nascut bb, cand nu venise inca laptele, doar vreo 2ml de colostru pompam la inceput, pana a invatzat el sa suga, apoi sugea el, dar tot nu aveam lapte. Tipele de la spital ca nu, ca nu ii trebuie alt lapte, ca e colostrul concentrat si ii ajunge, asha ca nu imi dadeau lapte praf sub nici o forma. Bb plangea de foame, asha ca mi-am cerut externarea dupa 24 ore, desi aicise sta 48 ore in spital. Nu voiau sa imi dea drumul, dar n-au avut ce face. Am ajuns acasa si i-am dat lapte praf, plus san si a mers f. bine. Laptele praf a fost doar ca si completare si nu are ce rau sa ii faca.
Sanatate!

Ruxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jade spune:

lichide multe, odihna, odihna si iar odihna si fii cat se poate de calma ... eu era sa pierd laptele cand Andrei avea doar 6 saptamani din cauza oboselii (nu are cine sa ma ajute, parintii mei sunt in provincie, socrii sunt ocupati), care oboseala ducea si la o stare de mare nervozitate. cand mi-am dat seama ca bb plange de foame si cat de mult a scazut secretia lactata am innebunit pt ca era atat de mic ... asa ca am rugat/o pe mama sa-si ia concediu. din momentul in care a venit ea nu am facut altceva decat sa ma odihnesc, sa beau lichide in nestire (ceaiuri de chimen/anason si apa, mai putin suc) si l-am pus pe Andrei foarte foarte des la san. sa stii ca te admir pt. vointa de care ai dat dovada chinuindu-te cu pompa atatea luni. si totusi, Victoras chiar nu vrea sa traga din san nici macar un pic? la maternitate nu l-au invatat daca el nu stia?

p.s. odihneste/te, odihneste/te cat mai mult!
Mada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pystim spune:

Ai primit destule sfaturi, eu ce pot sa-ti spun sa ai incredere in tine si in instinctul tau. Eu am avut si prea mult lapte copilul meu are 11 luni si jumatate si inca il alaptez seara si dimineatza. Am avut mare noroc ca a mancat la san de la inceput, desi am nascut cu cezariana si trei zile nu mi l-au dat la san am avut lapte slava Domnului.Eu cred ca important e sa bei mmult ceai si lichide sucuri de fructe cat incape, cat despre carne ce sa zic cred ca e o poveste pentru ca eu n-am mancat carne, nu pentru ca sunt vegetariana ci pentru ca nu prea sunt mancatoare de carne. Sunt convinsa ca lichidele sunt baza pentru ca dupa ce mi l-au adus, dupa ce trei zile am baut numai lichide si am mancat supa strecurata aveam lapte cat pentru toti cei 4 copii din salon, de ziceau asistentele care ma ajutau sa ma mulg, ca nu mai stiam ce sa fac cu laptele ca-mi curgea pe mine de ma udam toata, sa nu mai beau lichide si cum eram la regim nici lichide nici mancare ,apoi cum trec toate, a trecut si asta.
Eu am tinut regim si am mancat numai fructe ceaiuri, supe, iaurturi sucuri de fructe si am avut lapte de plangeam la un moment dat.Fiecare avem un stres.
Despre sfatul doctoritzei cu numai o masa de fructe, sa stii ca e ciudat cati medici atatea opinii. Doctoritza mea de la 2 luni mi-a introdus sucurile (asa stia ea) ca eu nu i-am dat decat de la 4 luni jumate cate 10 mililitri cam de doua ori pe zi ca aveam lapte, si pe la 4 luni jumate deja mancam pireuri de fructe si supa de legume strecurata ( asa stia doctoritza) ca eu pe la 6 luni am inceput cu pireurile de fructe. Dar iti repet eu puneam lapte la frigider atata aveam si cred ca e adevarat ca lactatia e stimulata si de alaptatul la san direct. Daca nu-ti ia sanul,ca se mai intampla incearca cu mameloane artificiale eu ti le recomand pe cele de la Chico pentru ca sunt finutze si poate le confunda cu biberonul, sigur daca asta e problema.Succes si decat lapte praf incearca sa-i dai spre complectare sucuri de fructe, pentru 4 luni e indicat,sucul de mere,morcovi, piersici se zice ca si rosii (eu i-am dat mai tarziu cel de rosii dupa 6 luni)1-2 ori intre mese +pireu de fructe (banane,pere,struguri-1 data de la 5 luni suap de legume 1 data pe zi (inlocuieste o masa) = piure de cartofi, legume, 1 data + cereale fara gluten, orez, porumb (sunt si cereale instant de la Nestle ) eu le-am folosit cele care se preparau cu apa.
Am zis ca nu dau sfaturi si uite cat am scris! Ok .Succes inca o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alssa spune:

Cum adica doctorul nu vrea sa-ti dea lapte praf ??? I-ai spus ca bebeul tau plinge de foame ?

Io ma fac terorist international, pe cuvintu' meu de pionier ! Ii alerg pe toti medicii pediatri din tzara asta si cind le-o fi sete de atita alergat o sa refuz sa le dau apa ! Bai frate, in ce lume traim...

Mergi la inceput