Fasolea uscata, in ce apa o fierbeti:rece/calda?

Fasolea uscata, in ce apa o fierbeti:rece/calda? | Autor: adriana

Link direct la acest mesaj

Am auzit mai multe variante, fiecare zice ca e mai bine cum stie el/ea.
Mama zice ca s-o pun in apa calda de cu seara si apoi la fiert s-o schimb tot cu apa calda.
Bona zice ca in apa receee, si la fiert s-o schimb tot cu apa rece, altfel se intareste (mie nu prea imi suna bine asa)
Voi cum stiti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Tin fasolea de pe o zi pe alta in apa(de care se nimereste, nu am preferinte calda sau rece), arunc apa si apoi la fiert o schimb de 3-4 ori cu apa rece. Nu se intareste daca pui apa rece, oricum se incalzeste la fiert.

la purtator
noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

eu o pun seara in apa rece si apoi dimineata arunc apa si o pun la fiert in alta apa rece pe care eu nu o mai schimb.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

Eu nici nu o las peste noapte la inmuiat.
O pun la fiert in apa rece si arunc apa de 3 ori (de fiecare data pun apa rece). Ramane in cea de-a patra apa. Iese foarte buna si nu se intareste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

dar de ce aruncati apa??? nu se pierd toate mineralele etc?
noi facem ca Osna.




Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia



Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

Sabina, eu am o vaga explicatie de la soacra mea - ea m-a invatat sa fac asa. Coaja boabelor de fasole este greu digerabila (e bogata in celuloza?!) si daca arunci apa de mai multe ori poti fi sigur ca nu ai nici un fel de "surprize" - daca intelegi ce vreau sa spun - dupa ce le mananci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Sabina, cica tre fiarta bine ca sa nu te mai baloneze
Dar cuscrele mai zic ccc ca ba trebuie apa rece, ba calda.. ca sa nu fiarba mult si sa nu ramana bobu' tare

Iaca problema acu, ce m-a lovit si pe mine

Osna, bucataru sef zice ca trebuie cu apa rece... fie... o sa incerc de acu incolo


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

quote:

Fasolea uscata, in ce apa o fierbeti:rece/calda?


Ce intrebare hazlie [:)))] Oare se poate fierbe fasolea in apa rece ??? [:)))]
Nu cred ca conteaza in ce fel de apa a fost pusa fasolea la fiert pentru ca oricum ar fi apa,tot fierbinte va ajunge in cateva minute.Deci nu vad rostul punerii ei la fiert in apa rece. La fel cum nu vad rostul punerii ei la inmuiat in apa calda,apa oricum se va raci in cateva minute :))

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Laura, uite ca se poate fierbe si in apa rece.. Ba mai mult, poti s-o fierbi si apoi versi apa fierbinte si pui alta rece deasupra..

ma rog, poate e hilar intr-adevar, si pe mine ma enerveaza atatea reguli..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

quote:
Originally posted by adriana

Laura, uite ca se poate fierbe si in apa rece..


Na..bine mai Adriana, asa o fi,ca prea zici cu foc
Ma duc sa ma culc...



Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

No, bine Laura.. culca-te.
Ne intelegem ca surdu si cu mutu prin gaura cheii



Mergi la inceput