Transferul dosarelor aferente indemnizatiilor pentru cresterea copilului
Incepand cu data de 1 ianuarie 2006, indemnizatia pentru cresterea copilului urmeaza a se acorda de catre directiile teritoriale de munca, solidaritate sociala si familie, in baza prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului.
In acest sens, angajatorii care platesc in prezent astfel de indemnizatii vor proceda la urmatoarele:
Odata cu declaratia nominala lunara, ce urmeaza a fi depusa pana pe data de 25 decembrie 2005, vor depune la casa teritoriala de pensii fisierele cuprinzand datele de identificare a persoanelor aflate in plata indemnizatiei pentru cresterea copilului, inclusiv a celor care au inregistrat cerere dar pentru care dreptul nu a fost inca stabilit. Datele sunt solicitate intr-un format unic care poate fi descarcat de pe site-ul www.cnpas.org. Tot aici gasiti si un program informatic pentru culegerea acestor date.
Angajatorii vor depune la directiile de munca, solidaritate sociala si familie judetene, respectiv la directia de munca, solidaritate sociala si familie a municipiului Bucuresti, din raza de domiciliu a beneficiarilor, dosarele aferente indemnizatiilor pentru cresterea copilului aflate in plata, inclusiv a celor care au inregistrat cerere dar pentru care dreptul nu a fost inca stabilit.
O veste buna. Eu am intrebat la serviciul (un minister) unde am lucrat pana sa intru in CIC si mi s-a zis ca trebuie sa imi fac singura dosarul, ei imi dau ce adeverinte imi trebuie. Sunt in CIC din iulie 2004.