Despre cuplul meu

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chirsta spune:

Merci mult pentru raspunsuri si mai ales pentru timpul acordat acestora. Adevarul este ca celalaltui barbat eu i-am permis sa ma seduca, l-am atras intr-un fel, el fiind exemplu de fidelitate fata de sotia sa de aproape 20 de ani. A fost ca un flirt fiecare stiind ca nu va fi mai mult din cauza obligatiilor noastre respective. Insa acest joc nu mai poate fi numit astfel nici de mine, nici de el. Nu am crezut ca se poate ajunge astfel, sa te descoperi in celalalt in acest fel.
In orice caz iau aminte de cele spuse de voi si o sa vad ce se poate face. Intr-adevar am o anumita doza de egoism in ce priveste sexualitatea, dar nu o aveam deloc inainte, insa prietenul acesta mi-a spus ca nici-odata nu a fortat-o pe sotie sa aiba relatii si uneori o mingiia mai mult timp dupa care ea zicea ''nu'' din diferite motive, si el nu se supara, ba chiar continua sa o mingiie daca avea placerea ea. Pe cind eu una nu am avut sansa de a intilni o astfel de persoana. Normal ca e vorba si de comunicare, insa la pat ajunsi e mai greu sa spui ''stii as dori doar sa stam apropiati ...''. Comunicarea se face inainte, se face continuu, nu in momentul dorintei sexuale acute. Din pacare, aceasta comunicare este mai greu de facut in ceea ce priveste cuplul meu. Acesta e unul dintre motive pentru care am scris aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns heny spune:

Daca viata ta sexuala in cuplu a fost placuta pana acum (asa scriai in primul mesaj) si daca iti placea de el mai mult atunci cand te strangea doar in brate sau te mangaia, inclin sa cred ca fiorii dragostei nu sunt cauzati si de actul sexual in sine. Si cand afirmi ca nu ai avut "sansa sa intalnesti un astfel de om", aici vorbesti de celalalt barbat, te referi la faptul ca doar comportamentul tandru si mangaierile sunt cele care te satisfac pe tine de obicei ? Citeste www.e-sana.ro/index.php?a=195" target="_blank">acest articol, s-ar putea sa intuiesc despre ce este vorba.
In legatura cu comunicarea : se spune ca foarte putini barbati cind isi doresc ceva se exprima, cer. Pe cind femeile "sugereaza", "fac aluzii" printr-un anumit comportament, gesturi, expresii pe care barbatii nu le-nteleg intotdeauna. Asa se ajunge la situatii cind barbatii primesc ceea ce cer, dar femeile nu primesc ceea ce "asteapta". Pentru ca barbatul nu are cum sa ghiceasca ce asteapta ea, pina cind ea nu-i spune, nu-l informeaza. Spune-i ce ai vrea sa faca pentru tine si ce ar insemna asta pentru tine.
Daca el nu cere nimic in plus fata de ceea ce tu ii oferi pana acum, poate sa insemne ca el este satisfacut, dar nu intotdeauna se poate trage aceasta concluzie.
Ti-am indreptat atentia spre sexualitatea intr-un cuplu, deoarece multe din nemultumirile noastre isi au cateodata sursa aici.

P.S. Multumesc Marius pentru aprecierea si calificativul primite, am fost foarte placut surprinsa de mesajul tau, sincer ! Cat despre cuvintele nerostite scrise de tine la un alt subiect, permite-mi si mie sa spun WAW ! Angelica e o femeie unica pentru ca e ea si pentru ca te are pe tine.

Heny

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

quote:
Originally posted by Chirsta

Merci mult pentru raspunsuri si mai ales pentru timpul acordat acestora. Adevarul este ca celalaltui barbat eu i-am permis sa ma seduca, l-am atras intr-un fel, el fiind exemplu de fidelitate fata de sotia sa de aproape 20 de ani. In orice caz iau aminte de cele spuse de voi si o sa vad ce se poate face. cuplul meu. Acesta e unul dintre motive pentru care am scris aici.

Constienta, i-ai nenorocit si lui casa nu? Aaaa, ok, el te-a sedus, si tu i-ai permis. El nu mai este un exemplu de fidelitate, ci de adulter. Crezi ca si-ar lasa sotia pentru tine? Sau poate tu nu cauti asa ceva, ci numai tandrete, dar in the "wrong place". Ai spus ca nu vrei sa-ti strici familia? E fisurata deja.

Incepe prin a-i spune sotului tau de "escapada". Si apoi vezi ce se intampla. Casatoria implica comunicare ca sa o mentii. Nu poti astepta de la el ceva, dc nu-i spui tot ce ai pe suflet. Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lau10 spune:

Christa,

Problema cu statul pe canapea, eu plictisindu-ma cumplit iar el neobservand am avut-o si eu. Tot asa ma gandeam si eu, nu am 70 de ani sa am un program de varsta a 3-a. Da, avem un copil, dar asta nu inseamna ca viata mea la 26 de ani s-a incheiat. Am purtat o discutie cu el si i-am zis ca ma plictisesc cumplit si ca daca mergem asa, eu voi incepe sa ies de una singura dupa ce culc copilul ca altfel inebunesc. A sarit ca ars cand a auzti si a executat imediat. Si eu ii fac program, ca el sta cam prost cu ideile, cumpar o sticla de vin si incerc sa discut despre ceva xare stiu ca il intereseaza ( si al meu sta prost tare cu discutiile, nu are rabdare mai mult de 5 minute ) . Eu il cunosc foarte bine ( asa cum si tu il cunosti pe al tau , si e imposibil sa nu il poti ademeni cu ceva, sau sa faci tu un program care sa il intereseze. Asta daca ii pasa, ca daca nu, poti sa stai si in cap ca degeaba. Al meu pur si simplu nu realiza, si nici eu nu ii comunicam prea clar ce se intampla in capul meu. Nu stiu sotul tau cat de mult isi doreste sa rectifice ceva, sau daca il impresioneaza faptul ca tu esti extrem de plictisita.
Iar partea cu somnul, nu stiu, mai da-i o cafea pe seara ( daca bea ) , oricum cu tv-ul adormi super repede, deci nu ma surprinde, eu zic sa incerci sa il implici mai mult in activitati, sa gasiti impreuna lucruri care va place sa le faceti amandoi. Ca daca tu te ocupi de toate si dai impresia ca te descurci foarte bine, ca situatia e sub control, atunci el nu are ce face si normal..adoarme.

Cu partea cu cealalta persoana din viata ta, eu nu ma bag, atat am sa spun...fiecare are dreptul sa faca ce vrea...nu trebuie nici sa iti intelegem situatia si nici sa te judecam...ascunse sunt caile sau motivele care te imping sa faci ce altii considera a fi ....nelalocul lui...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Akuma spune:

quote:
uneori o mingiia mai mult timp dupa care ea zicea ''nu'' din diferite motive, si el nu se supara, ba chiar continua sa o mingiie daca avea placerea ea.

eu de la viata nu mi-am luat suturi in fund, astea-s progresive, ci picioare in gura pina am facut rani, si acum mai imi ling ranile singura, so...daca intrebi orice barbat care-si insala nevasta spune la fel, sotia mea nu-mi mai ofera sex, nu ma lasa sa o mangai, e isterica, e numa', de cearta etc...e ca o scena de teatru cind acotrii baga figurantii cu toate ca nu ar fi necesar...
daca vrei doar o relatie sexuala limiteaza-te la asta si nu mai ai papa tot ce-ti da el sa mananci..
daca vrei e vorba de iubire, va fi o disputa confuza si un drum pe care nu-l vei parcurge niciodata pina la capat, euforia amestecului si al echivocului va transforma relatia in victima si calau..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyssa spune:

Pai normal ca este numai lapte si miere cu amantul... Ca doar va intilniti sa va iubiti, sa va mingiiati. Nu aveti responsabilitati impreuna, nu cereti nimic unul de la altul... Ia spune-i ca te-ai hotarit sa iti lasi barbatul si ca vrei sa fii cu el, sa vezi cum fuge mincind pamintul...
Offf... ce ne mai complicam vietile cind de fapt ar trebui sa fie asa de simple... Sot-sotie-copil trecind printr-o perioada mai grea dar avind rabdare unul cu altul... Mai trebuie sa adaugam si amant si admiratori, ba inca o persoana sa facem trei... Si apoi ne miram ca ne-am distrus vietile!!!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura - andreea spune:

Nici nu stiu cum sa incep acest mesaj...

Ma mira foarte tare cum unii oameni pot judeca cu atata usurinta viata unor persoane care au curajul sa spuna ca au o problema in casnicie!
Aceasta persoana chiar are o problema, i-a raspuns cineva concret?
Ma enerveaza foarte tare oamenii care-si folosesc exemplul personal sau experientele ca sa emita o parere. Nici o casnicie nu este identica. Oamenii sunt diferiti, problemele sunt diferite......

Da, are o casnicie, are si un copil insa este nevoie si de ceva fericire si multumire sufleteasca, fiecare avem dreptul la ea!

A comentat cineva comportamentul sotului? De ce se poarta asa? Sau se considera ca este normal? Eu consider ca nu este normal, indiferent de problemele pe care le intampinam in viata, nimic nu scuza indiferenta fata de omul de langa noi. Eu am pierdut intr-o zi doua persoane importante din viata mea si nu am ales sa-mi ignor sotul si restul familiei din cauza asta.

Nu mai aruncati cu pietre in oameni care vor sa se simta iubiti si care gasesc alinari "virtuale", asta este ca un strigat de singuratate!

Eu sunt o sotie fericita si care lupta in fiecare zi pentru acesta fericire! Pana sa ajung la acest statut(daca l-as putea numi asa) am luptat foarte mult si am reusit!

Nu toata lumea primeste din prima aceasi lingurita de argint!

Daca stiti sa-i dati un sfat care ar putea sa o ajute, nu ezitati! Daca nu, vedeti-va de casniciile voastre si nu descurajati oamenii care isi cauta un strop de fericire(sunt mai multi decat va imaginati)!

Va doresc fericire maxima si compasiune pentru cei care o cer!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns heny spune:

quote:
Originally posted by laura - andreea

Daca stiti sa-i dati un sfat care ar putea sa o ajute, nu ezitati! Daca nu, vedeti-va de casniciile voastre si nu descurajati oamenii care isi cauta un strop de fericire(sunt mai multi decat va imaginati)!

Cand a scris mesajul de ajutor a specificat "...nu vreau sa-mi stric familia. Insa cu sotul meu s-a rupt ceva, nu mai avem aceeasi intelegere, este ca si cum nu ne-am mai iubi, cu toate ca nu este asa.
Nu stiu cum sa fac sa revina acea pasiune, frumosul care era intre noi. Doresc orice sfat..."
Cei care au raspuns, si implicit eu, s-au ghidat dupa cele spuse de Christa. "NU VREAU SA-MI STRIC FAMILIA" . Daca era sigura ca dincolo de aceasta casnicie o asteapta fericirea mult visata, atunci nu mai posta acest mesaj. S-a rupt ceva intre soti, da, cu siguranta. Unde? Cand? Cine? Cum? Asta nu stie Chirsta. Casnicia nu e o linie dreapta si nici macar nu e o linie identica cu altele. Chirsta vrea sa fortifice linia, oare sotul se va impotrivi? Nu stim, nu stie nici Chirsta daca nu incearca. Referitor la sot: "ar fi cu mult mai putine divorturi daca sotii ar incerca sa-si pastreze sotiile cu acelasi zel cu care s-au straduit sa le cucereasca." Bineinteles ca nu este o regula, dar sotului Chirstei i se potriveste.
Cand cineva spune VREAU, nu inseamna ca va si obtine. Mai trebuie si munca, imaginatie, comunicare, suport si, mai ales, RATIUNE. Atunci se va vedea mai clar daca merita sa VREI. Fiecare trebuie sa stie ce vrea in viata, iar viata e asa cum ne-o facem noi.
"Viata ne-a invatat ca dragostea nu consta in a ne uita unul la celalalt, ci in a privi amindoi in aceeasi directie."
Antoine de Saint Exupery

Heny

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rosey spune:

Draga Christa,
Ia imagineaza-ti un schimb de roluri intre sot si amant. Cu siguranta amantul, devenit sot, impovarat si el ca si tine de responsabilitati, nu ar mai avea dispozitia de a fi tandru non stop. Ar avea altele pe cap. Plus ca ar stii ca esti gata "cucerita" si nu si-ar mai bate capul
Incearca sa iti vezi sotul cu alti ochi....cu cei cu care il privesti pe celalalt...
Cel mai important mi se pare sa rezolvati cumva problemele legate de sex. Daca nu, asta va eroda si mai mult relatia. Parerea mea!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

quote:
Originally posted by laura - andreea

Nici nu stiu cum sa incep acest mesaj...

Ma mira foarte tare cum unii oameni pot judeca cu atata usurinta viata unor persoane care au curajul sa spuna ca au o problema in casnicie!
Aceasta persoana chiar are o problema, i-a raspuns cineva concret?
Ma enerveaza foarte tare oamenii care-si folosesc exemplul personal sau experientele ca sa emita o parere. Nici o casnicie nu este identica. Oamenii sunt diferiti, problemele sunt diferite......

Da, are o casnicie, are si un copil insa este nevoie si de ceva fericire si multumire sufleteasca, fiecare avem dreptul la ea!

A comentat cineva comportamentul sotului? De ce se poarta asa? Sau se considera ca este normal? Eu consider ca nu este normal, indiferent de problemele pe care le intampinam in viata, nimic nu scuza indiferenta fata de omul de langa noi. Eu am pierdut intr-o zi doua persoane importante din viata mea si nu am ales sa-mi ignor sotul si restul familiei din cauza asta.

Nu mai aruncati cu pietre in oameni care vor sa se simta iubiti si care gasesc alinari "virtuale", asta este ca un strigat de singuratate!

Eu sunt o sotie fericita si care lupta in fiecare zi pentru acesta fericire! Pana sa ajung la acest statut(daca l-as putea numi asa) am luptat foarte mult si am reusit!

Nu toata lumea primeste din prima aceasi lingurita de argint!

Va doresc fericire maxima si compasiune pentru cei care o cer!

Nu exista o facultate (sau macar o scoala profesionala) care sa te invete cum sa te porti intr-o casnicie. De aceea, unii dintre noi isi spun parerea la un subiect de acest fel bazandu-se pe experiente mai ales traite, dar si pe informatii exterioare.
Imi pare rau ca te enerveaza unele raspunsuri. Poate si al tau enerveaza pe altii. Cred insa ca poti incerca sa ignori ceea ce nu-ti place si sa te rezumi la o parere proprie.
Atunci cand cineva cere un sfat, trebuie sa fie pregatit de orice raspuns. Sau sa ceara, in formulare, sa raspunda numai cei care ii dau dreptate. Cei care nu sunt de acord (adica cei care, dupa tine, arunca cu pietre), sa se abtina.
Bineinteles ca ne vedem de casniciile noastre. Si putem, intre timp, sa ne dam cu parerea pe acest forum, fie ca-ti place, fie ca nu.

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput