help-ciorba de fasole

help-ciorba de fasole | Autor: oanab

Link direct la acest mesaj

Seara buna!
Incerc si eu sa fac o ciorba de fasole, la oala sub presiune, dar nu stiu cat de mult sa fierb fasolea, si cum sa fac sa nu mai fie tare pielita aceea a bobului de fasole.
Ceva sfaturi aveti si pentru mine?
Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns melina34 spune:

cred ca e oricum prea tarziu ca sa raspund dar acum am vazut; eu tot la oala sub presiune fac dar intai ii schimb apa de doua ori, in cea din urma pun si bicarbonat si las sa dea un cloccot; in fine, conteaza cit de veche este fasolea, dk e anul acesta va fierbe mai repede;la oala mea 40 ' este suficient din momentul in care incepe oala sa fasaie.

M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Mai intai fierbe fasolea si schimba apa de 2-3 ori si dupa aceea pune-o in oala sub presiune.Cred ca pielita aceea depinde si de soiul fasolei si de cat e de veche.Eu am avut niste fasole,nu stiu ce soi erau,dar dupa ce le-am fiert si schimbat apa de 2 ori n-am mai ramas cu nimic din ele,doar pielita.

Miha si Robert (18 nov 2004)



Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun


Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Eu nu fac ciorba de fasole in oala de fiert sub presiune, ci o fierb in oala normala. Ii schimb apa de 2 ori si apoi o fierb cit este nevoie, la foc ceva mai mic. Oricum, din experienta mea nu trebuie nici fiarta prea mult pentru ca se zdrobesc si nu ramii decit cu cojile, dar nici prea putin pentru ca atunci ramine coaja tare asa cum spui tu. Ideea e ca trebuie sa gusti ca sa vezi cind a fiert...

Gabriela si Stefan David (08.07.2004)
33 ani, zodia: gemeni

Pozutze cu Stefanutz mai vechi si mai noi
Albumul comun!!!

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanab spune:

Multumesc pentru raspunsuri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Am fiert si eu fasolea la oala sub presiune si in 30 min.a fiert(din momentul in care fasaie).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica gen spune:

Se lasa la inmuiat de seara. Se schimba apa de 2 ori. Incearca fasole si din alta parte. Mie imi aduce mama de la tara, si am si de-acum 2 ani si chiar daca fierbe mai greu, n-am patit niciodata chestia asta cu pielita.

Gen6+ si Robert 2 noiembrie 2001

Mergi la inceput