Doua zile libere pe luna?

Doua zile libere pe luna? | Autor: a.cicel

Link direct la acest mesaj

In perioada de sarcina, poti beneficia de 2 zile libere pe luna pentru controale si analize? Mie asa mi s-a spus, dar nu stiu care e baza legala si ce trebuie sa fac pentru a obtine aceste libere. Daca stiti de asa ceva, va rog sa imi spuneti si mie.

POZE

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cool spune:

ART. 13/ O.U. nr. 96/2003 privind protectia maternitatii
În baza recomandării medicului de familie, salariata gravidă care nu poate îndeplini durata normală de muncă din motive de sănătate, a sa sau a fătului său, are dreptul la reducerea cu o pătrime a duratei normale de muncă, cu menținerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementărilor legale privind sistemul public de pensii și alte drepturi de asigurări sociale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

quote:
Originally posted by cool

ART. 13/ O.U. nr. 96/2003 privind protectia maternitatii
În baza recomandării medicului de familie, salariata gravidă care nu poate îndeplini durata normală de muncă din motive de sănătate, a sa sau a fătului său, are dreptul la reducerea cu o pătrime a duratei normale de muncă, cu menținerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementărilor legale privind sistemul public de pensii și alte drepturi de asigurări sociale.

Multumesc mult

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Art 15 din aceeasi ordonanta:
"Art. 15. - Angajatorii au obligația de a acorda salariatelor gravide dispensă pentru consultații prenatale în limita a maximum 16 ore pe lună, în condițiile prevăzute la art. 2 lit. f), în cazul în care investigațiile se pot efectua numai în timpul programului de lucru, fără diminuarea drepturilor salariale."

Mergi la inceput