Factura Cosmorom-Este posibil asa ceva?
Uitati care e situatia: prin 2002 sora mea a incheiat un contract cu Cosmorom si a primit un telefon tip caramida pe gratis. Cred ca a avut un contract pe un an pe care l-a intrerupt. Nu a platit ultima factura decat ulterior si a platit-o dublu pentru penalizari( nu i-a cerut-o nimeni si a facut-o din proprie initiativa ca asa auzise ca se procedeaza la companiile telefonice). Acuma i-a venit o scrisoare de la un avocat cum ca trebuie sa plateasca vreo 16 mil in penalizari si 0 Lei pentru servicii. S-a mai intalnit cineva cu situatia aceasta? Este posibil sa trimita factura (de fapt nici nu e o factura fiindca nu explica nimeni suma aceasta, au trantit acolo un numar fara explicatii)dupa atata timp? La cat timp se claseaza o factura? Pe cine sa contactam pentru un sfat? Va multumesc
Raspunsuri
laura radulescu spune:
Contactati-i intai pe cei care v-au trimis factura sa vedeti exact despre ce este vorba.
E posibil sa fie taxa pe care trebuia sa o plateasca pentru intreruperea contractului mai devreme decat se prevedea, suma la care s-au adaugat penalitatile. Dar este cea mai mare nesimtire sa astepti atata timp sa anunti. De ce? Ca sa se acumuleze bani. Am intalnit exact aceeasi situatie dar la o firma concurenta.
olguttza spune:
Si o colega de-a mea a patit acelasi lucru: fi'su a facut un abonament la Cosmorom in 2001. Acum cateva zile i-a venit acasa o scrisoare de la o firma de recuperare creante (kasolventzia), angajata de preluatorii Cosmoromului (Cosmote), in care se solicita, in termen foarte scurt, plata a peste 12 milioane, suma reprezentand, zic ei, 800.000 "contravaloare servicii" + 11 milioane si ceva "penalitati de intarziere". Se spune in aceeasi scrisoare ca data ultimei facturi este 8.01.2002. In toti acesti ani nu s-a primit nici o somatie/citatie. La doua zile dupa primirea acestei scrisori, am sunat la firma KSI sa cer (m-am implicat eu, dat fiind ca respectiva colega e ceva mai in varsta si credea ca nu se pricepe) detalii despre acel abonament, despre care familia fie n-a stiut de la bun inceput, fie a uitat cu desavarsire. Mi s-a facut legatura la vreo 3 birouri, in final spunandu-mi-se ca ma vor contacta ei in maxim 30 minte. Au trecut cateva ore, am sunt din nou, de data spunandu-mi-se ca cea care a semnat respectiva scrisoare nu e "momentan" in birou si cu ea trebuie vorbit. N-am mai sunat, ci am facut o scrisoare in care ceream copie dupa contractul facut cu Cosmorom, copii ale facturilor, copii ale eventualelor citatii/somatii de plata trimise de companie in decursul acestor 3 ani (dar neprimite niciodata), copii ale altor documente din care sa reiasa calcularea penalitatilor si posibilitatea platii esalonate a sumei totale de 12 milioane. Aceasta scrisoare am trimis-o si pe mail si pe fax, in data de 13.12.2005. A trecut o saptamana si n-am primit nici un raspuns, nici macar un telefon in care sa se comunice ca scrisoarea a ajuns si ca va fi solutionata - macar din politete si respect fata de clienti.
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20718;29/st/20060803/dt/7/k/6724/preg.png
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev214pr_.png
heny spune:
Din contractul meu cu Cosmo reiese ca trebuie sa trimiti o notificare de reziliere catre Cosmo . Abonamentul va fi considerat incheiat dupa 30 de zile de la primirea notificarii, clientul fiind obligat la plata integrala a datoriilor restante. Daca contractul inceteaza la initiativa Cosmo, deci unilateral pe diverse motive, Cosqmo va opera fara drept de notificare. In termen de 60 zile de la incheierea contractului va returna clientului sumele depuse cu titlu de garantie, mai putin acele sume datorate de client catre Cosmo.
La plata se spune asa: in caz de neplata, clientul este de drept de intarziere fara notificare prealabila (plus ca sunt si majorari pe fiecare zi de intarziere).
La valabilitate: dupa perioada de valabilitate, contractul se considera reinnoit.
Eu deduc de aici ca sora ta nu a reziliat prin nota scrisa contractul cu ei care s-a prelungit pana azi. Chiar daca nu a avut convorbiri, pe factura trebuie sa figureze plata abonamentului lunar. Daca nu a fost achitat de multa vreme, banuiesc ca ei contunua sa factureze in continuare abonamentul plus penalitatile de intarziere. Dar in tot acest timp, unde veneau facturile? Daca Cosmo nu a incetat contractul atunci emitea facturile in continuare. Si cei 16 mil de penalizari pentru ce suma sunt aplicati?
Sunt valurita!?
Heny
Loreena spune:
si sotul meu a patit ceva asemanator ii mai ramasese de plata un rest de o suta si ceva si i-au venit penalitati o scrisorica........bneintele o suma enorma..s-a dus acolo la ei si a discutat si a platit doar restanta fara penalizari........
www.babiesonline.com/babies/c/carlamaria/" target="_blank">Carla-Maria
Poze cu toata Familia