mancare de prune uscate
Poate sa imi dea si mie cineva reteta pentru mancare cu prune uscate. Stiu ca are regim mai special decat o mancare obisnuita (se pune si zahar).
multumesc anticipat
Adina si dragalasii ei
Raspunsuri
teodora35 spune:
eu nu imi aduc aminte ca s-ar pune zahar,adevarul este ca nu am mai facut de foarte mult timp ani buni chiar pt ca sotul meu zice ca(este mincare de mort)numai atunci faci asa ceva dar mie imi place la nebunie daca vrei ma interesez si iti spun cum se face pt ca nu vreau sa iti spun vreo prostie si pe urma sa ma injuri
nu calca adevarul in picioare ,daca vrei sa ai trecere la oameni
http://photos.yahoo.com/pufoasa2001
patriciaRO spune:
uite ceva dar e cu pui!
Pui cu prune uscate
1 pui, ½ kg prune uscate sau afumate, 1 ceasca ulei, sare, 1 lingura zahar
Se taie puiul bucati, se sareaza usor si se prajeste in ulei incins. Carnea se scoate apoi pe o farfurie. Prunele se spala in apa rece, apoi se lasa in alta apa o ora, timp necesar pentru a se pierde mirosul de fum. Se pun la fiert in apa rece atat cat sa le acopere si se fierb la foc potrivit o ora. Se scoate o pruna pe o farfurie, se apasa usor si daca ea pocneste, inseamna ca sunt fierte. Atunci se adauga carnea impreuna cu uleiul in care s-a prajit. Se sareaza mancarea si se continua fierberea inca 15 min. Se indulceste mancarea cu o lingurita de zahar caramelizat si se serveste calda
Beatrice, mami de Alex pifos
patriciaRO spune:
stai ca am mai gasit ceva:
Prune uscate cu orez
Aceasta este o mancare pe care o puteti face pentru zilele de post de miercuri si vineri. Are un gust usor dulce (datorita zaharului care se adauga), dar nu este desert ci un foarte bun fel doi.
Ingrediente: 1 ciur de prune uscate, 2-3 pumni de orez, 2-3 linguri de ulei, 1 lingura de faina, 1-2 linguri de zahar
Se spala bine prunele uscate si se lasa sa stea in apa rece cam jumatate de ceas. Se face un rantas din faina si ulei in care se caleste orezul bine spalat. Se amesteca bine sa nu se prinda de fundul cratitei si cand s-a calit se pun prunele. Se umple cu apa rece pana se acopera prunele si se lasa sa fiarba la foc domol. Dupa gust, se mai indulceste cu 1-2 linguri de zahar.
iese dementiala...
Beatrice, mami de Alex pifos