Aluat pentru clatite
![](images/user_woman.png)
scuze daca a mai fost deschis subiectul asta, am cautat ceva insa nu am gasit, recunosc ca nu m-am straduit prea tare....
cine ma poate ajuta cu o reteta de aluat pentru clatite, sa iasa moi si pufoase, nu coperti (nu stiu de ce mi-au iesit asa, probabil am pus prea mult ou) ... vreau cantitati exacte..
mii de multumiri
Loma
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
michelle7 spune:
sau poate ai pus prea multa faina .(aluatul trebuie sa fie subtire ca un lapte demachiant) n-am cantitati exacte dar eu le fac asa
2 oua +atatea linguri de faina cate clatite vrei+ 1 lingura zahar + 1 lingura ulei ( nu mai e nevoie de ulei in tigaie daca-l pui in aluat) + lapte.
Michelle 7
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
corinadana spune:
Nu pune ulei nici in clatite nici in tigaie. Fa le in teflon!
2 oua, o cana juma de faina, 2 cani juma de lapte si un varf de sare.Amesteca bineeeeeeee cu mixer ul.
Focul tr sa fie miiiiiiiiiiiic. Pui aluatul subtire si apoi cand le scoti pune le intr un vas acoperit si asa o sa fie moi nu tari cum ziceai tu.
Corinadana mama de Raluca
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Deanny spune:
Loma, dupa cantitati exacte parca nu iese niciodata cum trebuie - le potrivesti din ochi...eu pun un ou, faina, lapte, un praf de sare si le amestec cu mixerul (eventual si putina bere daca ai). Asa cum spune si michelle, aluatul trebuie sa fie cam ca un lapte demachiant, nici prea subtire, nici prea gros (Michelle, super comparatie!
).
Eu le prajesc in tigaie de teflon dar o stropesc cu cateva picaturi de ulei.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Loma spune:
fetele gospodine multumesc mult de sfaturi
sa aveti niste sarbatori frumoase ca in povesti
Loma
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
adda spune:
Uite o reteta care nu are cum sa nu-ti iasa.
- 500 ml lichid (lichid = apa sau lapte sau 1/2 apa + 1/2 lapte);
- 250 g faina;
- 3 oua;
- sare.
Se amesteca faina cu jumatate din lichid pana se obtine o pasta omogena. Astfel, aluatul nu mai trebuie "sa se odihneasca". Se adauga si restul de ingrediente (ouale le ajuta sa se dezlipeasca mai usor de tigaie).
Le prajesc in tigaie de teflon in care am pus cateva picaturi de ulei.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
lilach spune:
psi
quote:
Originally posted by adda
Uite o reteta care nu are cum sa nu-ti iasa.
- 500 ml lichid (lichid = apa sau lapte sau 1/2 apa + 1/2 lapte);
- 250 g faina;
- 3 oua;
- sare.
Se amesteca faina cu jumatate din lichid pana se obtine o pasta omogena. Astfel, aluatul nu mai trebuie "sa se odihneasca". Se adauga si restul de ingrediente (ouale le ajuta sa se dezlipeasca mai usor de tigaie).
Le prajesc in tigaie de teflon in care am pus cateva picaturi de ulei.
Aceleasi ingrediente le folosesc si eu insa eu sparg ouale si peste pun faina amestec incet si adaug cite putin lapte si apa. Sare pun doar uneori. Niciodata nu pun zahar.
"Un sfirsit e un inceput..."
ella&com.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ellarot spune:
1/4 l lapte
2 linguri apa minerala
1 ou
sare
150 gr faina
ulei pt coacere
Amesteci faina cu oul, laptele, apa minerala si sarea pana obti un aluat asemenea iaurtului.[nici prea gros nici foarte subtire]
Eu mai folosesc clatitele taiate in fasii subtiri[dupa ce le rulez] pt supa in loc de taietei, doar ca mai adaug in aluat taiate rondele frunze de ceapa verde (Schittlauchroelchen).
Spor la gatit !
poze
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)