Cuoarea ochilor putin diferita.

Cuoarea ochilor putin diferita. | Autor: karol

Link direct la acest mesaj

Fetita mea in varsta de 1 ani si 3 luni are un ochisor caprui inchis iar celelalt este caprui mai deschis.Acum nu se mai vede diferenta, decat eu o vad ca stiu dar ceilalti nu au vazut-o niciodata.
Pe la 4-5 luni am observat aceasta diferenta.Eram disperata pt ca ochisorul care acum este mai inchis la culoare incepuse de pe atunci sa se capruiasca iar celalalt era in continuare albastru.Pe atunci eram disperata pt ca, credeam ca copilul meu va fi rasul celorlalti cu un ochi albastru si unul caprui.Va dati seama ce diferenta?
Acum ma bucur ca nu se mai vede si este un ca toti ceilalti.Mai este cineva in aceasta situatie?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns PITI spune:

KAROL,AL MEU BEBE ARE O CULOARE NEDEFINITA SI ISI SCHIMBA CULOAREA IN FUNCTIE DE CUM ESTE IMBRACAT.DACA ESTE IMBRACAT IN ALBASTRU II ARE UN ALBASTRU INCHIS ETC....DACA ESTE INTR-O CULOARE NEUTRA ,ADICA DE EX ROSU II ARE PE MARGINA ALBASTRI SI IN INTERIOR CAPRUI. ARE 11 LUNI.CREZI CA SE MAI SCHIMBA CULOAREA?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Micuta mea, de 1 an si 2 luni, are ochii de o culoare nedefinita, inca. Pe la 2 luni, ochiul drept era mai inchis la culoare(spre caprui) iar ochiul stang era albastru inchis. La 6 saptamani, si din nou la aproape 8 saptamani, i-a fost curatat canalul lacrimal de la ochiul drept, timp in care a facut tratament cu "Maxtrol". Cred ca la ea, asta era cauza diferentei de culoare la cei 2 ochi. Pana pe la 1 an ochii ii erau de un albastrui-verzui inchis dar la ochiul drept se observa o nuanta mai inchisa, catre caprui. Acum, sunt la fel, dar in functie de cum este imbracata sau de lumina de afara, acestia sunt ba de un verde-albastrui inchis, ba de un caprui deschis-verzui. Eu am ochii verzi, sotul are ochii caprui. Probabil ca, ea ii va avea caprui-verzui.

Nina&Cristinuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

lui Cristi i-au ramas la fel ca la nastere ,adica albastrii.Nu i s-au schimbat deloc ,cu toate ca ne asteptam ,pentru ca eu am ochii verzi si sotul meu caprui.Dar mititelul meu a vrut sa aiba ochii strabunicii lui adica albastrii.Deci nu-i o regula cu toate ca la carte scrie ca gena mai puternica (in cazul nostru caprui predomina si ea este raspunzatoare de culoarea ochilor copiilor ,dar la noi nu a fost asa.
Insa in legatura cu ochi de culori diferite ,sora mea are un ochi caprui si unul caprui verzui ,adica are o pata pe ochi mai verzuie,dar doctorii au spus ca nu e nimic in neregula si ca asa sunt ei pigmentati ,dar sa stiti ca nu e nimic de ras si nici caraghios cum credeti ,ci arata foarte bine si este foarte frumoasa(nu ca este sora mea ...ci asa e )si unde mai pui ca este semn distinctiv ,adica o descoperi dintr-o mie...

Roxy si Cristi cel "vorbaret"

huianur

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karol spune:

fetelor,
Anina_n povestea noastra este ft asemanatoare pt ca si fetita mea s-a nascut cu canalul lacrimal infundat sau prea ingust si pana acum i l-am desfundat de vreo 3 ori.Inainte de a recurge la asta doctorul mi-a recomandat tot felul de solutii pe baza de colargol, penicilina si altele pe care i le-am pus in ochisor, ochisorul care astazi este mai innchis la culoare decat celalalt.Doctorii mi-au zis ca nu din cauza asta are ochiul mai inchis, ca asa s-a nascut ea.Eu nu am crezut niciodata si acum sunt convinsa ca de vina sunt toate acele solutii.Tie ti s-a intamplat acelasi lucru deci...
Si acum ochisorul cu probleme lacrimeaza mai mult, este putin umflat dimineata, deci este mai sensibil.
Karol si Michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karol spune:

Piti,
tau are ochii in coloarea aia cameleon la care am visat toata viata.Tot timpul o sa i se schimbe culoarea ochisorilor in functie de hainute si cand se va face mai mare si in functie de starea sufleteasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

E...acum sunt, si eu, ferm convinsa ca tratamentul acela este de vina.
Cristinuca nu mai are probleme cu ochiul, defel. Cunosc alti copiilasi(de 3-4ani), la care nu le-a fost curatat canalul lacrimal, parintii nefiind indrumati la oftalmolog, la care ochiul cu probleme se inroseste si lacrimeaza la o raceala. Eu ma bucur ca a avut acele 2 interventii, desi asa plangea micuta , dar nu mi-a convenit tratamentul indelungat cu "Maxtrol".

Nina&Cristinuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladosmina spune:

Karol, si la Vlad a fost la fel, cam la aceasi varsta cu a fetitei tale( unul era mai verzui si unul mai caprui). Ca si la voi diferenta nu era vizibila si doar eu cu sotul o observam pentru ca stateam tot timpul cu ochii pe Vlad:).
La fel gandeam si eu, ca e dificil sa fii "diferit" de ceilalti si ca o sa se simta marginalizat mai tarziu.
In final insa ochii au capatat aceasi culoare si explicatia ar fi ca schimbarea a avut loc pe rand.
Vlad nu a avut canalul lacrimal infundat, deci nu cred ca asta sa fie motivul.
Ai rabdare, mai ales ca situatia s-a ameliorat in timp, deci se normalizeaza.

Mergi la inceput